Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

1.divisjons høydare med gode spillere, trenere på en fotballdag der Amazon, Lyn og sørlandssola skinte om kapp!

/
/
/
1181 Views

Hvem sier at 0-0 kamper er kjedelige, hvem kan si at sjansefattige fotballkamper er fotballunderholdende, jo jeg og mange med meg. I gårsdagens oppgjør mellom to av de beste lagene i 1.divisjon overvar jeg en kamp som hadde et meget bra nivå med tanke på at det var 1.divisjon og mange unge spillere på banen. To dyktige trenere som man ser har en filosofi, spillere som følger taktikken, gode individuelle ferdigheter, duell spill av klasse og valg av utøverne som får selv en «garvet fotballkar» til å gni bort en tåre fra øyekroken i ny og ne.

Overdrevet, nja, litt revet med kanskje, men at dette var en av de beste 1.divisjonskampene på lang tid det er jeg uten tvil i, tross at jeg har sett få kamper fra divisjonen -men fikk samtykkende ord fra folk med lang fartstid og trenerutdannelse tykke som bøker, til å være enig. 

I tillegg var det en dag med varme, sol og sommervær som bare Sørlandet kan vise til i store øyeblikk, som en strøken langpasning- ville tidligere avdøde og vår store fotballspiller Svein Mathisen beskrevet det. Ingen makrell fotball, men en stor dag der jeg syntes det er trist for en klubb som har begynt å «bygge mur» igjen i Amazon, at ikke flere møter frem på stadion -men så var det dette med tresjekter, blikkhav og 26 varme, da!

Tøffe gode tak mellom to gode lag på Levermyr, her fra en corner til hjemmelaget( Takk til Tore Steen, for mange flotte bilder til Magasinet fra kampen)

Drevet frem av to ringrever

Før, under og etter kampen så jeg to lag bli styrt av to gode trenere som har begge lag i sin hule hånd, med spillere som følger opp, gjør jobben de er satt til og mer til.

Som Kleven så godt sa det etter kampen til meg – i fjor møtte vi Amazon Grimstad i år møtte vi et fotball lag, da har noe skjedd på veien under Egeli sin tjeneste de siste månedene. Han har en klar filiosofi, og forteller meg at kravene han stiller til jentene er knalltøffe, men at han samtidig vet at for å få med jentene på toppidrett, så må de samarbeide, de må smile, og le, men først og fremst de må jobbe knallhardt.

Andrea Røthe spilte en meget god kamp. Tøff, aggresiv og kreativ. Den beste i den grønne drakten.
 • Denne gjengen har skjønt at man lykkes ikke uten et mål, som ikke bare har med tabell og et resultat å gjøre, men en langsiktighet på feltet, for å kunne oppnå noe til slutt. Jeg kan ikke bidra på banen, men jeg kan veilede, finne systemene og utvikle, og jeg mener å syntes at vi er kommet noen hundre meter på vei, men der er kilometer igjen. I dag gjør vi en meget god kamp, mot et av de beste lagene, det kunne tippet begge veier, men jeg velger å være «litt klok» å si at uavgjort var greit, sier Amazon sin tydelige og godt likte trener.
 • – Spillemessig er vi gode i dag, med noen svakere perioder, vi legger om litt og har mulighetene til å bytte formasjoner underveis, noe vi også gjorde i dag. Vi hadde to «feite» sjanser på under et minutt, har en i stolpen og kunne vunnet, men så har Lyn en i tverra og en på slutten som fort kunne gitt tap, så dette var greit avslutter Nodeland mannen til meg.

På motsatt side satt Kleven, eller det vil si han sto mye under kampen, og fulgte hver en bevegelse i sitt lag og kampforløpet. Han spilte på en av sine tøffeste utekamper, med et lag som er yngre men har mye mer landslagserfaring en Amazon, og var sånn passe fornøyd.

 • -I fjor kom vi hit å møtte et lag som sparket ballen i 90 minutter, i dag møter vi et lag som spiller fotball, og det er ikke vanskelig å se at klubben(Amazon) har skiftet kurs på under et år, sier Kleven til meg. Vi er ikke helt på topp i dag, men jeg er fornøyd med hvordan vi står opp i det fysiske mot et rutinert lag.
 • Camilla Huseby, en av Klevens nye elever gjorde nok en gang en flott figur for Lyn. Her sammen med rutinerte Hood, som spilte en stor kamp som leder bakerste stopper.
 • -Vi(Lyn) kunne vunnet kampen, med litt mer is i magen foran og inne i deres 16 meter, men vi kunne også tapt, på et-par av deres muligheter, så resultatet er ok, selv om jeg føler vi mistet seieren på en megasjanse på slutten. Jeg ser vi har mer fart og ballbehandling en hjemmelaget i kampen, men de er litt over oss i det fysiske spillet og da er denne dagen totalt sett ok. Dette var en «god» kamp, hvor to lag møter hverandre med to spillestiler som er tydelige, spillere som vil, med innsats og kløkt, men jeg savner for min del det lille siste giret og hellet, som for eksempel da Camilla(Linberg) smeller til fra langt hold, mot krysset, der keeper Thompson slår til corner. Men vi drar ikke tomhendte fra Grimstad, avslutter en reflektert trener til magasinet.

Kampens spiller utav mange gode

Det var utrolig mange gode på begge lag i dag, og noen så man bedre en andre. Sofie Tunes er mer ukjent for de fleste og den som ikke alltid får oppmerksomheten i et lag med 8-9 landslagsaktuelle spillere, men var kanskje Lyns beste i 1.omgang. Andrea Røthe som kom fra Haugar spilte sin beste kamp i Amazon trøya i går og imponerte mange. Og slik kunne jeg fortsatt, men en la jeg ekstra merke til, og det er en spiller jeg har sett siden hun var 12 år på banen, og 10 år etter var hun i dag banenes ener.

Blant mange gode plukker jeg Tromøy geita Rothschild som BB i gårsdagens oppgjør. Hun var enkelt og greit stor!

Lisbeth Rothschild, hjemmelagets kaptein var stor i dag. En løpsradius som ville tatt luften fra en 10 000 meter løper, en duellspiller med 100 prosent gevinst og med valg hun sjelden bommer på. En kreativ kraft i hjerte av Amazon laget som imponerte mange i dag, og var således en av noen som hadde toppserienivået inne i dag.

 • Fortell litt om kampen i dag:
 • – Jeg syntes vi gjør en god kamp, følger arbeidsoppgavene våre, og står tett oppi Lyn spillerne som vi vet ikke må få rom og arbeidsplass. Det lykkes vi godt med, i tillegg til at vi er et kollektiv defensivt, også i andre omgang, da vi også ser at vi kan fremover, forteller sykepleieren til meg på Levermyr, eller J.J Ugland stadion som navnet bærer nå.
 • Lyn er et topplag, det samme med Byåsen, hva er de største forskjellene på lagene, siden dere nå har møtt begge?
 • – Lyn har mange unge tekniske spillere, som i tillegg er hurtigere og det skiller nok de fra Byåsen og kanskje oss. Da vi møtte trønderne så merket vi at det var mer tette dueller og at de var mer direkte i spillet, der Lyn kanskje er mer tålmodige og venter på mulighetene, sier 22 åringen
 • Hva med årets Amazon utgave?
 • -Vi trener mer og annerledes, vi har en annen filosofi og er tryggere på det vi jobber med, og det merker både jeg og spillerne igjen i kamp. Tommy er flink på motivasjon, og til å fortelle hvordan vi skal jobbe og få det fra teori til praksis. Han er tøff, direkte men jeg liker det og vi trenger noen som kan pusje oss hardt, samtidig som han har en hånd over oss som en god leder skal ha, avslutter etter min mening og flere rundt meg på tribunen gårsdagens spiller.

 

Sofie Tunes er ikke den som får de største overskriftene i Lyn, men i går var hun mektig god de første 45 minuttene og jeg fikk en prat med bergenseren etter kampen:

 • Gratulerer med god innsats Sofie
 • – Jo takk, jeg syntes det gikk bra i dag, en tøff kamp på en tøff bortebane, og vi må bruke mer muskler en det vi pleier. Så det var tøffe tak
 • Du spiller på et lag med nesten bare spillere som har norges flagg på brystet, og i dag var du eneren, spesielt i 1.omgang, fortell litt om det?
 • -Takk, jo jeg følte det gikk bra og at jeg fikk gjort jobben Glenn(Kleven) har satt meg til, og i dag med deres og banens høyeste mot meg(Kamilla Abel), så var det en utfordrende oppgave men jeg er fornøyd. Noe rusk var det og i 2.omgang var det litt opp og ned.
 • Sofie Tunes spilte en meget god kamp, og var i lange perioder en av de mest fremtredende på et ungt talentfullt Lyn lag, her i duell med Kristin Haugstad som man også så blir et momentum for Amazon videre.
 • Hva med resultatet og videre i sesongen nå?
 • – Jeg føler vi kunne vunnet på slutten der, når vi får den store sjansen, men så hadde Amazon også et par litt tidligere, så kanskje det var greit med poengdeling, selv om vi skulle ønsket oss tre.
 • Du har kommet fra Arna Bjørnar som er moderklubben din via Åsane, hvordan er det å være i Lyn? – Vi har et fantastisk miljø, vi jobber hardt og målrettet og har fokus på at vi skal spille god fotball og det syntes jeg er utrolig motiverende, avslutter studenten på 20 år, fra Arna.
 • Hun hadde bursdag, storspilte og fylte «kun» 17 år. Beviset for at det gror i sør- Juni Steen

Oppsummering

 • Det er ikke så mye mer å si en at det var en stor fornøyelse å komme til Levermyr i går. Kaffen var god, menneskene og styret enda bedre i «smak». Det som er motiverende med å komme tilbake til stadion, er klubbens nye vyer og tanker på et mer nøktern plan over langsiktig tenkning -det gir håp for Sørlandet!
 • Kamilla Aabel med innlegg, mens vi i bakgrunnen ser Tommy Egelig følger med, sammen med uunværlige Andersen som lagerleder, til venstre
 • Jeg kunne fra selve kampen nevnt mange spillere, også unge landslagspillere som gir meg gåsehud, men de får ha meg unnskyldt denne gangen, Noor, Camilla, Johanna og alle sammen, dere kommer jeg tilbake til. I denne sammenheng må jeg også gratulere Juni Steen med 17 årsdagen i går, og en meget imponerende kamp fra backen. Jeg kan muligens være raus med ros noen ganger, (og det motsatte)men i går så jeg mange tegn på at Steen har tatt store steg, og viser tegn til «voksent» spill, og da blir en fotballelsker glad.
 • Dyngaldo Dyngvold var arbeidsom men kom ikke til de sjansene hun trenger for å score , men hadde en i stanga. Her mot Lyns gode stopper og kaptein Benedikte Birkelund
 • Innhoppet til Tiril Haga hos Lyn syntes jeg også var av det bra slaget og bør nevnes der jeg ikke får med alle på banen, der hun blant annet dro seg fint gjennom en gang og skjøt like over mål. Jeg blir også meget glad over å se tvillingene Camilla og Linn Huseby spille i Lyn, få masse spilletid og trivsel i idretten sin. De vil vokse over tid og har i likhet med mange fra i går. meget god tid!

 

 • Onsdag får Levermyr nok en gang besøk av en prate-syk original som tar plass, men som igjen har blitt glad for å se at ting er på vei tilbake på Sørlandet, da Klepp kommer som storfavoritter i cupen. Da gleder jeg meg til en klem fra Thorisdottir og flere, som har kommet meget godt igang i Toppserien.

Nordre Aker Budstikke har også en sak om kampen: http://nab.no/sport/en-tett-og-vrien-kamp/19.14545

Jan Reidar, 28.05.2017

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest