Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Amazon Grimstad med ny keeper, seier og en oppløftende høst -kan redde sørlandet! ?

/
/
/
234 Views

Mange skrevne linjer og utspill har kommet om Amazon de siste årene, og ofte har det vært med minus fortegn i overskift og omtale. Ser vi nå tegn på at klubben kan greie å holde plassen og bite seg fast på det nest øverste nivået, og at omtalen blir av en mer positiv art fra Grimstad?

Som sørlending håper og tror jeg at mulighetene ligger der i høst, og greier de den jobben er mye gjort i nuet. Da er det fremover og den videre «politiske og sportslige» satsingen som blir avgjørende.

Klubben har endelig selv innsett sine begrensninger med mye nye medarbeidere og dugnadsfolk som ikke har hatt erfaringen på dette nivået, noe de selv har påpekt ved flere anledninger. Og nettopp dette, og deres renomme er det som må gjøres noe med, og det kan virke som klubben er på rett vei nå, med mennesker som gjør en stor jobb og står på. Etter 2-0 i en heller svak kamp mot Fortuna er det ingen grunn til å ta av, men det er spor av optimisme i sør, der vi trenger en klubb på det øverste nivået og ikke bli gjemt bort nede i 2.divisjon.

Amazon Grimstad Bogstad 205331_530618173656976_205356527_n
Keeper Bogstad her i et tigersprang på La Manga trening for Klepp, kan fort redde flere poeng for klubben i høst, viktige poeng(foto Jærbladet- Sel)

2-0 over Fortuna med ny keeper

Lørdag så jeg kampen mellom de to bunnlagene, og ble dessverre ikke imponert over noen av lagene. Det skyldes først og fremst nerver på begge lag og viktigheten av selve kampen, og at nivået er slik det er. Men tegnene er der, til å spore at noe kan ha snudd til det positive i sør. De vinner på en heller svak dag, der Fortuna like gjerne kunne tatt med seg poeng, men har marginer på sin side, og de er best der det gjelder for fotball lag, i begge boksene og en god sisteskanse.

Jeg skal ikke være urettferdig med hverken Amazon eller Fortuna -men etter nettopp å ha sett Avaldsnes mot Lsk i NM, og så denne kampen, så skjønner jeg og dere andre som så det samme, hvor enorm forskjellen er fra det nedre sjikte i 1.divisjon til Toppserien- ikke rettferdig å sammenligne, men det er der listen ligger i norsk toppfotball, om man vil leke med de beste. Og for å komme dit, må man trene mye, riktig og ha læremestere som kjenner til toppidretten.

Amazon Grimstad 13680681_1292695214089182_8931638365663988452_n
Kombiner satsing på lokale jenter som vil ofre Kinokvelder, party med venninnene eller andre ting, der fotballen kommer først. Dette er en av mange løsninger som må renne ut i samme «elv».. foto Amazon)

Amazon Grimstad har leid inn Oda Marie Bogstad, Klepp keeper som har masse erfaring fra toppserien og U-landslag, og lørdag viste hun at en god sisteskanse har mye å bety for lag og trygghet. Kristine Meland som nå har giftet seg, scoret 1-0 målet, om med noe flaks, så er hun uansett på riktig plass. Men vi ser at hverken hun eller Trine Lise Åvik, er som i «gamle dager», med samme sprut og kvaliteter, men uansett gode nok til at de vinner jevne kamper på dette nivået. I tillegg har de nettopp hentet Victoria Westberg fra Lyngdal, som kan bli god, med mer erfaring på dette nivået.

Nivået 

Sammenligner vi nivået til laget spillemessig fra to-tre år tilbake, så blir det urettferdig og ikke riktig, der tempo, de individuelle ferdighetene og ikke minst forståelse av spill er av en helt annen karakter. Men vi skal også huske på at klubben prøver å snu deres økonomiske og sportslige nedtur gjennom flere år, og jeg syntes å kunne se at de er på vei til å greie noe.

Før ferien tapte de 1-17 mot Grand og Lyn, to lag de ikke skal ta poeng mot. Det viser hvor de står sportslig, og vet at det er andre lag som Raufoss, Fortuna, Fart og Grei, de må ta poeng mot utover høsten. 20-21 poeng kan fort være nok til at lag nummer 10 i divisjonen greier seg, kanskje mer. Med 12 poeng så langt, må Amazon minst vinne 3 kamper til, om ikke mer, og det er de i stand til om jobben gjøres riktig.

Amazon 33939393939
Disse to veteranene Åvik og Meland er ikke lenger fremtiden i klubben, men meget viktige nå, for å greie plassen og ikke minst sette en standard for de yngre jentene på holdninger mm.(foto Amazon)

Fremtiden

Overlever Aust Agder laget 1.divisjon, så begynner virkelig jobben for de som styrer det sportslige. Trenere, ledere og spiller avklaringer må komme tidlig, slik at trygghet og kontinuitet kan begynne å gro på Levermyr. De må jobbe knallhardt med de talentene de har eller som er i distriktet, se etter de ferdighetene som er viktig i toppfotballen, der tempo, et tøft fotballhode og en drivende motivasjon, er de fremste egenskapene hos unge talenter som kan gå inn på dette nivået å bidra.

Klubben må også bli mye klokere når de henter inn spillere, utenfra, der Kamilla Aabel var en flott tilvekst i år, men som igjen forsvinner, sammen med nå nevnte keeper Bogstad. Flere slike signeringer trenger klubben, de må kanskje samarbeide enda bedre med klubbene som Lyngdal og Gimletroll(om de ikke ryker opp), for å samle de beste, som ønsker å satse på fotballen, med helt hjerte og tøft hode. For man har sett for mange signeringer de siste årene av «daukjøtt» og de må bort, fordi det koster klubben for mye, når man i tillegg vet at mange av disse har sin like i unge talenter her sør.

Amazon Grimstad 3303030
Dette bildet av klubben i vår, er allerede noe gammelt, der noen har sluttet og nye er kommet til.. Kontinuitet nå, er også en av momentene klubben må jobbe med.(foto Amazon)

 

Man må erkjenne at i toppfotballen i dag, så er Sørlandet langt bak, det er en kjensgjerning, men det kan gjøres noe med -og det enkleste er mer trening, riktig trening, og med de spillerne som har ferdigheten» indre motivasjon», sammen med dyktige sportslige motivatorer, trenere og ledere. Dette og tålmodighet og evnen til å ville og kunne lære av de som kjenner og kan noe om sporten og dette nivået, tror jeg kan bidra til mye positivitet fremover.

I mine øyne er Amazon Grimstad fortsatt sykmeldt, men de jobber godt på «avklarerings penger» nå, og kan fort være fult tilbake i «jobb» om et år eller to- jeg har troen!

Jan Reidar  15.08.2016

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest