Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Arna Bjørnar har noe på gang og vært tidvis gode i vinter -men strekker det til i Toppserien?

/
/
/
677 Views

Ute i Arna, utenfor Bergen finner vi den yngste troppen i Norsk toppfotball, en tittel de har hatt de siste årene. Det er ikke noe styrketegn for en klubb å ha en så ung tropp, ei heller for toppfotballen, men når virkeligheten er slik den er, så må man ned i aldersklassene, og der finner man mye bra, også i Arna Bjørnar.

De er ikke i nærheten av å kjempe i toppen slik man ser det utenfra, og er heller ingen typisk bunnkandidat. Men som vi alle vet, dette året er noe utenom det vanlige, der alt kan skje. Jeg tror Morten Røssland og hans elever vil gjøre en god sesong ut fra det som kan forventes, og det med en stall som vil bli bedre utover sesongen, med Brochmann fullt tilbake og Fletcher tilbake fra eksamener i mai så kan dette bli bra.

Kvinnefotballmagasinet tror fortsatt på litt jubel for Arna Bjørnar i år(foto Arna B)

En god vinter

Arna Bjørnar og klubben har brukt vinteren godt, de har spilt små-pent i perioder, og spesielt 1.omgangen mot Grand på La Manga, lot jeg meg imponere over deres evner og lyst til å komme hurtig i lengderetningen. Det var presisjon, det var mange løp samtidig og de var farlige mot da et Grand lag som ble utspilt. Nå skal jeg ikke la meg blende for mye av Naalsund, Eikeland, Feltcher, Gianetti, Kvamme og co kun utfra de to kampene jeg har sett laget, men man ser de har et bra toppnivå inne.

Dessverre er det også slik at de er unge, mange av de som er i troppen og på benken, derfor vil laget variere og ha et bunnnivå, der de i verste fall kan tape mot samtlige lag i Toppserien. Det er Røsslands utfordring, å få jentene til å prestere godt over tid, og gjør de det, vil også mitt tips gå til spille.

Alyssa Gianetti, toppserien beste keeper i fjor, må opp på samme nivå i 2017, skal AB bli bedre. (foto AB)

Ligger i «Arna blodet» å ville fremover- men

  • -Laget har en tendens til å slippe inn mye mål i kampene de spiller, som i fjoråret. Det er litt fordi de er offensive i hue, vil fremover, og ofte litt med hue under armen, der kontringer og brudd i mot skaper farligheter bakover, som i fjor ofte endte med mål i mot. Det kan også være gjeldene i år, om ikke de er noe mer kyniske i spillet sitt, på tross av at de ofte er utrolig artig å se i sitt offensive spill.
  • Nå scoret Arna laget «kun» 22 mål i fjor, noe de må forbedre godt, skal mitt tips gå inn. Det de derimot også må gjøre, er at familien Stenevik, med søskenparet Elise og Ingrid, samt Gianetti, høyreback Kvamme og co må unngå hele 38 mål bakover som i fjor, som er nærmere 2 mål i snitt per kamp. Da skal det også sies at Gianetti som bakerste spiller, også var toppseriens beste keeper. Det må hun fortsette med om Arna laget skal opp på den øvre halvdel.

Fjoråret er historie, og ser vi på vinterens kamper til klubben så har de variert noe. De slo naboen Sandviken i årets første kamp med 2-0(da er ikke guttekamper med), de fortsatte med 1-1 mot Basel fra Sveits, mens Grasshoppers ble knust 9-2. De fortsatte med 1-1 mot Åsane, før det ble 1-0 seier på La Manga mot Grand, og 0-0 på samme sted mot Ørn. I generalprøven mot Sandviken nylig, ble det 3-2 seier mot Sandviken.

Med andre ord de har ikke tapt i vinter, utenom mot guttelag, men har heller ikke spilt mot noen «topplag» enda. De har pene 17-6 i målforskjell, men der trekker kampen mot et tynt Grasshopers opp en del. Men de virker tettere bakover, og er fortsatt i samme angrepsmodus.

Emma Fletcher går for tiden på Berkley Universitet i Oakland ved San Francisco og skal ta sin «graduation» 13 mai, deretter kommer hun til Bergen og slutter seg til laget her.. Det er ikke helt bra at hun ikke kommer inn i serieinnledningen, og kan påvirke lagets innsats. Derfor er det viktig å få klar Brochmann før 2.påskedag

Nytt fra i fjor og sterkere en tidligere

De har mistet forsvarspiller Sierra og forsvarspiller/midtbanespiller Heien Hansen siden i fjor. De har fått inn en meget spennende Emma Fletcher fra USA, som imponerte meg i to kamper på la Manga og er uten tvil en tilvekst. I tillegg er det til glede for AB at Maria Brochmann snart er 100 prosent igjen. I tillegg er Helene Gloppen kommet inn og ser ut til å bli stopperen på siden av Stenevik, samt 16 åringen Kristine Karstad fra Gneist.

Det betyr i sin helhet at Arna laget i mine øyne er godt forsterket fra i fjor, de har mistet to bra spillere, men har står tilbake med tre «nye» gode og et talent. Det kan gjøre at 8.plassen fra i fjor kan forbedres i årets store «lottokupong», tipset i Toppserien.

 

Navn- posisjon- alder- kamper i 2016- mål-kort

1 Alyssa Giannetti Keeper 22 22
12 Benedicte Håland Keeper 18 0
22 Sandra Stavenes Keeper 21 0
2 Karoline Heimvik Haugland Forsvar 18 19 1 4
3 Victoria Tangen Forsvar 19 1
4 Emma Fletcher midtbane
5 Ingrid Østervold Stenevik Forsvar 22 22 1
9 Helene Gloppen Forsvar
13 Cecilie Redisch Kvamme Forsvar 21 22 1 1
6 Vilde Bøe Risa Midtbane 21 22 1
8 Andrine Mo Midtbane 16 6 1
10 Maria Dybwad Brochmann Midtbane 23 3 1
14 Lisa Fjeldstad Naalsund Midtbane 21 21 7 1
17 Rikke Bogetveit Nygard Midtbane 16 17 1
20 Kristin Jondal Risnes Midtbane 20 5 1
21 Thea Bjelde Midtbane 2
7 Elise Isolde Stenevik Angrep 17 13 1
15 Amalie Vevle Eikeland Angrep 21 22 5 1
16 Ine Marie Thoresen Wedaa Angrep 21 21 3
18 Ingrid Altermark Angrep 20 7 1
19 Emilie Nautnes Angrep 17 19 3 1

I tillegg skal Kristine Karstad (Gneist) inn i denne troppen. Det samme skal nyervervelsen fra Rossyianka, Josee Nahi, som er klubbens siste spiller inn. En råsterk spiss som kan bli god å ha på dødballer i lufta begge veier for AB.

(Beklager at denne oversikten ikke er 100 % sikker).

Kristine Karstad fra Gneist ble signert rett før La Manga. Hun er 16 år og blir spennende å følge videre.(foto AB)

Tipset

Jeg tror Arna Bjørnar vil gjøre det noe bedre en i fjor, de vil sannsynlig bli mer kyniske bakover, og score flere mål. De er egentlig bedre en i fjor skal man tro stallen, i en antatt svakere toppserie, og derfor sender jeg de noe oppover på tabellen, fra fjorårets 8.plass. De kan på sitt beste slå faktisk alle lagene på en god og heldig dag, men også som sagt tape for hvem som helst. De kan havne på alt fra 6 til 10 plass, tror jeg, men gir laget jeg har en liten drøm om å få sett på Arna stadion i år, min tillit.

Arna Bjørnar åpner borte mot Grand Bodø, 2.påskedag

1. ?

2. ?

3. ?

4. ?

5. ?

6. Arna Bjørnar

7. ?

8. ?

9. ?

10. Medkila

  • – – – – – – – – –

11.  ?

_________

12  ?

(Med forbehold om feil)

Jan Reidar, 10.04.17

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest