Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Avaldsnes skapte tidenes fotballfest på Norsk jord -ønsker vi å oppleve det igjen?

/
/
/
260 Views

Siden Avaldsnes spilte i 1.divisjon så satte klubben med Arne Utvik i spissen seg mål om å spille Champions League om bare få år. Noen flirte, noe mente det var totalt urealistisk, og mange mente det ville bli et fiasko prosjekt!

4-5 år senere, så fyller Avaldsnes opp Haugesund Stadion, og flere mennesker møter opp en når Eliteserielaget Haugesund spiller kamper. De tar i mot verdens beste lag, Europas beste spiller(e) og lager en ramme Norsk Fotball aldri har sett maken til i Norsk klubbfotball!

«Norvald Kaldheim gråt sine stolte tårer i går på pressekonferansen, og vi så at Maren Mjelde pustet tungt for å holde tårene tilbake. Slike øyeblikk har vi sjelden eller aldri opplevd i Norge, og det er så til de grader god reklame for Norsk kvinnefotball, mer en Norges Fotballforbund bare kan drømme om».

Har vi lært noe etter gårsdagens oppkvikker av de sjeldne?

Hør også Maren Mjelde og Ada Hegerberg, bli intervjuet etter kampen

avaldsnes-img_20161005_185409
Avaldsnes skapte historie i går( Foto: Knut Ivar Skogland / LK Foto)

Hør flere intervjuer på TV Haugaland med bla Maren Mjelde og Ada Hegerberg, etter kampen:

https://hnytt.no/2016/10/05/det-er-helt-fantastisk/

https://hnytt.no/2016/10/05/de-var-skarpe-i-overgangene/

Manglende medie interesse og noen som tør å gå utenfor de fotballpolitiske rammer

Avaldsnes har ofte vært i søkelyset, de har kommet dit fordi de er annerledes klubben som alle andre flirte av i krinker å kroker. Vel har de hatt liten kontinuitet på spillere å trenere, de har brukt mye penger, de har også søkt sponsorer som ikke er helt A-4, men når vi ser hva de har endt opp med, etter disse få årene, så må vi alle innrømme at Avaldsnes har gjort noe få eller ingen andre på Norsk jord har fått til.

Arne Utvik har brukt mye penger, mange penger, men jeg er 100 prosent sikker på at han i dag vil se alle millionene han har brukt, var verd hver eneste krone. Han kunne brukt de på 5 villaer fundt i verden, han kunne kjøpt opp et lite kvartal i Oslo for summen som er brukt, men han ville noe nytt og annerledes, og i dag er byggherren stolt- med god grunn!

avaldsnes13239394_10153427157371721_3062019247440607019_n
Denne mannen serverte Norsk kvinenfotball en meny, man aldri hadde «smakt på» før-Arne Utvik(foto privat)

Norvald Kaldheim gråt sine stolte tårer i går på pressekonferansen, og vi så at Maren Mjelde pustet tungt for å holde tårene tilbake. Slike øyeblikk har vi sjelden eller aldri opplevd i Norge, og det er så til de grader god reklame for Norsk kvinnefotball, mer en Norges Fotballforbund bare kan drømme om.

Å se Hansen, Mjelde og Thorsnes i spissen for et kjempende Avaldsnes foran nesten 5000 mennesker, mot Verdens beste lag, å gjør sin beste kamp, når de må, var slik at jeg satt med frysninger over hele kroppen. Rett etter kampen viste spillerne at de hadde gjort sitt beste, vi så de var stolte, vi så tårene i øyekroken, vi så krampa nesten tok dem alle, men de smilte, de klemte hverandre- for aldri eller sjelden har man sett makan til Norsk innsats eller ramme rundt en kamp i Norge.

Det var flere tilskuere en Norge hadde på de to siste landskampene i EM, tilsammen og det var mer en flere Eliteserieklubbene har på sine kamper….

avaldsnes-4543493
Elise Thorsnes har ikke spilt bedre på flere år, og tok det frem mot de beste i verden.

(Knut Ivar Skogland / LK Foto / Karmøy Nytt)

Takk

Avaldsnes har gått andre veier, de har kanskje måtte ofre noe, de har kanskje måtte la spillerutviklingen vike noe, tross at Abrahamsen spilte hele kampen, og at Dahl og Vatnem kom innpå i går viser det motsatte. Men er det verdt å forsake noe for å bli best, er det lov å gå andre veier i Norge uten at Janteloven, slår handa av den som forsøker?

Ja-det bør og skal være slik i Norsk fotball, og spesielt i disse tider hvor alle diskusjonene rundt Norsk fotballs videre vei, pågår. Det er nettopp det som er problemet til NFF, Klubber og andre ledere, vi tørr ikke, vi vil ikke, og man satser på det trygge, det gjorde ikke Avaldsnes- og slik endte det eventyret…

Derfor er Avaldsnes der de var i går, de gjorde det ikke NFF og andre turde eller kunne, de viste at det finnes flere veier frem til målet. De var også første klubb til å vise samtlige hjemmekamper på nett, en foregangsklubb som skjønte at det å profilere seg er et sterkt våpen…og resten kjenner vi, nå streames alle kamper. Kanskje en liten takk til vest, der også…

Takk til alle i klubben, en klubb jeg har hatt gleden av å følge i mange år, på godt og vondt- i går satte dere en standard, som Norske klubber og de på Songsveien i det ovale bygg bør se nærmere på. Jeg kunne skrevet opp og ned i mente om disse årene til klubben, om veien dit og om andre elimenter, men jeg stopper her, for hyllesten har alle skjønt!

For en fest, for en opplevelse, og uten noen som trodde på «annerledesprosjektet», så ville vi aldri opplevd dette…tygg litt på den!

Takk, og takk for at dere stoppet munnen på meg og andre flere ganger….

Jan Reidar, 06.10.2016

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest