Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Caroline Walde med Norges rekord med sine 18 000 minutter og 192 seriekamper uten avbrekk-nå legger hun opp!

/
/
/
348 Views

Man snakker og skriver ofte om de aller beste, landslagspillerne og de som får overskriftene i de store avisene eller på tv, men det finnes minst like store helter i fotballen, og en av disse er Caroline Walde som nå legger opp etter 11 år i Arna Bjørnar.

25 åringen har ofte gått under radaren blant de som ikke følger fotballen tett, men med en slik meritt liste er det rart at hun ikke har fått mer oppmerksomhet. Og det er ikke bare på grunn av en usedvanlig rekord, men også fordi hun har vært en stor spiller på et godt lag i mange-mange år. Hun er også en av de med flest u-landskamper for Norge.

Nå legger hun dessverre opp, men man kan også skjønne det, for det er ikke liv laga for kvinnelige fotballspillere å bli 24-25 år å kombinere toppidrett og jobb, som disse er avhengig av som oss alle andre.

Arna Bjørnar 3330030
Her er Walde på Kick off i det som skulle bli hennes siste kamp(foto Thomas Brekke Sæteren)

Hel ved!

Når man siden starten av 2007 sesongen har gått på banen og spilt hver eneste kamp frem til i dag, så må det nærmest være Norgesrekord både på kvinne og herresiden i Norsk toppfotball. Jeg har i alle mine år aldri hørt om makan, og det er ikke bare imponerende, det er nesten umulig. I tillegg har hun spilt alle cupkampene, så det blir over 200 kamper uten å være syk eller skadet!

Men Walde har gjort det. Hun har spilt 198(!!) kamper uten å vært av banen for Arna Bjørnar de siste 9 årene, på de 11 hun har i klubben. Ja en prestasjon som er umulig å kopiere i dagens toppfotball, og ikke bare har hun spilt, hun har levert så til de grader som forsvarspiller og stopper og nå som kaptein det siste året.

I ett fotball-år spilles det 1980 minutter og det har Walde gjort 9 år på rad!

Hun har vært eldst på et meget ungt Arna Bjørnar lag i år, ja faktisk med god margin også. Hun har sett stjerner dra en etter en som Erika Skarsbø, Maren Mjelde, Nora Holstad, Ingrid Ryland, Kristine Minde, Elise Thorsnes og flere, men har selv blitt i klubben hun har tjent med bravur.

Revisor og økonomi

25 åringen blir 26 i desember, er utdannet innen økonomi og jobber som revisor. I vinter var hun ikke med laget hele tiden på grunn av jobb i Asia, og har etterhvert ikke funnet plass til jobb og fotball lenger. Hadde hun og andre gode spillere kunne levd på fotballen, så ville vi sett en sterkere, bedre og mye høyere kvalitet på toppfotballen hjemme. Nå fylles det stadig på med yngre spillere og det er kjempebra, men ikke nødvendigvis det beste for utviklingen her hjemme på alle punkter.

I tillegg mener hun selv at hun er blitt for gammel nå, og bare det sier sitt i en liga der snitt alderen er litt over 22 år, og den yngste i Europa om man sammenligner oss med de aller ypperste i vår region. 25 år, da er man begynt å sette rot på banen, det er da man ser tryggheten mer og mer, erfaringen som er så viktig, og ikke minst at det følger med kvalitet. Caroline Walde er av en slik karakter og er en av få spillere som jeg med tykk strek under kan si er hel ved i Norsk fotball. Eller var, siden hun nå legger opp for å gå gjennom andre sine regnskap og ikke stoppe motstanderes angripere på fotballbanen.

Nå er det slutt for den sterke forsvarspilleren, som har hatt et klokt fotballhode, med sin store ro der hun bakfra har styrt Arna til medaljer de siste årene, med sitt hode spill både scoret og hindret scoringer og er også en av de som leverer uten å stikke seg frem. Derby oppgjøret mot Sandviken ble hennes siste kamp på toppnivå og over 400 tilskuere fikk se en stor spiller avslutte sin karriere.

Arna Bjørnar 15 Walde
Her er Walde for snart 11 år siden i Nymark, da hun var et kjempetalent, et talent hun fikk brukt fult ut. (foto Nymark)

Landskamper

Hun fikk aldri prøve seg på A-landslaget, men har et imponerende antall U-kamper, hele 80 i tallet. 22, U23- 8, U20- 38, U19 og 12 U17 landskamper, og til sammen 4 mål. Enkelt og greit imponerende og få slår henne der også.

Takk Caroline, for din innsats i toppfotballen. Takk for det eksempelet du har vært for andre unge fotballspillere. Takk for det man kan kalle en læremester og et foregangs bilde for aldri å klage på en liten forkjølelse eller en liten sår ankel….du gikk i krigen uansett!

Kvinnefotballmagasinet overrekker her en stor takk til en av de store, for det er virkelig Walde! Bare prøv å gjør det hun har gjort!

Fakta:

Caroline Walde, Arna Bjørnar

Alder 25

Yrke: jobber som revisor.

Barndomsklubb: Nymark

Sesonger i toppserien: Vært med siden opprykket i 2005(11 sesonger)

Antall kamper for Arna Bjørnar: 204

Antall mål: 5

Aktuell: Avslutter en fenomenal karriere, mens hun er i sin beste alder.

(beklager eventuelle feil som måtte forekomme i artikkelen)

Jan Reidar

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

1 Comments

Comments are closed.