Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Dahle tilbake i sagmuggen og Berg Hansen opp til eksamen!

/
/
/
324 Views

Som kjent er det semifinaler i helgen og det er ikke til å legge under en stor at det er to favoritter i begge oppgjør. Vel og merke er Røa mot Ørn på papiret en kanskje jevn kamp, men hjemmelaget må finne seg i å være favoritter. På Sofiemyr på søndag, så er favorittstempelet så til de grader på bortelaget, der Lsk må være flinke om de skal bortforklare noe annet. Jeg har sett på Lsk og Røa trenerne og apparatet, nå ser jeg på de to siste klubbene.

Det er to trenere på de to lagene som vi gjerne kan kalle «underdogsen» som har to ulike innganger til kampene. Thomas Dahle tilbake i trenerrollen for Ørn på mandag, etter at klubben har vinklet på trener siden de siste to årene. Cecilie Berg Hansen i Kolbotn skal sammen med Solveig Gulbrandsen opp til eksamen nå, som trenere, og det er ingen enkel oppgave de to står foran.

kolbotn-33030303030
Berg Hansen og Gulbrandsen opp til eksamen(foto Østlandets Blad)

Dahle sitt inntok positivt for Ørn

Forrige uke ble det kjent at Thomas Dahle igjen blir Ørn trener de neste 3 årene. Gode nyheter for klubben, spillere og vi som kjenner toppfotballen. Dahle har vært i sagmuggen før, i mange år, og har sammen med sin kone Solfrid, skaffet seg et navn i klubben, som kun Gøril Kringen kan overgå.

Det litt artige er at nå før en semifinale, så er det litt grunn til å mimre tilbake til 2014. da Ørn var i sin til nå siste cupfinale. De ble slått 3-1, etter å ha ledet 1-0, men det man husker best, er at kapteinen og stopperen Solfrid Andersen Dahle, ikke kom på banen i andre omgang, til min og alles grubling. Etterpå fikk vi vite at «sola» hadde grunner – «jeg er gravid»– fortalte hun etter kampen, som de tapte men som Dahle paret allerede hadde en vinner, tross 12 på banen i en omgang.

Når jeg nevner Solfrid også, så er det fordi hun er med rundt klubben. Med en slik erfaring er det utrolig viktig å ha for unge spillere, for laget og hele gruppa. Så hun bidrar, men Thomas er sjefen, vertfall utenfor hjemmet.

trondheims-ornsolfrid
Solfrid Andersen Dahle, her etter cupfinalen i 2014, med eldstedatter på armen, med baby i magen. Nå blir hun meget sikker med å trekke i noen tråder i Ørn, som får bruk for hennes rutine. Foto Flatanger nytt)

1-4-3-3

Systemet ligger i klubben, der det spilles 1-4-3-3, med få unntak. Dette ligger i blodet hos Ørn, og hos Dahle. Han kjenner spillerstallen meget godt, og de kjenner han og dermed blir ikke overgangen så stor.

Men han blir virkelig kastet inn i det, når hans førster kamp er om å spille om en ny cupfinale. En større oppgave får du ikke i kvinnefotballen, i løpet av en uke. Men med 14 år som erfaring som spiller på et bra nivå, og flere år som trener, så kommer han ikke ufaglært til oppgaven. Motstander Røa er nok favoritter, men ørn har spillere, typer, og de har x-faktoren om Dahle får de igang og de beste er skadefrie. Jeg kjenner Dahle som en meget hyggelig kar, det samme med fruen etter mange år gjennom fotballen, og vet at Dahle har et sterkt navn i klubben tross at han gikk i 2014.

Han var også i søkelyset i Avaldsnes, men valgte nå 3 år til i Ørn. Det man også vet er at familien til slutt ønsker å bosette seg på hjemstedet til Sola, på Torvastad, men det er langt frem enda.

trondheims-dsc_2750_2_4065056a
Dahle er en ringrev, og er tilbake og vil leke i sagmuggen. Det er gledelig(for Namdalen)

Lørdag venter en tøff men ikke umulig oppgave, der Ørn skal kjempe om sin 15(!!) cupfinale, suverent best i Norge

Å gi karakter på Dahle er nesten umulig, og det må bli for hans meritter tidligere og slik jeg kjenner han som trener. Knudsen og Nordby fikk 6, men der er ikke Dahle enda…

Karakter : 4+

Tøff eksamen for Berg Hansen

Som skribent, journalist og menings-ytrer med inhabilitet til Kolbotn, så er det ikke smart eller fornuftig å skrive for mye om trenerne til ens familie. Noen vil selvsagt mene at jeg ikke burde skrive om dem eller klubben i det hele tatt, og jeg ser poenget. Men jeg jobber med å se helhet, og prøver å bruke hjerne og hjerte, når jeg ikke er far, og påstår at jeg har greid meg greit, der jeg evaluerer Kolbotn sine prestasjoner på lik linje med de andre, men man kan naturlig nok lese mellom linjer at jeg er litt blå. Men dette er kjent så jeg fortsetter slik jeg har gjort.

Det man kan si er at Kolbotn ledes etterhvert av to rutinerte kvinner i faget. Det er spesielt fra deres spillerbakgrunn de har en ballast som få andre. Som trenere er Solveig Gulbrandsen enda fersk, tross at hun jobber med yngre spillere, men jobber med høyere trenerutdannelse. Men med hennes rutine som en av Norges beste spillere gjennom tidende, så har hun mye kunnskap å komme med.

kolbotn3011985206
Berg Hansen skriver her under, da hun ble assistent i fjor. Nå skal hun lede Kolbotn i sin viktigste kamp siden bronsekampen mot Kattem i 2011.(foto Oblad.no)

Berg Hansen har lengre erfaring men er fortsatt noe fersk som trener. Men dama har kunnskap, hun har utdannelsen, og hun kan se tilbake på en meget sterk jobb som Vålerenga trener, der hun fortsatt står med klubbens beste resultat i toppserien. I fjor var hun assistent for Brocken, i år er hun sjef, og har gjort jobben meget bra.

Hun sa selv at laget vil variere stort i år, og det har hun fått særdeles rett i, som nå nylig da de var ræva mot Medkila(1-1), for så å knuse Klepp 7-0. Mannskapet hun rår over er en blanding av mye talent, og en god del erfaring. Og de kjemper om medaljer i serien, uten landslagspillere, der alle de andre klubbene rundt har flust av dem, så det gjøres en god jobb på Sofiemyr. Hvor godt talentene jobbes med vet jeg ikke, men det er viktig for klubben, trenerne og gi de unge en god oppfølging.

Men søndag handler det ikke om utvikling eller talenter, da skal Berg Hansen opp til eksamen mot Norges beste lag, mot 6 landslagspillere, mot et kollektiv som kan spille fotball i blinde. Og da stiler man kynisk med tanke om å gjøre den jobben som kan gjøres.

Hvilke planer og geni streker hun gjør før kampen, kjenner jeg ikke til, men hun er nødt til å trylle, skal hun stoppe Lsk toget. Greier hun det blir hun geni erklært og jeg må sykle til Oslo.

Sist Kolbotn var i en Cupfinale, var i 2007, da de slo Asker på Bislett.

Karakter: Det ville være meget dumt å sette karakter på treneren til sin egen datter, så der står jeg selvsagt over.

Neste ut: Da ser jeg på lagene og spillerne

Jan Reidar, 09.09.16

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest