Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

En debutant i en sterk U23 tropp til La Manga – Kommentar!

/
/
/
425 Views

Norges nest beste landslag som drar på samling til Spania og La Manga er godt besatt av spillere med mye erfaring, yngre spennende spillere for fremtiden og en debutant fra Bergen. Ellers er U23 i likhet med J19 landslaget godt besatt rundt spillere med et bra støtteapparat. 

Fem av spillerne som er med var i den forrige A-landslagstroppen, mens ytterligere tre har vært med å testet seg ut blant de beste tidligere. Dette forsterker inntrykket av at nivået i denne troppen er av god klasse.

Det som også er et stort pluss å ta med seg er at både U23 lagets kamper og J19 landslaget vårt, blir sendt hjem på tv som de ble i fjor på samme tid. 

U23 mot Usa 2016
Her er U23 landslaget på La Manga i fjor, med spillere som fortsatt er med, eller er på A-laget, eller som er blitt for gamle(foto NFF)

Skal være stor forskjell

Å være med i en A-landslagstropp kontra en U23 tropp for yngre spillere, betyr noen ganger at man er svært nær en plass blant de beste og eldste, men utenom det, skal det være en godt hopp på nivået før man sparke ball med våre beste og mest rutinerte spillere. Det er også mye enklere å «vrake» eller sette ned spillere som er yngre, til fordel for eldre spillere som skal få muligheten på et A-landslag. Noen ganger kan man diskutere til man blir grønn om enkelt tilfellene er riktige eller ei, men som oftest har dette vist seg å vært en god prosess som har lønt seg over tid.

Sterk ledergruppe

På La Manga så er det Finnmarkingen Børje Sørensen som har ansvaret for 23 jentene våre, assistert av tidligere toppspiller i mange år fra Mandal og Sørlandet, Atle Roar Håland. Håland er spillerutvikler og jobber i Agder fotballkrets for tiden og de får med seg Lena Tyriberget som analyse sjef under oppholdet, der tidligere toppspiller og landslagspiller Ann Kristin Aarones er tiltaksleder i troppen.

U23 58105
Atle Roar Håland er en av flere erfarne i Støtteapparatet(foto Agderavisen)

Norge møter to absolutte verdens nasjoner også på dette nivået når Japan og USA er motstandere på La Manga.

Naturlig men et nedrykk igjen

For spillerne Josefine Ervik, Tuva Hansen, Nora Eide Lie, Karina Sævik og Amalie Eikeland som var med i forrige A-landslagstropp, er det naturlig at de er tilbake på U23, så lenge de enda ikke setter sitt preg på A-landslaget. Å spille mye for dette teamet, kontra det å sitte så å si hele samlingen for A-landslaget er en mye bedre løsning for disse som uansett er på blokka til Sjøgren.

Nå er det også slik at med skader eller frafall hos de beste så kan fort noen her rykke opp. til å kunne få en Portugal tur isteden for Spania. Uansett så er dette spille som har god tid og ikke må bevise noe med en gang. Også Kristine Leine, Maria Dølvik og Synne Skinnes Hansen er spillere som har vært innom A-landslaget, men som ikke trenger å løpe for fort for å rekke «trikken», for det kommer alltid en ny avgang.

Kolbotn, Sævik 1231
Karina Sævik, et av flere naturlige valg i denne troppen, fra Kolbotn(foto Østlandets Blad)

Cecilie Kvamme, Arna Bjørnars høyre back er en av få jeg savner her, men har slitt med skade, og er naturlignok hjemme i Bergen. Ellers er det ikke nødvendig å gå mer inn på noen spillere i troppen, som man kjenner godt fra før.

Adelskalender og flest kamper på dette nivået og hele 5 spillere fra Kolbotn

Ser man på de med flest kamper på dette nivået, så er det et godt stykke fortsatt for mange opp til topp ti, der man finner flere sterke navn. Ida Elise Enget som toppet J19 kalenderen er i toppen også her(26 kamper), men det er Bayern Munchen proff og a-landslagspiller Nora Holstad Berge som topper med 28 kamper. De neste åtte på listen er sterke navn som, Hege Hansen, Caroline Walde, Tina Algrøy, Ina Gausdal, Ingrid Schjelderup, Ingrid Moe Wold, Cecilie Liane og Gry Tofte Ims.

1656271_10152236567028954_1560723567_n Mali Næss, ørn
Ørns rutinerte back Mali Næss er den mest erfarne i denne troppen, når det gjelder antall kamper på dette nivået(foto for Kvinnefotballmagasinet)

22 åringen Mali Næss fra Trondheims Ørn er nærmest de på toppen med sine 14 kamper for U23 landslaget, og er dermed den mest rutinerte på dette nivået. Synne Hansen fra Lsk, Tonje Pedersen fra Kolbotn og Amalie Eikeland fra Arna, har alle ni kamper for U23 laget.

Nå skal det sies at flere av de som er i troppen er unge og har flere år foran seg og kan komme høyt oppe på listen over de med flest kamper, og så er det jo slik at de aller beste på A-landslaget, har få kamper her, siden de har gått rett inn i yngre alder på A-landslaget.

Tålmodighet er ofte en dyd hører man og det er også en fin pekepinn å ta med seg. Flere spillere har blitt godt opp i tyveårene før de har fått sjansen på A-landslaget, som for eksempel Nora Holstad Berge i Bayern Munchen.

Kolbotn har hele fem spillere med i troppen og viser at de er et av flere lag som vil og bør kjempe om medaljer i Toppserien.

Debutant

De fleste av de som er med i troppen har vært med helt siden J15 landslaget, eller har kommet med under veis. Av og til får man noen debutanter, også denne gangen. Marina Jensen fra Sandviken gjorde en god innsats på La Manga nylig, og har fått sjansen på U23. 20 åringen spilte ikke mer en 9 kamper i fjor for klubben som overrasket alle, og scoret et mål. Dette beviser at leverer man godt og til rett tid, så er det mulig for alle å nå langt.

U23 hqdefault
Marina Jensen en positiv overraskelse, inn i troppen etter en god vinter og uke på La Manga

Kampene spilles slik:

4. mars klokken 12.00: Japan – Norge
6. mars klokken 16.00: USA – Norge

Og her er troppen:

Josefine Ervik – Vålerenga

Aurora Watten Mikalsen – Kolbotn
Tuva Hansen – Klepp
Ingrid Rokke Elvebakken – Kolbotn
Marit Clausen – Trondheims- Ørn
Ingrid Østervold Stenevik – Arna-Bjørnar
Kristine Bjørdal Leine – Røa
Mali Lilleås Næss – Trondheims-Ørn
Karina Sævik – Kolbotn
Nora Eide Lie – Kolbotn
Katrine Winnem Jørgensen – Røa
Amalie Vevle Eikeland – Arna-Bjørnar
Marie Dølvik Markussen – Wolfsburg
Lisa Fjeldstad Naalsund – Arna-Bjørnar
Tonje Pedersen – Kolbotn
Johanne Fridlund – Vålerenga
Marina Jensen – Sandviken
Synne Skinnes Hansen – LSK Kvinner

Jan Reidar, 16.02.17

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest