Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Den første politikeren som konfontrerer kjønnsdiskrimineringen i NFF -får et brakvalg!

/
/
/
611 Views

Som de fleste vet er det Stortingsvalg om en måned, og som alle har registrert er det nå et stort rop fra en medlemsmasse i Norges Fotballforbund, som utgjør over 30 % av Norges største interesseorgan. Med rundt 110 000 jenter og damer som er aktive i idretten, samt foreldre og andre, så blir det en stor velgermasse. Derfor er det meg underlig, og politisk utaktisk av noen å ikke ta opp dette, fri til velgerne eller si fra på talerstolen i stortinget som folkevalgt.

En av kvinnefotballens få, men sterke talspersoner Richard Jansen, skrev i dag i VG en god og riktig kronikk om at NFF faktisk ikke gjør det de sier: http://www.vg.no/sport/fotball/kvinnefotball/nffs-storsatsing-paa-kvinnefotball-tilsvarer-tre-par-fotballsko/a/24117831/ (foto Privat/ Stabæk)

Garantert en vinner

Den politikeren, eller det partiet som fronter likhet, samme muligheter og et kjønnsnøytralt NFF, kan jeg garantere vil stå med tusener av stemmesedler i lomma etter valget. Undertegnede har fulgt toppfotballen og bredden i mange år, og jeg har aldri opplevd et mer engasjement ute blant aktørene. Utspill fra aktører som Lise Klaveness, Solveig Gulbrandsen, Serieforeningen for kvinner , Arne Utvik i Avaldsnes, og nå sist Richard Jansen i Stabæk. Også Siv Lekven i Arna Bjørnar, med sin bakgrunn har også kommet med gode argumenter den siste tiden. Når også de norske globale mediestorhetene skriver om dette, så er det snodig at en eller annen klok politisk person har plukket opp dette.

Student på flyttefot? Få konkurransedyktig pris på flytting hos flyttebyrå Oslo.

 


Kulturminister Linda Hofstad Helleland smilte godt sammen med våre EM jenter før de dro-hva nå Helland? Som tilhører på venstresiden får du min stemme om du tar denne debatten, siden dette betyr mye for meg, men aller mest de det gjelder(foto Høyre)

Dette er noen av de viktige personene i Norsk fotball, som kjemper for rundt 300-400 000 mennesker som på en eller annen måte er engasjert i jente/kvinnefotball. Derfor ville det være riktig tidspunkt for en politiker, å se på dette området innen kultur og idrett. Jeg må si det er rart at ingen har reagert av de politiske partiene, en stortingspolitiker eller kulturminister Linda Hofstad Helland, hvor sistnevnte smilte bredt før jentene våre dro til EM, og hyllet dem. Kanskje på tide å backe dem opp, når de først trenger den politiske støtten, som nå er nødvending, for å gjøre noe med regime, diskrimineringen og den mannsdominerte milliard bedriften, Norges Fotballforbund, tross alt er.

Sportsjefen i Stabæk

Richard Jansen har i mange år kjempet for jenter og fotball, han har aldri vært redd for å si sin mening, og ofte på konkrete saker, har han gode argumenter, som i dagens VG, der han motbeviser NFF sine «falske» forklaringer på hvor godt de følger opp jenter og kvinner. Alle som driver, følger med og kjenner hverdagen til de unge, de frivillige, utøverne, foreldre og supportere, vet at NFF driver med ren løgn- det er så åpenbart at jeg er til tider overrasket over at ikke toppklubber reagerer hardere for å si i fra.

Problemet er at man er redd for at det skal ses på som syting og at det kan bli dårlig stemning i driften av Norsk fotball -da er det bare å si det med en gang- den dårlige stemningen har vært lenge. Nå trenger man alles stemmer, virkelighetsflukten fra NFF, må frem -og derfor mener jeg det nå er på tide for det politiske Norge, å «bryte inn» å se hvordan man på Ullevaal bryter med all folkeskikk, og ser på kvinner som man gjorde før de fikk stemmerett i 1913!

Med den samfunnsdebatten som har vært de siste ukene i alle medier, og så mange dette engasjerer og betyr mye for, så er det bare et spørsmål før en politiker tar dette opp- og det kan påvirke valget!

Godt valg

Jan Reidar, 15.08.2017

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

2 Comments

Comments are closed.