Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

De beste yngre spillere i Toppserien denne våren – det gror godt i «distriktene»

/
/
/
2455 Views

Nå er man godt over halvspilt serie i Toppserien, der man har spilt 11-12 og 13 kamper så langt og gjør serien litt uoversiktlig. Prestasjonene har variert endel, men vi har sett mye bra og spennende fotball og flere ansikter har man blitt kjent med i vårens oppgjør.

Lsk, Arna Bjørnar og Klepp har vært gode i vår og imponert meg spillemessig utfra det man kunne forvente på forhånd. Toppserien er utvilsomt også slik man forventet, meget jevn og spennende, om man tar bort Lsk og Avaldsnes, en så lenge.

Gjennom de timene jeg har sittet å sett årets kamper er det mange gode minner man sitter igjen med, og flere spillere med en to røde streker under. Her er noen av de jeg har merket meg, og beklager om jeg skulle ha glemt noen. Men jeg understreker at dette er mine evalueringer og meninger utfra de godt over 60 kampene jeg har sett. Har andre sett like mange kamper og like mange fra ulike lag og ikke bare fra sitt eget lag, så kom gjerne med de, gjerne uansett!

Terland fra Klepp en av vårens store unge blomsterbuketter. (foto Jrb.no

13 spillere

Jeg har funnet 13 spillere som fortjener ekstra hyllest. Av de er de yngste er det to 15 åringer, mens den kun er en 19 åring, som har imponert meg utfra forventninger.

Den definitivt yngste spilleren som har imponert meg stort i hele vår er Lotte Fikseth Fossem, som ikke fyller 16 før 30.november. Hun har jobbet hardt på midtbanen til Medkila som har gått fra juling til juling, men lillesøster Fossem har virkelig vært god. Kreativ, god med ball og uten respekt er hun etter min mening en av de mest spennende unge spilllerne i Norge nå.

Lotte Fikseth vil garantert bli jaget av toppklubbene etterhvert, og Medkila må nok en gang se et talent forsvinne fra regionen. Men Narvik jenta bør være tålmodig, for her får hun god øving mot de beste som meget ung, og bør fortsette der hun er en stund til, selv om det skulle bli 1.divisjon(foto Privat)

Den som utvilsomt har tatt toppserien med mest storm er Stabæks diamant Frida Mannum, som kom fra Lyn. 17 åringen har vist oss klasse og kvaliteter som få andre har på dette alderstrinnet, og hennes spill har også gitt henne en fortjent og imponerende EM plass – Vårens Beste unge spiller uten tvil, noe mer trengs ikke sies. Med henne på Stabæk lasset har jeg tatt med Heidi Ellingsen, 18 åringen som også kom fra Lyn. Hun har også levert sterkt i en sittende rolle på midtbanen, og har definitivt ikke vært mye dårligere en hennes eldre lagvenninne på landslaget Ingvild Isaksen.

Elisabeth Terland kom ut av intet, og har definitivt blitt en viktig brikke for Klepp som har vært gode i vår, og hun er en av grunnene. Kun 16 år leverer hun på banen med allerede sterk fysikk og smart spillestil- Imponert!

Sophie Haug var ikke verdig en plass som spiss på J19 landslaget, selv ikke da de trengte et sterkt oppspillpunkt? I toppserien har 18 åringen levert varene til de grader, på tross at hun har blitt hvilt litt. En av om ikke den sterkeste hodespillerne fra Norge i Toppserien, og med sine 6.mål så langt, så vil jeg til ergelse stadig minne om EM fadesen og bruk av spillere i lang tid fremover -Haug blir stor om hun fortsetter slik under ledelse av Lsk trener Hege Riise.

Elise Stenevik fra Arna Bjørnar startet sesongen som en ringrev og spilte stort, og har imponert meg i vår. 17 åringen har en sterk nærteknikk og er dermed en litt utypisk ventreback. Med 11 kamper i vår så blir det spennende å følge både henne og Arna i høst. En annen ung Arna spiller Emilie Nautnes har også levert i vår, og 18 åringen med 11 kamper og to mål har definitivt levert med sitt offensive spill.

Den tidligere Fortuna spilleren Emilie Nautnes er et av mange eksempler på at toppklubbene i Norge skal sende en takk til distriktene og utviklerklubber der ute- de NFF har glemt. I vår har hun vært spennende i Arna bjørnar trøya(foto Fortuna)

 

Andre

Flere andre har også vært gode og jeg nevner eldste spiller i denne gruppen, og Trondheims Ørn kaptein Ingrid Syrstad Engen. 19 åringen har igjen vært solid på Ørn og hennes eleganse er en fryd å se, når hun er i form. Lagvenninne og gitarist/sangerinne på backen Svanhild Sand(18), har også vært god som ungdom, med 8 kamper for klubben.

Landslagsaktuell og 17 år, med 12 kamper i vår Sigrid Helbostad fortjener en plass hos meg, tross at laget har slitt(foto Stian Høgland, Avisa Nordland)

De siste jeg vil ta med er Grand Bodø spillerne Synnøve Hafnor(19) med sine 11 kamper og to mål for bunnlaget, og Sigrid Helbostad(17), med sine 12 kamper. Marthe Hjelmhaug fra Sandviken, med sine 18 år har levert hos Sandviken. Man kommer heller ikke unna spisstalentet Celin Ildhushøy, nest yngst med sine bare 15 år(f.24/10), fra Vålerenga, som har vist med sine innhopp, at det gror bak Hegerberg, Herlovsen og co.

 (Ps. med mine demens tendenser, kan jeg ha glemt en opplagt spiller, den må jeg avvente)

Jan Reidar, 05.07.17

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest