Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Dramatikk i Avaldsnes: Styreleder går av

/
/
/
135 Views

Vi så ett langt innslag nylig fra TVH om idyllen i Avaldsnes, men det er nok mer bak i kulissene enn fotballfolket tror, og i dag kom det ut i byens avis om noe av medaljens bakside.

Helene Clausen går ut med kraftig kritikk i dagens utgave av Haugesund avis til ledelsen i Avaldsnes

Den nyopprykkede klubben er på alles lepper i fotball Norge om dagen, og det ser ut til at klubben liker å ha alles øyne rettet mot dem. I dag går fjorårets faste stopper Helene Clausen ut med skarp kritikk til innvestor og sjef Arne Utvik og trener Roar Wold. Kritikken kan man lese i avisen, og det kommer frem ting som setter idyllen vi alle fikk se på tvh, i ett litt annet perspektiv.

Også styreleder Hans Haukås trakk seg på tirsdag, så det er ikke bare ro på Karmøy og Haugalandet om dagen.

Dette kommer ikke uventet om man følger med i kvinnefotballen, hvor Avaldsnes nå som alle vet, har gjort noe ingen andre før dem har gjort i Norge, hverken på herresiden og kvinnensiden. Nemlig å hente så mange nye spillere på kort tid, og at det er 11, og kan bli hele 13 utenlandske spillere i troppen, og nesten ingen Norske. Og som man med spillerutviklingsøyne vil se på som en katastrofe i de fleste andre klubber, så er det tydelig at det er den beste spillerutviklingen i Avaldsnes. Også til det kjedsommelige, klapper Heidi Støre for denne satsingen, noe som jeg føler ikke rimer helt med hvordan vi ønsker å utvikle fotballen videre i Norge.

Men Avaldsnes står fritt til å gjøre hva de ønsker, de har penger, satser og har mål om å bli en stor klubb. Og at vi får se ett utrolig spennende og annerledes lag i toppen av Norsk kvinnefotball er det liten tvil om. Så får man spekulere i hvor lenge penger blir brukt, og evt den dagen de ikke er der lenger, hva da?

Etterlyser respekt og takhøyde i klubben

Den tidligere stopperen Helene Clausen, som spilte samtlige kamper for klubben i fjor, ble degradert til rekruttene uten å vite noe, og kommer i dagens avis med utspill som man trodde tilhørte fortiden. For henne var det ett sjokk og oppleve den endringen som skjedde på kort tid i klubben, forteller hun i dagen Haugesund avis. Og bråket kommer heller ikke uventet, hvort antall nye spillere, mange utlendinger, store lønninger og en spillerutvikling som kan diskuteres meget godt, gjør at mange utfordringer må takles, og det på godt pedagogisk vis.

Men lederstil og måten og oppføre seg på vanlig høflig vis er ett av temaene av mange i dagens oppslag, om den mest omtalte klubben i Norge om dagen, på kvinnesiden. Og så vidt jeg har skjønt så må man innen klubben og i spillergruppen tilhøre «riktig» side, for å komme med innspill eller utspill på møter, treninger og lignende. Utskjelling og trusler på det verste fra visse ledere ovenfor enkeltspillere med spillergruppa tilstede, er noe av det jeg vet, utenom, og det som står i avisen i dag. Og det syntes jeg bare er trist å høre, og at kun kunne skje på 4-5 nivå menn, i dagens fotball.

Roar Wold ville ikke kommentere saken i følge dagens avis, mens Innvestor og sportslig leder,Arne Utvik, sier en sak alltid har to sider.

Jeg kommenterer ikke mer fra denne saken her nå, før jeg kjenner mer til begge sidene av saken, men at bråket kommer overraskende er å overdrive. Jeg vet at det på grasrotplan på Karmøy nå, er det ett folk som er splittet i to. Enten er du med Avaldsnes sine meninger og tanker og drift, eller så er man det ikke. Men Arne Utvik har sagt flere ganger at han ikke bryr seg om andre mener utenfra om hva de gjør i klubben, og nå kan det se ut som han heller ikke lytter til sine egne, men dette vil vi få høre mer om.

 Og det vil garantert ikke være det siste vi hører om i denne saken eller andre, fra Avaldsnes..

Jan R

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest