Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Elise Thorsnes til Magasinet- «Det er synd for Avaldsnes og oss spillere»

/
/
/
822 Views

Elise Thorsnes med hele 156 toppseiemål i sin karriere forteller til Kvinnefotballmagasinet etter landskampen at hun er litt lei av å vente på Avaldsnes, når det gjelder avklaringer før neste sesong. Spissen som har vært brukt både som back, midtbanespiller, kant og spiss på landslaget har endelig funnet tilbake til formen, etter en lang skade.

Skadefraværet og problemene var på nippet til å sette en stopper for karrieren hennes, men nå har hun endelig funnet tilbake til seg selv, og har hatt gode prestasjoner i Avaldsnes. Hun ble i siste seriekamp ble matchvinner mot Kolbotn fra sin spissrolle, og kom mandag inn som spiss på slutten for landslaget mot Sverige, etter å ha blitt kalt inn i troppen i siste liten.

avaldsnes-elise-picture-1
Avaldsnes og landslagspiller Elise Thorsnes, her fra arkivet og noen år tilbake, er usikker på fremtiden(foto NFF)

Få avgjørelser hos sølv og gulljagende Avaldsnes før 2017 sesongen

Det som alle vet er at Kent Michael Bøe ikke kan lede laget videre, noe man har vist i lengre tid. Klubben er på trener jakt forteller styreleder Lars Inge Vatnem, til Karmøy nytt, men kan ikke si noe, som er et utdrag fra Karmøynytt:

«De siste årene har Avaldsnes hatt flust av hovedtrenere, deriblant profiler som Tom Nordlie og Colin Bell. Når Bøes erstatter er på plass vil ikke Vatnem spekulere i.

– Det har jeg ikke lyst til å kommentere, men vi håper å få på plass en trener så fort som mulig.

– Er det snakk om en lokal trener?

– Det vil jeg ikke spekulere i, avrunder en ordknapp Vatnem.»

Se hele saken her: https://hnytt.no/2016/10/19/holder-kortene-tett-brystet-trenerjakten/

Lei av å vente

Thorsnes forteller til magasinet etter landskampen mandag at hun og flere er lei av å vente, og fra før vet man at Maren Mjelde fort kan forsvinne bort fra klubben. Andrine Tomter er en av meget få spillere av de beste som har kontrakt videre for toppklubben på Karmøy.

-Jeg og flere vet ingenting enda, om hva som skjer i klubben. Vi står uten trener neste år og det er ikke signert noen spillere enda. Min situasjon og for flere er meget usikker per i dag, og jeg vet rett og slett ikke hva som skjer, sier en åpen og litt lei Thorsnes, til undertegnede.

Klubben har jo lenge vist at Bøe ikke kan trene klubben, og spillere må jo det jo snart avklares med, vi er jo snart i november. Dere etablerte spillere kan jo ikke bare gå å vente i evigheter?

– Nei, de har lovet oss at dette ikke skal skje og det er synd for oss spillere og klubben.

landslaget-elsie1977457_w2
Med EM medaljen rundt halsen i 2014(foto UEFA)

Hvem har ansvaret her?

-Det er sportslig ledelse og administrasjonen som selvsagt har ansvaret, men de har jo også usikkerheten som kom med Kent, og derfor har nok denne usikkerheten gjort at de har kommet litt skjevt ut på dette, også på oss spillere.

Elise Thorsnes kom til klubben før 2015 sesongen i likhet med flere andre også året etter, og nå går flere av disse en usikker tid i møte, med mye venting på hva klubben foretar seg. Kvinnefotballmagasinet har ikke snakket med Avaldsnes om situasjonen angående neste sesong. Det man vet er at hovedsponsoren, Arne Utvik, skal bidra også neste år, men med hvor mye er enda usikkert. Dette vil selvsagt også prege signeringen av spillere i klubben som ikke er gratis.

avaldsnes-elisethorsnes13_linnkr_742
Foto: Linn Kristin Nordseth.

Formen, gullkampen og landskampen mot Sverige

-Lillestrøm blir tøffe å ta igjen, og jeg tror de vinner til slutt. De har vært meget gode i år, jevne og solide, og vinner fortjent, om de ikke skulle gå på noen mine på slutten. Vi er fornøyd med sølv, men har selvsagt ikke gitt helt opp enda.

-Mot Sverige så syntes jeg vi var gode på mye, hvor vi gjorde mye av det som vi hadde avtalt. Går en spiller med ball, så følger alle på, det ble ikke som vi har slitt med i det siste at en og en går med ball uten andre bevegelser. Vi var samlet, og alle vist når vi skulle gå i press og hvor vi skulle gjøre det. 

– Jeg trives best som spiss og det har jeg kjent på i høst, der det har løsnet godt for min del. Jeg har spilt i flere roller både på landslag og klubblag, men det er spiss jeg er. Og det er en utrolig god følelse å kjenne på en god form igjen, være skadefri og kunne kle den rollen jeg kan best, i front, avslutter 28 åringen, til magasinet.

Til Bergen og årets askeladd

Avaldsnes drar til Bergen og møter Sandviken, som igjen møter Lsk i siste runde. Sandviken med sin store sesong kan altså påvirke hele gullstriden, men det er lite sannsynlig. Det blir nok sølv på Avaldsnes igjen bak Lsk kvinner, etter en god sesong, men noe ujevn.

Foran 2017 sesongen så er det som Thorsnes også beskriver det, veldig usikkert hva som skjer i klubben. Med ytterst få spillere på ny kontrakt, ingen nye underskrifter som det er opplyst om, og en kaptein i maren Mjelde som fort kan forlate klubben. Spørsmålet er om flere følger på, og om det kan bli slik at klubben blir svekket på flere områder. Det som er sikkert er at for oss utenom klubben sett utenfra, så virker det til at klubben har flere og store oppgaver foran seg.

Jan Reidar 26.10.16

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest