Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

En maratonuke med landslagsfotball er snart over der det viktigste gjenstår -Kjemper om OL og EM plass!

/
/
/
269 Views

Våre 4 eldste landslag har den siste uken vært ute i tøffe kamper på ulike steder og målt seg mot god motstand. OL plass for A-landslaget er hovedmålet for disse fire lagene, der også J17 landslaget kjemper om EM billett og har den nesten ned i lomma før siste kamp mot Sverige.

Og nettopp Svenskene er det som kan stoppe oss fra å delta i disse to mesterskapene, hvor A-landslaget som vi vet må slå Sveits i siste kamp, mens Sverige går på sitt første tap i kvaliken mot vertene Nederland.

U23 laget vårt ble ferigspilt på La Manga i går og drar hjem med 1-9 i sekken, tross god kamp mot USA, men totalt betenkelig. J19 landslaget spiller sin siste kamp i dag på spanske-kysten også det mot USA.

Landslaget 0-4 japan 2016 U23
U23 landslaget med 3 tap mot verdens beste, god læring men gir oss også svar om at vi må gjøre noe(foto NFF)

Varierende uke

U23 landslaget med vikarierende Hege Riise som trener har hatt en tøff uke med 3 tap og 1-9 i målforskjell. Norge får nok et bevis for at vi faller av i konkurransen med de beste jo eldre vi blir på yngre landslag.
I dag får J19 landslaget muligheten til å rette opp litt av inntrykket på våre to mellomste landslag. De møtte Frankrike i første kampen og fikk også føle en motstander som var bedre på det meste i 1-2 tapet. USA er et godt lag, men Norge har også flere spillere som bør prege kampen på TV2 sumo klokken 1800 i kveld, og som kan gi laget en god selvtillitt før de skal ut i EM kvalik i april.
Fotballandslaget 6993400
Skammelsrud Lund og Fiskerstrand trenger hjelp fra Holland, og samtid vinne selv over Sveits, noe som er fult mulig(foto NFF)

Avhengig av andre

Roger Finjord og Norge er avhengig av at Nederland som vi slo i en solid kamp med 4-1, slår svenskene på onsdag, samtidig som vi slår Sveits selv. Dette er mulig, men kjedelig å måtte være avhengig av andre. Et øyeblikks uoppmerksomhet i starten av kampen mot Sverige da de scoret på et innlegg, kan dermed hindre oss i å delta i de Olympiske leker. La oss håpe fru fortuna er med oss denne gangen.

Uavgjort sikrer EM-sluttspill

For våre yngste jenter som spiller på Klepp i morgen er det også Sverige som er motstander. Men der er utgangspunktet i våre hender, og vi har en gyllen og stor mulighet til et nytt sluttspill for dette nivået. J-17 landslaget er de som deltar oftest for Norge i EM, og det viser seg at det er her vi oftest er fullt på høyde, gode og står likt med de beste lagene, før de blir eldre.
Norge har før siste kamp mot Svenskene mye bedre målforskjell og dermed så holder uavgjort, og et nytt mesterskap for Frida Maanum og co er i boks.
J17 landslaget 2016, februar
J17 landslaget er bare 80 minutter og minst en uavgjort fra ny EM kvalifisering( foto privat)

Tv kamper og bedre innblikk i lagene

Det som også har vært positivt denne uken er at vi har fått sett alle lag på ulike nivåer på tv denne uken, noe som ville vært surrealistisk for bare 2-3 år siden, noe som viser oss at medie er med på å styrker interessen. Det gir oss også muligheten til å se, bli kjent og bedømme lagenes innsats, der vi tidligere oftest kun fikk NFF sin versjon av kampene, noe som er litt som å sette «donkien i gulrot haugen».
Tv2 sumo har fulgt lagene på La Manga, mens MAX har fulgt damelandslaget i Nederland, og nå fikk vi også NRK på banen i Rogaland, der de viste Norge mot Polen. La oss håpe de følger opp med å sende gruppefinalen mot Sverige i morgen også.
J19 Nora Eide
Urædd spiller og kaptein for Norge, Nora Eide Lie og U19 spiler mot USA i dag(foto NFF)

Resultater

U23- Japan 0-4

U23- Tyskland  0-3

U23- USA   1-2

J19- Frankrike 1-2

J19- USA   (i kveld)

A-laget- Sverige 0-1

A-laget- Nederland  4-1

A-laget- Sveits (onsdag)

J17 – Skottland  6-0

J17- Polen 4-0

J17- Sverige (i morgen)

Jan Reidar

 

 

 

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest