Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Fest sikkerhetsbeltene folkens!

/
/
/
666 Views

Det er bare å spenne seg fast til en helg full av fart og Hitchcock-fotball, når det spilles full runde både lørdag og søndag. Alle kampene kan som vanlig ses på dagbladet.no , mens helgens hovedkamp på NRK er mellom Røa og Arna Bjørnar. Uansett må kanskje begge lag stille seg noe i skyggen av det som faktisk er rundens hovedkamp, når Toppseriens to beste lag så langt Avaldsnes og Stabæk møtes på Karmøy på søndag. 

Ellers skal Kolbotn revansjere tapene mot Sandviken i fjor, når de drar til Varden Amfi for å ta årets første poeng, mens Vålerenga drar til Lade for å prøve å ta sin første seier mot Ørn, for året. Medkila ønsker også sin første seier, men må da overvinne gjestene fra Jæren, Klepp, i sin hjemmekamp, i det jeg ser for meg som en åpen kamp der alt kan skje i Harstad. Rundens megafavoritt er Lsk kvinner som tar i mot Grand, der gjestene får en av årets tøffeste oppgaver denne sesongen.

Dette er 3.serierunde og etter disse kampene vil man kunne se enkelte trekk om hvordan lagene står denne sesongen, selv om det ikke er en god målestokk enda. Jeg har sett på flere ting i noen av kampene og minner også på at forrige helgs tre kamper ikke var fra 3.serierunde, men fra andre kommende runder. Her er første del og jeg ser på lørdagens tre oppgjør.

Både Vålerenga og Kolbotn trenger sårt poeng og bør vinne for å komme bort fra bunnen(foto Østlandets Blad)

Røa tar i mot Arna Bjørnar der også NRK er gjester på lørdag

En klassiker får vi gjennom tv ruta lørdag i beste sendetid og det er bare å sette seg ned med lørdagsgodt, og det som frister foran tv`n en høytidsdag med god fotball. Røa mot Arna Bjørnar er en kamp som har gitt oss mange høydepunkter gjennom flere år og er to klubber de siste årene med flotte tradisjoner på mange måter. Men når det blåses i gang klokken 1700 er tradisjoner og gamle meritter glemt- da er det kun nåtid og neste takling som gjelder.

Totalt har lagene møttes 30 ganger i historien og Røa har kommet best i gjennom de årene med sine 17 seire mot Arna Bjørnars 5, mens 8 har endt uavgjort. På Røa banen derimot står Arna Bjørnar kun med en seier disse årene, og viser hvor tøff denne banen er å komme til, der de har greid 3 uavgjorte men har måtte dra hjem med hele 11 tap i bagen. I fjor møttes begge lagene på nesten samme tid, 30.april i fjor, og da vant Røa med hele 4-0 mot gjestene fra Bergen. Da ble det et selvmål, et mål av Byom Nilssen og to av Skinnes Hansen som nå er Lsk spiller.

Gabrielle(Gabbie)Lie og Røa er favoritter mot Arna Bjørnar, men får tøff motstand(Foto F Oscarsson)

Å anse noe bestemt så tidlig hos begge lag er vanskelig, men det er utvilsomt to av lagene som har imponert meg mest så langt. Kun et tap på seks kamper mot god motstand for begge lag er meget bra, der gjestene står med tre uavgjorte på rad. Det kan fort bli den fjerde for Arna jentene om de følger opp en god spillemessig start, der faktisk kampen mot Lsk kvinner var den dårligste av disse, på tross av at de kunne vunnet kampen. Røa har møtt Stabæk, Vålerenga og Avaldsnes så langt, med andre tre av de større medaljekandidatene. Da sier det seg selv at 4.poeng så langt er meget bra fra en dynamittkasse, som er klar for å sprenge Røa banen i lufta med sin andre seier for året og dermed opp i ryggen på topplagene om så skjer.

Ser man på de første kampen med tanke på nøkkelspillere i denne kampen så er det noen som peker seg ut, på tross av at jeg mener det er kollektivet hos begge lag som har vært fremtredende. Bakerst hos vertene syntes jeg Kirvil Odden har gitt skeptikerne en «mitt på tryne», med sine meget gode kamper så langt, og blir igjen viktig for hjemmelaget sammen med backfireren. Fremover på banen må kantspillet til Åsland og Hasund sitte, der innspill og oppspill på spissen Utland må være etter ønske fra trener Nordby. På midten må Holter sammen med Iversen utfylle sine ulike ferdigheter om midtbanen skal bli slik de ønsker det.

Ny tøff oppgave for kaptein Stenevik og co, som jakter sin første seier, etter tre uavgjorte så langt( Njål Johansen)

Hos gjestene må Gianetti igjen legge zalo flaska hjemme og vise seg frem som hun har gjort siden hun kom til Norge, og sammen med en firer foran, som har vært gode så langt gjøre jobben sin. Igjen blir Wedaa sine egenskaper på topp viktig, og Naalsund og Eikeland som alltid er to «umbrakonøkler», må ha dagen. Sist mot Enga så jeg med glede en Brochmann tilbake i 45 minutter, og var med på å snu kampbilde mot Vålerenga, vil hun starte lørdag er et av flere spenningsmoment. Man så også en spiss i Nahi, som har mer en luftstyrke, hun er god til å holde på ball når Arna Bjørnar trenger en slik spiller. Spiller hun kan det også bli artig å se hun i lufta mot Herregården/Leine. En liten joker er det også i Nautnes, en ung spiller som kan være det lile ekstra om AB har dagen

Lite fra lagene om kampene, men Arna gjør jobben: http://kxweb.no/portal/theme/organization/news/show.do?id=9381749

Tips, odds og fakta

Røa Fotball Elite – Arna-Bjørnar ›

06.05.2017 17:00 – Røa kunstgress

  • Norsk Tipping :  Røa Arna-Bjørnar  1,65       3,70     3,70
  • (se også andre spill muligheter)

Skulle jeg spilt her så er det fort en HU i mine tanker, der Røa er favoritter, men ser man på oddsen så frister en U til 3.70!

Årets store skuffelse Vålerenga må vinne når de gjester Ørn-Arena

For de tilreisende fra Oslo og Vålerenga står det mye på spill nå, der en seier og godt spill ikke er nok til å overbevise fotballnorge enda, men det er en begynnelse på å vise til at satsingen og den store pengebruken er god invistering. De møter et Trondheims Ørn som er helt i andre skalaen av pengestigen i Toppserien, så under alle omstendigheter og målemerker så burde denne kampen allerede vært avgjort, og man målte penger i poeng i fotballen -men takk og lov slik er det ikke!

3-3-4 er fasiten så langt mellom lagene og målforskjellen er 20-16. I fjor endte det med hele 7-0 til Ørn, et resultat vi neppe får se i år.

Jeg syntes det er utrolig spennende og friskt å se en klubb satse som det Enga gjør og jeg håper de lykkes med det de jobber med. Men en treg start har det utvilsomt vært, og det har heller ikke hjulpet at de selv og fansen har hauset opp flere spillere så mye at vi trodde det var blitt den «største proffligaen» i Europa. Til nå har det vært en stor skuffelse å nok en gang å se at de har hentet spillere som ikke er det som er forventet, men stopp litt:  Luik, Nielsen, Verdoia og Romero har allerede vist at de er klassespillere og tilfører Toppserien noe vi mangler, rutine og etablerte spillere. Vi har i de ulike kampene sett at disse fire har noe å tilføre, og snart følger kanskje andre på også, som spissen Krieghoff, som ikke fikk spilletid sist.

Australske Aivi Luik(31 her til venstre har vært positiv for Enga så langt, nå jakter hun og bortelaget tre poeng.

Når man er inne på Vålerenga og siste kamp mot Arna Bjørnar, som endte 2-2, så fanget en spiller min oppmerksomhet. Jeg har før sagt at Johanne Fridlund er en spiller jeg er meget svak for, men hun har ikke slått til enda, fått trent lite de siste to årene og vært en del småskadet. Men forrige helg fikk jeg go`følelsen tilbake for Fridlund, der jeg syntes hun til tider herjet i Valhall, med sin ballkontroll, sine rykk på små meter som er så viktig i fotball. Hun har fordelene som «Messi», hun er ikke stor av vekst, og får dermed et tyngdepunkt som er så herlig å se på. Hun har enda ikke rutinen til alltid å ta de beste valgene, med det kommer med flere kamper og mer rutine.

Dermed har jeg vært innom 4-5 av gjestene sine viktige spillere før møtet med Ørn, der man også kan plusse på en ung Bizet som er en joker fra Benk, om hun er med på reisen, og ikke minst Yrsa, vukanen fra Island, med kapteins bindet som alltid går av banen med svett drakt!

Vålerenga får ingen lett oppgave mot amatørene fra Trondheim, selv om de er store favoritter, og jeg tror de må over det de har vist til nå for å slå Ørn, eller få poeng. Trener Dahle og co hos de gule og blå har jobbet knallhard med små midler, og utviklet yngre spillere og eget lag. Så langt har de fått fire poeng på to kamper i 3-2 seieren hjemme mot Kolbotn og 2-2 borte mot Sandviken, to resultater som viser at Ørn ikke blir noe bunnlag i år. De har med andre ord allerede tre poeng mer en gjestene som har spilt en kamp mer, og det sier sitt så langt, på tross at den trenden vil snu, om mine fotballtanker er riktige.

Ørn jubel mot Kolbotn, men nå er det tøffere oppgaver for hjemmelaget

Hos hjemmelaget er det kollektivet som må stemme. De har et lag som enten er der, eller som fort kan få en knekk om ikke de mest etablerte står frem, denne sesongen, og dette er en slik kamp mener jeg. Nøstmo, landslagskeeperen bakerst må være god, det samme må stopperparet Suphellen/Clausen(kapt) der de sammen med backene må sy tette sømmer for ikke å slippe «raske mygger» gjennom forsvaret. Fremover er det uten å si noe galt om de som ikke er nevnt, at Engen og Andreassen blir viktige i nøkkelknippe til Dahle og co. Melhus, Fugelsnes og Oslvik er de som skal score mål, sammen med jokeren fra første kampen mot Kolbotn, Engesvik.

Ørn er flinke på å bruke media og seg selv. Her er trener Dahle før kampen mot Vålerenga: https://www.youtube.com/watch?v=b-d_JAvntVM

Fakta odds og tips

Dette er en kamp jeg er trygg på Vålerenga seier, enkelt og greit for at de rett og slett må for å ha gull/medaljesjanser. De kan ikke havne mer en 10 poeng bak mot to eller tre lag allerede etter 4.serierunder, det ville i såfall få noen til å snakke om «rullende hoder» i klubben allerede. Dette vinner Enga, om ikke så er alt annet en meget stor overraskelse.

Trondheims-Ørn – Vålerenga ›

06.05.2017 15:00 – Ørn Arena

Derfor er også oddsen i mine øyne fra Norsk Tipping under, en real go`sak med hele 2.35 i odds. Men igjen, det er ikke alltid proffene er best!

  • Trondheims-Ørn Vålerenga     2,30   3,45    2,35

Mitt tips er en ren B, i dette oppgjøret

Et vaklende Kolbotn må vinne mot et lag med uflaks til nå-Sandviken

I de to første serieomgangene har Sandviken tapt 4 poeng, på at motstanderen har scoret de siste sekundene og minuttene før slutt. Dermed står laget med kun 2 poeng så langt, men det er bedre en lørdagens motstander Kolbotn, som ikke har hatt en verre start i nyere tid i toppfotballen. Når man snakker om at Sandviken har hatt «uflaks» i vår, så kan man gå tilbake til i fjor. Da vant Sandviken begge kampene over Kolbotn, og de som husker oppgjørene og så dem vil også huske at det var to «nesten-ran». Men nå er både årets og fjorårets kamper historie og nye gevinster står for tur.

8-4-20 står det i kamper mellom lagene, og en målforskjell på 31-96. I fjor vant hjemmelaget 1-0 både i borte og hjemme oppgjøret.

Sandviken blir favoritter i denne kampen, å rart det en høres ut. Men på bakgrunn av starten og vinteren og det som har skjedd siden fjoråret, er ting litt snudd på hode med disse to. Kolbotn som var uten ledere i flere sentrale roller så sent som i siste kamp har mye å jobbe med også utenom troppen. Mot lørdagens motstander som er en av de mest solide klubbene på lederskap, kontinuitet og logistikk i landet, så er det ulikheter. Men disse vinner ikke kampene, det er det først og fremst spillerne som gjør, med impulser fra trenerne Nordtveit og Berg-Hansen, og her står lagene og trenerne sånn passe likt føler jeg.

Aurora Mikalsen må vokte buret godt mot Sandviken om de skal ta med seg seieren hjem

Hjemmelaget oser en del av erfaring fra dette og slike kamper, der Hammersland, Hovland, Gjøen, Bakke og Himle er nok til å «nesten stille oldboys», med litt overdrivelse. Dette er god spillere som vil bli fremtredende også lørdag. Påspedd med flere andre spillere, som en Ervik, som jeg syntes har vært meget spennende det jeg har sett i vår av ungjenta med farten og teknikken.

På bortelaget er det mange usikre momenter. Det første er stabilitet, det andre er skader og hvem som kan spille kamper og hvor. Men det er også noen gode vårtegn hos laget fra Sofiemyr, som at Døvle fint har glidd inn i laget, at Sævik er en av Norges beste på det hun gjør, når hun gjør det. En Gøransson på topp viste i en omgang mot Avaldsnes at potensiale er der, og hun kan være en matchvinner lørdag. Bakover må Gausdal og keeper Mikalsen være trygge, og deres nye svenske stopper gir jeg ros så langt- Svensson har vært god. Bratberg Lund ser ut til å være på vei tilbake fra skade og hennes dødballfot er en nøkkel for gjestene

Sandviken har tapt to seire i sluttminuttene i åpningen av toppserien, dette vil de nok gjøre noe med nå(foto østlandets Blad)

Fakta, odds og tips

Dette er i mine øyne en helt åpen kamp, som er vanskelig å spå. Sandviken har vært bra men uheldige, mens Kolbotn har variert mye i spill og står uten poeng. Dermed er det i øyefallende å gå for en hjemmeseier her, under tvil.

Sandviken – Kolbotn ›

06.05.2017 15:00 – Varden Amfi

  • Sandviken Kolbotn         1,95      3,45     2,90

Skulle jeg brukt mye penger så ville en H vært mest trygg, men en så god pris på U er verd noen lommepenger.

Tabell:

Plass Lag Kamper Hjemme Borte Total Poeng
V U T Mål V U T Mål V U T Mål Diff
1 Stabæk 3 2 0 0 11 – 2 1 0 0 2 – 1 3 0 0 13 – 3 10 9
2 Avaldsnes 3 1 1 0 2 – 1 1 0 0 5 – 1 2 1 0 7 – 2 5 7
3 LSK Kvinner 2 1 0 0 6 – 1 0 1 0 1 – 1 1 1 0 7 – 2 5 4
4 Trondheims-Ørn 2 1 0 0 3 – 2 0 1 0 2 – 2 1 1 0 5 – 4 1 4
5 Røa Fotball Elite 3 0 0 1 1 – 2 1 1 0 2 – 0 1 1 1 3 – 2 1 4
6 Arna-Bjørnar 3 0 1 0 1 – 1 0 2 0 4 – 4 0 3 0 5 – 5 0 3
7 Klepp 2 1 0 0 4 – 2 0 0 1 1 – 6 1 0 1 5 – 8 -3 3
8 Sandviken 2 0 1 0 2 – 2 0 1 0 1 – 1 0 2 0 3 – 3 0 2
9 Vålerenga 3 0 1 1 2 – 4 0 0 1 1 – 2 0 1 2 3 – 6 -3 1
10 Medkila 2 0 1 0 1 – 1 0 0 1 1 – 6 0 1 1 2 – 7 -5 1
11 Grand Bodø 3 0 1 0 2 – 2 0 0 2 3 – 9 0 1 2 5 – 11 -6 1
12 Kolbotn 2 0 0 1 1 – 5 0 0 1 2 – 3 0 0 2 3 – 8 -5 0

Disse kampene kommer i del to:

Jan Reidar, 04.05.17  (feil kan forekomme)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest