Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Flere storoppgjør,generalprøver og derbyer fra både Toppserien og 1.divisjon- Magasinet ute med følehårene

/
/
/
844 Views

Våren er i anmarsj noe som også betyr at fotballen spenningen er på sitt høyeste om dagen. Det betyr også at siste finpuss og innspurt for lagene er i gang. Topp oppgjør på flere fronter i både toppserien og 1.divisjon står på menyen de kommende tre dagene, så her er mye å velge i for enhver tilhenger. Jeg vil kalle det to gigant oppgjør det vi får i Rogaland i morgen og på Romerrike på lørdagen. Men også på vårt nest øverste nivå skal det øves med flere av favorittene i toppen. Magasinet er live på en av kampene, mens jeg regner med andre kan bli streamet, om man følger den gode praksisen som ser ut til å komme i kvinnefotballen for å formidle den best mulig ut.

Klepp her med søstrene Hansen, Tuva og Hege, og deres nye ku, som det visstnok søkes om navn på. Jærlaget er for meg en liten gåte enda, men ikke mer vanskelig at man ser at de kan stelle istand trøbbel for alle lag, i en rekordjevn toppserie- kan de ta medalje?(foto Klepp)

Klepp møter Toppserie motstand for første gang

For første gang, kun 18 dager før Klepp åpner borte mot Lsk kvinner i Toppserien, møter de motstand fra samme nivå. Kun Amazon fra 1.divisjon har Olli Harder og co øvd seg på i vinter, samt et guttelag tidligere i vinter. De møter en av seriefavorittene, kanskje den største av dem alle skal man tro de fleste, Avaldsnes i morgen klokken 1300 på Klepp Stadion.

Noen som kjenner igjen hun som står ved siden av Solskjær her? Rimelig enkelt selvsagt men dog -og hun spiller kamp i morgen(foto)

Dermed får vi et gigaoppgjør i Rogaland i morgen, der flere landslagspillere braker sammen fra flere nivåer. Klepp er en liten outsider og joker i år, som vi vet mest om når det gjelder troppen men ikke spillenivået. Avaldsnes derimot har vi blitt mer kjent med i vinter, gjennom flere treningskamper, dog med blandet kvalitet. Klubben er tydelig på hva de ønsker seg i år-gull. Og jeg ser både poenget deres og at ønsket står i stil med satsingen. Men laget som har flere sterke spillere har fått noen riper i lakken i vinter, og bør gå glattpolert ut av møtet med Klepp om de fortsatt skal ha det store favorittstempelet på seg.

Denne generalprøven bør de i vest få med seg, men kampen er jo ikke akkurat satt opp, slik at «vanlige arbeidsfolk» får den med seg, og de får nok ikke noen nye tilskuere i serien fra dette oppgjøret, med å spille klokken 1300 en fredag.

Røa drar til Sveriges beste lag Linkøping og Minde

For litt over en uke siden testet Lsk seg mot Linkøping som vant Damallsvenskan i fjor, med Kristine Minde i spissen, og det endte med 2-0 tap for Norges suverene lag de siste ukene. Nå drar Røa over kjølen for å prøve seg mot det svenske laget, etter å ha slått Vålerenga 3-1 bare for kort tid siden.

Røa laget ser ikke så sterke ut på papiret som mange andre, men ofte er ikke papirlapper verdt en dritt, noe man fikk se sist da Enga ble slått. Og dere som ikke kjenner historien-Geir Nordby har tatt bronse med svakere stall en han har i år, i en toppserie som ikke er så sterk som tidligere. Dermed er dere advart!

Tuva Espås gratuleres her av Line Hem, med debyen i Toppserien(foto Røa)

Røa har tatt opp Tuva Espås fra junior laget på permanent basis. Den ekte Røa jenta fikk testet seg tre ganger i toppserien i fjor, og nå blir hun altså med på permanent basis hos dynamittkubbene. Dermed får vi et nytt hyggelig bekjentskap med 99 modellen i toppserien.

Live under lampene i Lsk hallen på lørdag

Undertegnede drar selv til Oslo i morgen, og går dermed glipp av Klepp-Avaldsnes, som jeg regner med blir streamet, siden det er generalprøven før seriestart. På min lille ferie-tripp til tigerstaden frem til mandag, så tar jeg turen til Romerrike på lørdag og besøker laget som har vunnet rubbel og bit de siste tre årene i Norsk fotball. De tar i mot et annet topplag Stabæk, til general prøven for disse to lagene før det braker løs.

Lsk fikk endelig sin første seier på en stund da de slo Ørebro, denne uken med 1-0. Stabæk kommer fra 3-1 over Kolbotn, men det er snart 14 dager siden, så dermed blir det et moment å se om Bærums klubben har bevart formen.

Her ser man et eldre bilde fra lsk hallen, med rimelig godt lys, for noen år tilbake. Spenningen er nå om lysforholdene er rettet på eller om lyset i hallen burde være bedre?

Et annet fenomen som man får se live, er lyset i Lsk hallen som det har vært trøbbel med den siste tiden. I følge Romerrike blad har klubben blitt nektet å spille seriekamper der, om ikke lyset blir fikset. Etter det jeg erfarer er ikke lysstyrken over 50 % av det den bør være. Derfor håper jeg en gammel mann med briller får sett noe, lørdag i et oppgjør jeg gleder meg til å se, der to av de 4-5 seriefavorittene bør være.

Jeg tror ikke dette er de to fremste gullfavorittene, som stiller ganske skadefritt i det som blir deres siste test. . De to kvinnelige trenerne Hege Riise og Vanja Stevanovic nærmer seg de største oppgavene som trener i sine karrierer, og det er uten tvil førstnevnte som har det store presset på seg, med å forsvare 6 titler på rad.

Magasinet får en fin siste mulighet til å se disse to lagene før vurderingene om de er topp fire eller en gullkandidat?

1.divisjon klubbene nærmer seg racet

Skal man tro ekspertene så er fire av 1.divisjonslagenes største utfordrere i aksjon i helgen. Da tenker jeg først og fremt på Lyn, som drar Grei banen og møter divisjonskollega Grei, en kamp de blir favoritter i, slik vinteren til nå har vært. De skal også møte Kongsvinger før kampen om poengene er i gang.

Lyn er en stor utfordrer til Toppserien, men er ikke alene, der også lag som Byåsen, Fart og ØHIL kan hevde seg. Fart skal denne helgen ut i kamp mot et godt 2.divisjons lag, Tynset, som nettopp kom hjem fra treningsleir i Spania.

Lørdag møtes Amazon og Urædd i sør, to lag som har kjempet om de samme spillerne de siste årene, og har byttet på posisjoner i toppfotballen. Nå står de rimelig likt føler jeg, uten å kjenne nivået i divisjonen for godt. Amazon tar en utypisk sørlandsgest, og tipper seg selv høyt oppe og i kamp om toppseriespill i 2018. Sjelden kost fra stillferdige Sørlandet, men desto mer artig for oss fotballsultne her i sør. Urædd har mistet flere gode etter nedrykket, men er ikke dårligere en at de kan bite godt fra seg.

Vil driblefanten og målgjører Dyngnaldo, eller Catrine Dyngvold, finne veien til mål mot Urædd?-og er de to lagene i stand til å kjempe i toppen? snart får vi svarene. Hun har tidligere stor erfaring fra både Klepp og Kopparberg/Gøteborg, samt Islandsk fotball. (foto Amazon)

KIL/Hemne som alle tror rykker rett ned til 2.divisjon igjen, vil nok motbevise dette så godt de kan. De har tross alt ikke under prestert i treningskampene og jeg vil jo det litt på vent, før jeg er så sikker med det nye 1.divisjonslaget. De møter Herd til kamp på søndag, og må uten tvil vinne den, om mine tvil fortsatt skal leve videre.

Her er kamp programmet i helgen

Lørdag 1/4 kl 14.00  Linköping FC  Røa  Linköping
 Lørdag 1/4 kl. 1600  Grei  Lyn  Greibanen
 Lørdag 1/4 kl. 1300  LSK-Kvinner  Stabæk  LSK-Hallen
 Lørdag 1/4 kl. 1300  Amazon  Urædd  Landvik KG
 Søndag 2/4 kl. 1300  Fart  Tynset  Løten KG
 Søndag 2/4 kl. 1500  Herd  KIL/Hemne  Kristiansund

Oppdatert: Lørdag spiller også Fløya mot Bossekop i Tromsø. Dette fikk jeg via en leser, men ikke noe tidspunkt om når. (husk å melde inn treningskamper til Serieforeningen)

 

Fredag 31/3 Klepp-Avaldsnes klokken 1300…er en utsatt kamp fra tidligere i mars

Jan Reidar, 30.03.17

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest