Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Første lag ut i Kvinnefotballmagasinets Toppserietips- Medkila en «dypvannsfisk»?

/
/
/
1105 Views

Jeg innleder årets Toppserietips i dag, bare en god uke før seriestart braker løs. Årets innledning av sesongen eller seriestarten er av en helt spesielt sort. Aldri før har så mange landslagspillere og store profiler forsvunnet fra vår øverste liga, aldri før har det vært mer åpent, og sjelden har spenningen vært så til de grader til å ta og føle på. Gjennom flere år i gjennom min kjære skribent hobby har jeg aldri sett en Toppserie så uforutsigbar, og her ligger det an til flere overraskelser, «hva var det jeg sa» hendelser og opplevelser vi vil kjenne igjen. 

Jeg tror ikke vi vil få noen dramatiske endringer toppserien, men jeg er garantert sikker på at noen vil henge opp mitt tips i garderoben, før seriestart til motivasjon og ergelse. Noen vil stusse over dem, og noen vil nikke gjenkjennende på mine evalueringer og ulike vurderinger. Og en eller to overraskelser vil komme.

Flere gode tips er ute allerede. Noen Bettingsider har sine tips ute, mens noen tippeselskap  venter på at flere skal evaluere dypere fra vinterens hendelser. Sotahjørnet og Rune Julsvik er ute med sine lange, gode evalueringer og tips, dog med en annen inngang og bakgrunn en det jeg legger til grunn for, i mine tips. Litt fakta feil også i Sotahjørnet, noe som dere sikkert vil finne hos meg også, men ikke av stor betydning, håper jeg. Jeg vet vi er enige i mye, og godt uenige om noe, slik det skal være. Dette er de to eneste tipsene så langt undertegnede kan se, med begrunnelser og evalueringer av alle lagene.

Støtt Norsk Kvinnefotball har også ute et fornuftig og gjennom tenkt tips, uten de helt store overraskelsene, dog uten de store begrunnelsene, men absolutt verdt en titt for leserne før seriestart. Ellers er det tynt med tips rundt om i landet, men det dukker nok opp flere i deres lokalaviser rundt forbi, når det er tett på eller dagen for seriestart 2.påskedag. Jeg vet Østlandet Blad kommer med sitt tips, Haugesund Avis og Odd Kåre Grøttland kommer nok med sine meninger, og jeg håper flere følger på i «leken» om å finne de riktige lagene i riktige «spor»…..

Spissen McCarty kan bli et scoop i år. Her scorer hun mot Grand Bodø, med tre motspillere rundt seg, i gårsdagens treningskamp(foto Medkila)

«Dypvannsfisken»

Det er et ofte brukt ord når man i hestesporten skal finne en hest eller «utøver» som kan overraske, og som man bør ha med på en tipskupong som gir god odds. En av mine to-tre  «dypvannsfisker» i år er Medkila. Laget alle har funnet «verdig» en plass helt sist på tabellen, og heller ikke overraskende, med tanke på det som har skjedd siste året.

I fjor måtte Medkila ut i kvalik, etter en lang kamp med Urædd om å redde seg ut av uføret i toppseriebunnen. Der møtte de Lyn, som ikke skapte de største utfordringene for Harstad laget og Medkila ble med oss videre i toppen. Men det skulle bli tøffere. mye tøffere -i løpet av vinteren har klubben mistet 11(!) spillere. Med andre ord har et helt lag forsvunnet ut porten av Harstad Stadion, og det er ingen enkelt oppgave å re-starte.

I vinter ble det klart at det ble Kaupangers store heltinne og Olympisk mester Margunn Haugenes, som skulle fortsette redningsaksjonen i nord. En ny presentasjon av den erfarne treneren og spilleren er overfladisk her, men hun er ikke ukjent med oppgaven om å lede lag med utfordringer, noe hun gjorde med bravur i Grimstad noen år. I Urædd i fjor trodde en gjeng amatører at de viste bedre en Haugenes, og sparket henne gjennom avisen på klønete vis, og vi husker alle hvordan det gikk. Nå er hun hentet til en klubb som vet hva Haugenes står for som trener og person, som vet at det blir en kamp i bunnen og at det i slike tilfeller ofte eller sjelden er trenerens feil at ting går helt galt. Men Haugenes er ikke alene i lederstolen.

Roy Berntsen blir Haugenes sin assistent, en trener med masse erfaring som toppserietrener, som vil backe opp søringen på alle måter, og jeg tror de vil utgjøre et godt team. Faktisk er de det trener paret i toppserien, som vil ha mest erfaring. Og Berntsen har gjort en fenomenal jobb i Harstad i mange år, med få midler ei heller rike onkler. Noe toppklubbene i flere år har nytt godt av, der de har plukket ned utviklede spillere fra Medkila og regionen år etter år, sørover til storbyene.

Kaptein etter kaptein er forsvunnet fra Medkila skipet

Først var det Victoria Ludvigsen som ble hentet av toppklubben Lsk, nå i Stabæk. Året etter fant Avaldsnes ut at deres neste kaptein Ida J Fjordbakk, var noe for dem, og bladde opp(nå i Lsk). Deretter så var var Povolny kaptein men forsvant før 2016 sesongen. Og ikke nok med det, nå er fjorårets kaptein Cesilie Andreassen forsvunnet til Trondheims Ørn.

Men det er ikke bare kapteiner som er forsvunnet de siste årene. Mange av regionens gylne garde har forsvunnet videre etter en sesongen eller to i klubben, og ofte har de måtte forsterke utenfra. Og når så mange har forsvunnet må det hentes inn nye. Her er oversikten over de som forsvant og de som er kommet til:

 Tiffany McCarty(Kansas City)
 Megan Kufeld (Sundsvall)  Emma Wessmann (Ankarsrum IS)

Ida Jeanett Fjordbakk(Lsk)

 Alexandra Quincey (Kokkola F10)  Katrine Winnem Jørgensen (Røa)
 Lotte Fikseth (Mjølner)  Cesilie Andreassen (Trondheims-Ørn
 Fanny Johansson (Fresno Freeze)  Maren Iselin Jakobsen (Fløya)
 Krystina Iordanou (Virginia Stat University)  Taitiana Matveena (Antalya Döşemealtı Belediye Spor)
 Marianne Linaker (comeback)  Ari Calderon (ukjent)
 Cecilie Nku (ukjent)
 Tochukwu Oluehi (ukjent)
 Ann Marie Dovland (legger opp)
 Kamilla Høybakken (trapper ned)

Av de nye er det verdt å merke seg spissen Tiffany McCarty som kan bli en joker for Medkila, og i beste fall være med å kjempe om skyttertittelen. Hun er en spiss som var kjent for å score mål før hun kom, og andre klubber ønsket henne også før hun endte opp i nord. I tillegg leverer hun så til de grader med en gang, og Haugenes får sin nye spiss akkurat der hun skal fra start, noe som lover godt. Sist mot Grand scoret hun tre og hadde assist på den fjerde, i 4-0 seieren over rival Grand Bodø. Mer kan man ikke forlange, og Medkila har en sterkere, raskere og mer målfarlig spiss en i fjor, i en toppserie som gråter etter de store goalgetterne.

Lotte Fikseth Fossem er et talent man har kjent til fra Mjølner, helt siden hun var 12 år og herjet i Norway cup og andre steder. Det unge talentet er ikke en spiller som skal ta ansvaret hos det antatte bunnlaget, men hun er krydderet og en ung spiller som fort kan slå igjennom i år og bare 15 år enda. Hun er veldig liten av vekst, men kan bli stor, og har vært god i treningskampene så langt.

Keeper Megan Kufeld er også opp et hakk fra i fjor på keeper plass og da er Medkila sterkere både foran og bak i en antatt svakere toppserie. En keeper som trener Haugenes forteller til meg på telefonen er trygg sikker og en erfaren keeper å ha med seg.

I tillegg er Quincey(stopper) og Lordanou (midtbane- mål mot Grand 08.04 i 4-0 seieren) to gode tilvekster i laget.

Gårsdagenes kaptein Alex Quincey, stopper er en av klubbens gode tilvekster(foto Medkila)

Beholdt gode spillere

Det er ikke bare nye spillere som gjør at jeg har en god magefølelse for Medkila i år og at de ikke ender helt i bunnen. Det blir selvsagt meget tøft og jevnt og Medkila kan fort rykke rett ned, og bli sist, men også overraske og komme godt unna bunnstriden.

Storesøss Fikseth Fossem har jeg fulgt noen år i toppserien, og kapteinen/vise kapteinen(?) har begynt å få toppserien inn i blodet og erfaring nok. Midtbanespilleren blir viktig for Harstadlaget i nok en ny tøff sesong.

Navn   Nasjon  Høyde Født Alder Position

1 Megan Kufeld USA 173 25.03.1993 24 Keeper
2 Anja Rasmussen Norge 164 14.07.1998 18 Forsvar
22 SigrunLinaker Dybvik Norge 172  21.06.1992 24 Forsvar
7 Alex Quincey USA 183 22.11.199224 Forsvar
17 Marianne Aamot Linaker Norge 167 26.10.82 34 Forsvar
20 Rebekka StrømHansen Norge 170 15.05.2001 15 Forsvar
5 Anna Wulf Norge 173 11.12.1998 18 Forsvar/Midtbane
9 Krystina Iordanou Kypros 175 27.12.199521 Forsvar/Midtbane
21 FannyJohanssonSverige 180 12.08.19924 Forsvar/Midtbane
15 CamillaDyhringHansenNorge 165 08.04.2001 15 Forsvar/Midtbane
8 Mette Skau Norge 172 11.09.1990 26 Forsvar/Midtbane
16 Ida Fikseth FossemNorge 161 13.06.1997 19 Midtbane
14 Maria Hustad Norge 166 14.08.1998 18 Midtbane
18 Louise Normann Norge 173 14.02.1997 20 Midtbane
11 Lotte Fikseth FossemNorge 158 30.11.2001 15 Midtbane
4 Emilie Kristiansen Norge 174 26.03.1999 18 Angrep
10 Tiffany McCarty USA 163 14.12.1990 26 Angrep
19 Hedda Jacobsen Norge 158 19.01.2001 16 Angrep
18 spillere i stallen, og en det nest yngste laget i Toppserien bak Arna Bjørnar. Med andre ord et lag blandet av mye ungt og lovende, og flere med god erfaring fra dette nivået. Vi kjenner også igjen Linaker her, Normann, Rasmussen og flere som har god erfaring med Toppserien. Takk til Medkila som har fulgt min oppfordring om å sende denne listen, slik at man kan ha den oversikten man trenger i toppidretten.
Man kjenner enda ikke nivået til Kufeld, Medkilas nye keeper, men skal være en solid sisteskanse(foto Medkila)
Tipset, begrunnelsen og Haugenes mening
Begrunnelsen for å sende Medkila opp fra bunnen som de fleste tror, og som selvsagt kan skje, er av flere grunner. Men først og fremst fordi de har fått inn en god keeper på dette nivået, og ikke minst så har de fått inn en goalgetter som kan score mål, også på egenhånd -og de vokser ikke på trær i toppfotballen her hjemme i øyeblikket.
Medkila har også levert bra i treningskampene, der jeg har sett laget i to kamper, hvor de har levert bra. De har enda ikke tapt, også der de har spilt mot gode motstandere De har etter min mening bra spillere i nøkkelposisjoner, der flere av deres konkurrenter ser tynnere ut. Dessuten har de to ringrever i Margunn Haugenes og Roy Berntsen, som har «master oppgave» på nedrykkstrid! Og jeg har ikke gjort meg blind på den siste kampen mot Grand, men den gjorde ikke tipset mitt mer utrykt!
Oddsen på at mitt tips går inn er nok høy, så dette er naturlignok et litt overraskende tips, men hvorfor være enige om alt! -og her kan jeg gå på en kjempesmell i en totalt uoversiktlig toppserie, gjentatt til det kjedsommelige.
Her er Medkila på La Manga(foto Medkila)
Trener Haugenes sa følgende til Magasinet om årets toppserie:
Vinner av toppserien: -Vil stå mellom Avaldsnes, Lsk og Stabæk
Hvem rykker ned? – Det kommer til å bli utrolig jevnt, trolig med flere lag.
Hvem bør man legge merke til ekstra på Medkila?  -Den nye spissen vår
Hvem blir årets gjennombrudd? – Sophie Haug i Lillestrøm
Treningskampene:
Fløya- Medkila  0-2
Medkila – Trondheims Ørn  1-1
Fløya- Medkila  3-4
Avaldsnes- Medkila  1-1
Medkila-Grand Bodø  4-0
Medkila serieåpner 2-påskedag, hjemme mot Sandviken.
MITT TIPS:
1    ?
2   ?
3   ?
4   ?
5   ?
6   ?
7   ?
8   ?
9   ?
10  Medkila
———————————————————-
11  ?
———————————————————-
12  ?
Jan Reidar, 09.04.2017

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest