Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Fotballåret 2015 fra A til Å- del 2 !

/
/
/
213 Views

Da følger jeg opp videre i alfabetisk rekkefølge i den grad jeg kan alfabetet, gjennom mitt tilbakeblikk på et innholdsrikt fotball år.

Både i serie, cup og på landslag har det skjedd mye. Dommere har vært i aksjon, klubber har vært i medier, men mest av alt så tyder det meste på at fotballen er i vekst på de fleste områder, der medie-oppmerksomhet og interesse har nådd sine største høyder i 2015.

Røa, Synne mål mot Lsk,,, Espen haugen
Synne Skinnes Hansen har hatt en sterk sesong i år. Her scorer hun seiersmålet mot Lsk i vår, som fikk stor betydning for bronsen(foto Espen Haugen)

I-

I mai påførte Røa jentene Lsk sitt første og eneste tap denne sesongen, før siste serierunde da Lsk tapte 0-4 mot Kolbotn. Synne Skinnes Hansen scoret kampens eneste mål foran 214 tilskuere på Røa banen 12 mai. Dette målet skulle til slutt vise seg å bli avgjørende for årets Røa bronse.

MRklinikk

J

Jubel i Trondheims Ørn leiren mot Vålerenga i Valhall 2.mai. Scenariet var satt, Guro Reiten var utvist, Enga ledet fortjent 1-0, men så dukket Guro Ramstad opp og satte ballen i krysset fra 25 meter i det 91 minutt, og kampen endte 1-1, der Enga hadde kjørt det meste av kampen foran undertegnede som så kampen live.

Trondheims Ørn Guro 44
Drama i mai da Vålerenga og Ørn møttes i Valhall(foto Thomas Brekke sæteren)

K

Kollapsen til Fotball landslaget vårt mot England, da vi ledet 1-0, etter scoring av Solveig Gulbrandsen, for så at alt gikk i svart på banen og på benken. Foran 20 000 tilskuere måtte vi se landslaget vårt i Canada ryke ut, når vi alle trodde at vi hadde full kontroll. England snudde kampen, mens vi sto med hode og ben lamslåtte, uten å ha noe å svare med. En av årets største skuffelser, der vi også endte med å måtte ut i en tøff OL kvalik som kommer i mars.

Umbro_125x125

L

Lyn som var en av favorittene til opprykk i 1.divisjon fikk en horribel start på sesongen med 1 poeng på sine fire første kamper, før første seier kom mot Fart 16.mai borte. Laget fra Oslo med en noe merkelig sesong der de var enorme og gode i lange perioder for igjen å ha meget svake perioder. Hadde en vanvittig spurt utover høsten og luktet opprykk og kvalifisering. Laget har potensiale, men var for ujevne i årets utgave av et lag med mange spennende spillere.

Lyn finale 444
Lyn jubel i J19 finalen, i serien ble det mer en berg og dalbane(foto Knut Stenseth for Kvinnefotballmagasinet)

M

Medie omtalen i Norge nådde nye høyder, der flere lag til slutt begynte å streame sine kamper, også i 1.divisjon. På Livesenteret kunne man utover høsten følge de fleste kampene i toppserien, også enkelte i 1.divisjon. Dette i tillegg til at Avaldsnes og Lsk fikk mye medier til å løpe, samt andre så så man en sterk og meget optimistisk fremgang i år. La oss håpe det er en positiv trend.

Arne Utvik 2222
Utviken fra Avaldsnes, Arne Utvik hadde en finger med i spillet om medie-fremgangen(foto privat)

N

NFF dro til Canada, og fulgte det Norske landslaget og ble revet med på ledersiden, der de sto i sine suiter og nippet til sine stettglass. Der og da lovet de en storsatsing på kvinnen i fremtiden. Men som vanlig nærmest sagt, så gikk der noen uker, bålet var brent ned og alle lovnader var borte i god NFF ånd. Meget skuffende og lite troverdig.

Arne Utvik 33

O

Oslo dominansen viser seg igjen på Toppserietabellen. Da ser jeg på Oslo som stor Oslo og Østlandet, og kun Avaldsnes greide å blande seg inn med klubben sitt første sølv i historien. Ellers var igjen toppen dominert av Lsk, Røa, Stabæk og Kolbotn. Dette vil vi nok få se mer av i fremtiden også, noe som er naturlig siden jenter trekkes til større og bedre varierte skole tilbud. Men også en honnør til klubbene ellers i landet som viser at det nytter også i resten av landet.

Stabæk Stine R
Stine Reinås har imponert meg som stopper i år, sammen emd bla Avaldsnes stopper Laila Himle.(foto Stabæk)

P

Prisvinnere etter sesongstart var det stor enighet om rundt i de ulike kåringene, der Lene Mykjåland enstemmig ble årets spiller. Årets lag var det mer delte meninger om, og akkurat slik det bør være, man skal ikke ha samme oppfatning av alle aktørene. Kvinnefotballmagasinet syntes det var morsomt at Stine Reinås, fra Stabæk, som jeg til manges overraskelse hadde på mitt årets lag, bare uken etter ble tatt ut på A-landslaget. Den tar jeg som et lite kompliment.

Siste del kommer….

Jan Reidar

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest