Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Den genierklærte treneren, «revymannen», taktikeren, lytteren og brøleren – Jager sin 10 tittel på 20 år!

/
/
/
267 Views

Før semifinalene spilles på NRK lørdag og søndag vil undertegnede se nærmere på de fire lagene. Jeg går litt mer i sømmene på de ulike dimensjonene som den individuelle, relasjonelle og strukturelle hos før kampene. Men jeg starter med sjefen over aller sjefer i denne saken.

Det er lagene Røa, Trondheims Ørn, Kolbotn og Lsk jeg går i sømmene, fire lag jeg mener å ha en viss oversikt over, men selvsagt ikke alt, noe som er umulig.

Jeg ser på hvordan lagene står til hverandre, veien frem til semifinalen for de fire lag og trenere. 

På bakgrunn av min lille kunnskap om kvinnefotballen, så setter jeg terningkast på lagdeler og spillere og trenere på en uhøytidlig måte. Det som ikke er uhøytidlig er min bedømmelse av utøverne, som jeg har sett mye dette året i mange kamper, samt igjennom flere år, der jeg har blitt kjent med spillerene på banen.

Nå vil nødvendigvis ikke alle terningkast være helt korrekte, og det blir også naturlignok ulikheter når man for eksempel skal bedømme kvaliteter i Lsk, mot de tre andre lagene, og dermed blir antall tall på terningsiden også noe ulike, og jeg må også sette en «linje» på dette. Men det viktigste er det jeg formidler ut om spillerne, slik jeg har sett dem gjennom kamper i mange år. Terningen blir i dette tilfellet mindre verdt en selve evalueringen.

Jeg starter med Røa, og treneren til laget, som har gjort en bra sesong så langt, bedre en mannskapet egentlig skulle tilsi før sesongen, men har bevist at godt, hardt arbeid lønner seg og har hatt stor utvikling siden mars. De mistet kanskje en medalje mulighet sist i Toppserien runden, men Geir Nordby har lukten av cupfinale i neseborene, og da kan Røas sesong ende opp med suksess og godt inne på pluss siden. Men den mannen har hatt nesen borte i mye suksess:

Røa 9645818160_cfaf7fd3af
Geir Nordby slik jeg kjenner han, engasjert, sosial og med glimt i øyet. Så brølapen som man gjerne vil kalle han har flere og mange egenskaper(foto Røa

Dynamittklubben fra Oslo vest

I nyere tid og da snakker jeg de siste 12 årene, så er Røa cupfinale laget nummer en. De har siden 2004 sesongen deltatt i utrolige syv cupfinaler(!!), og vunnet hele fem. De to tapene kom begge mot Stabæk, og den ene ble det tap på straffespark i 2011. Året etter var de til nå, i den siste cupfinalen da det ble 4-0 tap, der blant annet Ada Hegerberg scoret tre av målene. I semifinalen møter de historiens mest suksessfulle cup-lag, Trondheims Ørn, så det er virkelig historisk sus over denne kampen.

Røa har kommet seg til denne semifinalen på denne måten:

2.runde  Raufoss- Røa 0-2, mål Jeppesen, Skinnes Hansen

3.runde Røa-Urædd  1-0, mål Hem

Kvartfinalen: Medkila- Røa   1-2, mål Åsland, Herregården

Jeg vurderer Røa, og starter med sjefen over alle sjefer- og det er ikke Røas svar på «Dynamitt Harry», tvert om!

Ingen over, ingen ved siden, når man snakker om kontinuitet, trenerkarriere og taktiske vurderinger. Geir Nordby er etter mitt skjønn den beste treneren i Norge de siste årene, og man kan bare gå inn på klubbhuset å se pokalene, så skjønner man hvorfor. Etter at han mistet sine gulljenter og klassespillere som Mykjåland, Haavi, Thorsnes, Nordby, Andreassen, Tårnes, Knutsen, Knutsen søstrene og flere, sto Røa ribbet tilbake, og man trodde de var ute av det gode selskap. Men man lot seg lure- nå viste Nordby seg fra en annen side, han kunne ikke bare lage gull av gull, men også gull av gråstein, noe som har ført til at Røa igjen er et lag i toppen av Norsk fotball.

la manga, 16 trenere røa , Ail
Røas «dynamitt Harry»- neppe(foto Kvinnefotballmagasinet på la Manga i vår,2016)

Ertet på seg mange, men læreren, jøgleren, treneren vet hva han gjør

Nordby har ertet på seg mange trenere, dommere og delegater, for sitt engasjement, og det med rette til tider. Men uten denne ivrige mannen som har trent dynamittkassa i 20 år, så hadde vi vært meget fattigere i Norsk fotball, det er bombesikkert. Og det jeg liker med mannen under hockey sveisen, er han glødende engasjement til spillere på og utenfor feltet. Jeg har fulgt han på treninger og i kamper, og jeg vet spillerne elsker han, tross at han slenger en glose til de i blant. Han driver ikke med enveis kommunikasjon, hans slipper spillerne til, om deres meninger, det diskuteres uenighet og jeg har flere ganger sett helt tydelig at Nordby har lyttet og fulgt spillernes råd, tross at det er han som har siste ord.

Jeg var sammen med laget på La Manga i vår, fulgte flere treninger og etter treningene. Og det var da jeg igjen fikk oppleve Nordby på sitt beste- Når han evaluerte treningen, momentene med jentene. Kom først med sine evalueringer, så fikk spillerne si sin mening, og det var mange hender i været og gode fotballpolitiske spørsmål og tilbakemeldinger. Å stå å bivåne dette rett utenfor «ringen» av røde jenter kledd i rødt, med vannflasker og tape i hendene, så fikk jeg nesten frysninger, av å se harmonien i laget. Hele teamet, med en annen general, Henning Aamodt, i kjent stil med armene på ryggen spankulerende rundt for å på-så at alt var vel og logistikken stemte.

 

Røa h6vnwg11x1lljxj6ni8l
Ole Bjørn Edner og her Henning Aamodt er legender i klubben, og uten dem vilel ikke Nordby kunne gjort den jobben han har gjort(foto Røa)

Man skal ikke glemme mellom all snakking og brøling under kamp, at Nordby er av de beste også til å gi spillerne sine ros når de har gjort en bestemt handling i kampens hete, og det hører man ikke for ofte og tydelig nok av andre trenere.

Til lørdag skal han lede laget sitt inn mot en 8.cupfinale, som selvsagt er hans mål. Han kjenner motstanderen meget godt, og vet hva som kommer. Men han bryr seg mer om sine egne, og hva laget kan få til av prestasjoner, slik han ønsker, og dette er hans fokus hele uken -han vil til ta ny tittel, til både frustrasjon og glede for de som skal rydde plass i premieskapet på Røa. Det blir tøft, det vet han, fordi Ørn er gode og han har respekt for enhver motstander.

Man kan si mye om «revymannen» Nordby, men han vet å skape fotballfest og engasjement-han er gull for Norsk Toppfotball ikke bare Røa!

Terningkast: 6 aldri vurdert noe annet…….

Innledningen

-første sak om semifinalene er ute, og nå kommer de på løpende bånd frem til kampene spilles, så det er bare å følge med. Jeg har så mye på hjerte om mange, så det rent flommer over, derfor blir det flere saker en beregnet -det i stedet for meget lange. og få saker.

Jan Reidar, 07.09.2016

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest