Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Gode referanser for våre yngste talenter

/
/
/
436 Views

Norge sitt nest yngste landslag spiller Nordisk disse dagene, og åpnet med en sterk prestasjon mot Frankrike, i Østfold, da kampen endte 1-1, etter at Andrine Mo fra Arna Bjørnar, hadde sendt norge i ledelsen. Les mer her hva NFF og treneren sier om kampen:

j16_11
Norske laget som startet kampen mot Frankrike.

På forhånd varslet landslagstrener Børje Sørensen at kampen mot Frankrike i åpent nordisk mesterskap kom til å bli deres tøffeste test til nå. Frankrike er helt i Europa-toppen, men da kampen ble sparket i gang på Bellevue var det de norske jentene som tok initiativet. Norge skapte mye og fikk betalt for overtaket da Andrine Mo sendte Norge i ledelsen etter 20 minutter.

– De første 25 minuttene av førsteomgang var veldig bra. Vi produserte 8-10 sjanser før Frankrike fikk sin første mulighet. Jentene gjorde en formidabel jobb, sier trener Sørensen til fotball.no.

– Vi var veldig gode til å tolke høyt press-signaler. Vi presset dem med mange spillere samtidig og vi hadde forflytnings- og beslutningssikkerheten som trengs. Vi var godt organisert og forsvarte oss bra.

j16_1andrine mo
Andrine Mo fra Arna Bjørnar scoret Norges mål i 1-1 kampen mot Frankrike.

Norge ledet 1-0 til pause, men i andreomgang tok et sterkt fransk lag over initiativet i kampen.

– Vi ble spilt lavere i andreomgang enn jeg setter pris på. Det førte til at vi måtte forenkle spillet litt mer enn vi skulle ønske og slå mer langt. Vi mistet litt energi i laget etter hvert.

 

Alle foto: Thomas Brekke Sæteren

Fikk smake på Europa-toppen

Tross et fransk overtak, holdt Norge unna frem til syv minutter gjensto. Da utliknet Jessy Roux for gjestene.

– Totalt sett var dette en veldig god kamp fra vår side. 1-1 mot Frankrike er et bra resultat. Vi møtte et lag med meget gode ferdigheter. Dette er et lag som spiller mesterskapsfinaler. De er veldig sterke i duellspillet og massive i én-mot-én-situasjoner. Jeg synes det er godt gjort at vi klarte å stå i mot så lenge og at vi slapp dem til så få sjanser, sier Sørensen.

– Vi skal lære av det vi gjorde bra mot dem i dag og lære av det de var gode på mot oss. Hadde vi hatt mer klaff foran mål i dag kunne det sett annerledes ut. Potensialet ligger der, men vi mangler litt når det gjelder uttelling. Vi må bli mer effektive og det må vi ta på alvor i treningsarbeidet.

De norske jentene er dermed fortsatt ubeseiret som lag, men vil hele tiden bli bedre.

– Nå har vi fått smakt på Europa-toppen og nå må vi legge lista et hakk høyere. Vi vil opp dit vi også.

Frankrike vant straffesparkkonkurransen etter kampen, men det offisielle sluttresultatet er 1-1. Utfallet av straffesparkkonkurransen blir bare gjeldene om flere lag må skilles fra hverandre etter gruppespillet.

Møter Island søndag

I den andre kampen i Norges gruppe vant Island 4-2 mot Danmark. Danskene var ubeseiret før kampen, men fikk kjenne at Island er en fotballnasjon med vind i seilene. Stefania Ragnarsdottir og Alexandra Jóhansdóttir sørget for at islendingene ledet 2-0 til pause og etter hvilen la Sveindis Jónsdottir og Karólina Vilhjálmsdóttir på til 4-0. Dajan Hashemi og Janni Thomsen reduserte for danskene slik at sluttresultatet ble 4-2.

Søndag kl. 16.00 er Island motstander for de norske jentene i Råde.

– Jeg er positivt innstilt før kampen, men Island klinket til et ubeseiret Danmark i dag. Det viser at det er mange gode lag i denne turneringen, sier Sørensen.

– Vi må telle opp i morgen. Sjekke status på troppen og hvor mye energi som er igjen. Flere spillere kommer til å få debuten sin på søndag. Vi har tatt med noen nye spillere fordi de er klare til å prøve seg på en internasjonal arena og jeg ser sikker på at vi kommer til å stille med et bra lag.

I den andre gruppa vant Tyskland 4-1 mot Sverige, mens Nederland slo Finland hele 6-0.

Norge – Frankrike 1-1 (1-0)
Bellevue

Mål: 1-0 Andrine Mo (20), 1-1 Jessy Roux (73)

Norges lag (4-4-1-1): Karen Oline Sneve – Vilde Austad, Silje Bjørneboe, Oda Eide Arnesen, Sarah Gran – Mathilde Rogde (Elin Åhgren Sørum fra 59, Rikke Bogetveit Nygard, Thea Bjelde, Andrine Mo (Martine Romsdal fra 75) – Olaug Tvedten, Jenny Røsholm Olsen (Miriam Vilnes Mjåseth fra 54)

Jan Reidar/02.07.16

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest