Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Et godt resultat og et»nytt» Norsk lag med god organisering – men man må stille noen spørsmål!

/
/
/
345 Views

Norge fikk en god gjennomgang og test mot selveste Tyskland, og det var en del bra spill og spesielt var Norge gode taktisk med en engasjert Leif Gunnar Smerud. Og nettopp Smerud sine innspill og sitt vikariat ser ut som å ha vært en god vitamininsprøytning i de to siste landskampene. Men koordineringen mellom uttaket av troppen, og det man skal disponere i kamp, er noe merkelig.

landslaget-kristine-og-lisa14793733_10154429308846140_2029469285_n
Nøstmo og Utland her fra forrige kamp, mot Sverige, i Kristiansand(foto Kvinnefotballmagasinet)

Landslagsuttaket kontra disposisjoner

Det som var spesielt fra start at det nok en gang var rokert på flere plasser. Noen var naturlige, siden vi har fått flere forfall, men å se Thorsnes i sin endte rolle, nå som høyreback, og Moe Wold på venstreback er noe snodig.

Grunnen er at Avaldsnes sin faste venstreback er med i troppen(Tomter), og at det er flere backer hjemme som er mye bedre en Thorsnes i den rollen, og dette burde man sett når man tok ut troppen. Et annet spørsmål er om Andrine Tomter har vært vært usikker i form av skade, så burde hun også vært erstattet om hun var usikker, og ikke tatt ut. Skade fri er hun en bankers per i dag. Men det bør være to-tre backer og klubber hjemme, som må se på dette som noe spesielt.

I troppen finner man fire stoppere og to rene backer, hvorav kun den ene ble brukt? Og dette er et spørsmål vi har hatt i mange år, der vi har brukt 15 backer på 3 år-og det er mye, og enda mer spesielt siden de fleste ikke i utgangspunktet er backer!

Vi så at Thorsnes ikke tok de beste valgene og var definitivt ikke trygg i sin nye rolle, og det er litt trist når vi vet at Thorsnes har vært i form i høst da som spiss, en rolle hun selv ønsker å spille i, og trives best i.

Bare å se Herregården tilbake hos Norge, Røas faste stopper, i en midtbanerolle var meget spesielt, og forteller at det ikke bare er forfall som gjorde denne kampen litt snodig, tross en sterk Norsk kamp. Men det siste var nok også et ledd i å få en ekstra buffer foran stopperne i sluttfasen da tyskerne trykket på!

jan-reidar-009
Smerud viser igjen engasjement, kunnskap og taktiske egenskaper som et Norsk landslag trenger(foto Kvinnefotballmagasinet)

Godt organisert

Men når først Smerud har fått de spillerne han har, så har han vært taktisk god i gjennomføringen av spillet i flere faser. Det er lenge siden vi har sett Norge så godt organisert, og var til tider også farlige i sitt direkte spill, der Norge skapte flere sjanser utenom målet.

Moe Wold ser man kan bekle begge sider og var god, det samme var Ada Hegerberg fremme og Utland var også positiv i mye. Jeg syntes Vilde Bøe Risa gjennomførte en sterk deby fra start mot selveste Tyskland og Marozan. Maren Mjelde var igjen solid, men bør få litt mer tid på seg i den nye rollen som stopper, men beviser at hun kan ta på seg flere jobber og var Norges fremste spiller. Også keeper Hjelmseth var god, men kunne mulighens tatt 1-1 målet.

Tyskland skapte mest og hadde mange dødballer, der de også scoret 1-1 målet i den første omgangen. Norge og Ada Hegerberg tok ledelsen ved Ada Hegerberg satte ballen sikkert i mål alene med keeper.

1.omgang var god fra Norsk side de første 25 minuttene før Tyskland tok over resten av omgangen.

De siste 45 minuttene var fortsatt Norge godt med, tross at Tyskland var det farligste laget. Norge var sterke i forflytningsfasene og mye bedre en vi har sett de på lenge, og jeg tror vi ser en respons fra en trener som vi ikke har sett på en stund. Kompakte, duellsterke, enorm innsats og i enkelte perioder greide vi å holde på ballen mot en sterk motstander. På slutten kunne vi fått både en og to i mot, men 1-1 foran 6000 tilskuere i Tyskland er noe annet en 2-2 hjemme mot Østerrike.

En sterk kamp av Norge på flere måter, mot kanskje verdens beste lag!

jan-reidar-042
Moe Wold igjen solid, nå som venstreback(foto Kvinnefotballmagasinet)

Siste kamp og ny trener

Dette var Norges siste kamp i 2016 før EM forberedelsene begynner til mesterskapet i Nederland. Det man nå er spente på er hvem Norge får som trener, og det er å håpe på en person, type og kunnskapsrik trener i samme kategori som Leif Gunnar Smerud, som uten tvil har gjort noe vi sjelden har sett, de få dagene han har hatt på seg med våre beste spillere

Takk for innsatsen i 2016 jenter 😀

Jan Reidar 29.11.16

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest