Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Tre landslag hjem med tunge ben, rett ut i kamp -er penga og tidsbruken riktig?

/
/
/
627 Views
Belastningen med mange kamper på landslagene er tøff -men så kommer de hjem til klubbene sine og da er det for mange rett ut i nye kamper.
I helgen spiller blant annet Avaldsnes mot Sandviken(fredag) og Stabæk mot Røa(lørdag), og det bare timer etter at mange spillere har landet i Norge etter oppdrag for landslagene.
Man hørte mye om belastningen for landslagspillerne spesielt under Algarve cup, men det som man ikke har eller da tenkte over er at flere spillere skal ut i ny kamp bare timer etter hjemkomsten for klubben sin.
Jeg stiller også spørsmålet om penger, tidsbruk står i samsvar med de resultatene vi har oppnådd på våre yngre landslag, Der man for 3 år siden hadde den mest spennende årgangen, kanskje siden 89 årgangen for noen år tilbake.
Flotte representanter for Norge, her på en J19 samling. Brenner vi jentene ut, får de hvile nok?
Liten hvile gir liten fremdrift og gjør en sårbar.
Ser man på de tre landslagene våre som nå har vært ute å representert Norge, så skal hele 17 av disse ut i kamp igjen i morgen og lørdag, noe som selvsagt ikke er ideelt for noen, og spesielt ikke spillerne selv.
Klubbtrenerne får flere dilemmaer, fordi de sjelden over lengre perioder får trent med fulle tropper på grunn av mange landslags døgn.
Det går igjen utover kontinuitet, det går ut over planlegging, formasjoner og øvinger ute i klubbene. I flere tilfeller må klubbene Avaldsnes, Røa, Stabæk og Sandviken ta hensyn til disse spillerne med såre og ømme føtter, hvile de mer en de normalt ikke ville gjort, og dermed går det utover deres forberedelser til kamper og inn mot sesongen.
Tre Røa spillere som har vært hjemme å «hvilt», får hjem 5 spillere fra landslagene. Ikke ideelt to dager før en viktig øving. Men verst for de som har høy belastning fra før(foto Røa)
Klandrer ingen
Jeg klandrer selvsagt ingen for at dette er en utfordring, og den har vært i mange år, men det bør kanskje ses nærmere på terminlister, slik at klubbene får mer tid med sine spillere. Siden det er EM til sommeren skjønner man at A-landslaget må samles og øve oftere en normalt. Ser man på de andre landslagene så bør dette være et tema fremover.
20 millioner
-er mye penger, veldig mye penger i kvinnefotballen. Det er så mye penger at det er nesten hele tildelingen til hele norsk fotball, og dette går altså til J15 og opp til U23 landslagene. For all del, vi må ha god og bra oppfølging av våre største talenter. Jeg stiller bare spørsmål om mengden er sunn, om pengebruken er for stor og at dette på sikt ikke er heldig for talentutviklingen vår.
10 spillere som nå har vært med J19 og U23 landet nettopp i Norge, og skal ut i kamper de neste to dagene. Spørsmålet er om de får puste, hvile og roe kroppen sin? Alle vet at en idrettsutøver må hvile like mye som man trener, og når man i tillegg vet at disse har skole å bruke tid på, så må man ikke brenne kruttet for tidlig.
Blir Frida Mannum fra Stabæk og de andre spillerne bedre av slik opplegget er nå? Stadig på reise, tøffe program hjemme og ikke minst viktigst av alt-skolen! Når hviler disse jentene?
Skal man måle pengebruk, samlinger, døgn og all den tid våre jenter bruker på landslaget, så er det vel verdt å tenke seg om, om alt som gjøres er rett. De siste årene så har man sett at våre yngre landslag ikke har nådd helt opp i EM blant annet.
Vi hadde en generasjon som nå er J19 stammen, som herjet som 15-16 åringer og knuste de fleste de møtte- tre år senere er mange ikke til å kjenne igjen og det samme laget ble nærmest rundspilt på La Manga. Og her er jeg litt skuffet for i den generasjonen har man virkelig flere navn som jeg trodde, og fortsatt tror vil ta Norge med storm senere, men det er muligens verd å stoppe opp litt, og tenke seg om?-eller
Dette er helgens kamper:
Fredag 10/3 kl. 1830  Fart  Brumunddal  Løten KG
 Fredag 10/3 kl. 1900  Avaldsnes  Sandviken  Storhall Karmøy
 Lørdag 11/3 kl. 1200  Stabæk  Røa  Nadderud KG2
 Lørdag 11/3 kl. 1500  ØHIL  ØHIL G  DNB Arena Hosle

Jan Reidar, 09.0317

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest