Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

J19 og U23 landslagene til La Manga med en sterk tropp og ledelse – Magasinets kommentar!

/
/
/
540 Views

I tillegg til at A-landslaget skal på sin årlige turnering på Algarve(ikke med i fjor pga OL kvalik), så er det viktige samlinger for våre to nest eldste landslag. U23 landslaget har minst samlinger siden de ikke er med i noe mesterskap, mens U19 gruppa er med i EM hvert år og har flere samlingsdøgn. I tillegg til A-laget skal U19 også kjempe om EM sluttspill, men står igjen med mellomspillsrunden senere i vår.

Kvinnefotballmagasinet så på A-landslagsuttaket for to dager siden og har sjelden vært mer enig i et uttak, en det Sjøgren tok ut, kanskje med et par spørsmål, men ikke mer en det er noe å ta opp siden det blir et parantes i det store og hele. Når det gjelder våre to neste lag og uttak, så er det heller ikke mye å si på uttakene, der det figurerer kjente og gode spillere stort sett fra Toppserien, med noen unntak fra 1.divisjon.

Det norske laget møter lag i verdensklasse, når USA og Danmark er motstandere for J19 landslaget. Her kommer første del av to, der jeg her ser nærmere på Jenter 19 laget.

J19 landslaget IMG_20170119_150058
J19 landslagets lag mot England sist troppen var samlet(foto Østensen/NFF)

J19 inn i siste fase før EM sluttspillet med et sterkt støtteapparat.

Nils Lexerød har med seg et godt og rutinert støtteapparat når han drar nedover og har hovedansvaret for J19 landslaget. Som assistent har han Alexsander Straus, som er toppspillerutvikler i Strømsgodset og har trent Nest Sotra i Obos ligaen. Keepertrener er Ronny Osnes som blant annet har utviklet store keepere som Erika Skarsbø og Ørjan Nyland. I tillegg til disse så kommer etterhvert Even Pellerud, fagsjefen, fra Algarve og A-landslaget, for å følge de yngste de siste dagene. Dermed kan man trygt si at jentene er i trygge hender med hva som skal skje i Spania og det kommende EM mellomspillet.

J19straus_5605520a
Toppspillerutvikler i Strømsgodset og tidligere Nest Sotra trener , er J19 laget assistent(foto BA)

Tropp med fremtid

Troppen er godt ballansert med spillere godt fordelt fra flere klubber, der fire toppserieklubber har med tre spillere hver og en klubb fra 1.divisjon, Arna Bjørnar, Trondheims Ørn, Lyn, Stabæk og Lsk kvinner. Ellers er det en tropp som allerede har begynt å kjenne på nivået i Toppserien, og enkelte har prestert meget godt allerede og er kjent hos de fleste som følger med.

Vi har tre keepere som alle fortsatt er unge og spennende, i Håland, Sævik og Thomas, men ingen av disse har mange kamper og referanser fra vårt øverste nivå enda. De tre kommer fra treningsarenaer med referanser der de har hatt, eller har de beste keeperne i Norge å trene med, samtidig som de har god keeper oppfølging i klubbene. En sterk trio, etter min mening!

J17 3330000 Sævik
Hildegunn Sævik fra Avaldsnes er en av tre kommende keepere i Norge, på J19 laget(foto NFF)

 

Det er en tropp uten den store stjernen, men en spillergruppe med flere og ulike ferdigheter som gjør at vi kan vente i spenning de neste årene, på hva som kommer ut av deres godte talenter i dag. Å trekke navn foran andre her skal jeg ikke gjøre i stor grad, men mener det er en tropp som er av det beste Norge kan stille i dag, og forbundets uttak og magasinet sin mening er her godt balansert.

Man kan legge merke til Arna Bjørnar spiller Karoline Haugland som er den spillerne i troppen med flest kamper på J19, med hele 27 opptredner for Norge. Med det er hun godt oppe på adelskalenderen gjennom tidene, som ledes av Ida Elise Enget fra Stabæk med 37 kamper. Vi må et godt stykke nedover på listen for å finne den neste, Ingrid Syrstad Engen fra Trondheims Ørn som står med 19 kamper.

Ørn spiller og J19 kaptein Engen, er en av spillerne jeg vil trekke frem om jeg skal sette noen foran andre. Hun er en energisk spiller, med stor rekkevidde og løpskapasitet, hvor hun er en typisk 16 til 16 meter spiller. Hennes gode grunnbalanse og teknikk gjør at jeg syntes hun er en av troppens mest spennende for fremtiden.

J19 Haugland
Karoline Haugland er spilleren i troppen med flest kamper på dette nivået, med sine 27 kamper. Med det er hun høyt oppe på adelskalenderen, men langt bak den med flest kamper. Hun kan med full uteling komme helt opp i ryggen på Ida Elise Enget som har 37 kamper, og med EM sluttspill faktisk komme ajour om Norge når en EM finale(foto NFF)

Malin Brenn i Lsk spilte en sterk kamp sist mot England da Norge vant 2-1, og den unge stopperen som fortsatt er 18, har allerede vist i Lsk at hun har Toppserienivået inne, og har spilt godt den tiden hun har vært på banen, der også Lsk ikke har sluppet inn mål med henne på banen. Men sin fine spilleforståelse og utvikling er det en spennede spiller å følge.

Andrea Norheim har en hverdag i en av verdens beste klubber Lyon, og får erfaringer som få eller ingen andre får her hjemme. Spissen vil og bør markere seg godt på dette nivået, og er også en spiller å følge ekstra godt med på.

Tidligere Urædd spiller Siw Døvle med god erfaring fra Toppserie og 1.divisjon har valgt å spille for et gutte/juniorlag i Halsen. Hva og hvorfor den sterke ballteknikeren har valgt slik er litt vanskelig å skjønne. Uansett så har hun god erfaring her og skal markere seg her, men håper for hennes del at hun fort blir å se i toppserien snart, for i hennes alder er det meget sjeldent at det skjer at man spiller med gutter, vertfall over lengre tid.

J19 landslaget, Siw døwle
Siw Døvle er en spennende spillertype, men spørsmålet er om spill utenfor Toppserien nå for 18 åringen, er det beste for hennes utvikling(foto NFF)

Frida Mannum, som kom fra Lyn til Stabæk kan bli den ulitmate midtbanespilleren, om hun fortsetter utviklingen. Det er alltid vanskelig og ta de siste stegene opp til de beste. Maanum har dette inne med sin forståelse, ro med ball og genuine pasningsfot. Hun er et av våre største talent, men derfra til å bli av de beste, er det fortsatt langt. En av mine favoritter.

Ulike typer

Styrken til denne troppen er de ulike ferdighetene, og derfor håper man at disse skal finne ut hvordan man utligner ulikhetene, til å bli en firetaktsmotor som går i takt. Suphellen, Huseby, Bækkelund Sand og Rasmussen er alle spillere som har gode ferdigheter og er en miks av fart, styrke og forståelse av spillet og den defensive jobben.

LSK Sophie Roman Haug
Sophie Haug fra Lsk vet hvor målet står og er en angrepspiller som kan bli en solid og stor spiller emd årene(foto lsk kvinner)

Stenevik, Eckoff, Kvernvolden og Haug er spillere med nese for mål, utfordringer fremover, gode en mot en, med ball og har ulike egenskaper langs bakken, på hode og i fart.

Sterk motstand

4.mars spiller de mot USA på La Manga, mens 7.mars står Danmark for tur. Så kommer EM kvalikken på hjemmebane, når Sverige, Serbia og Italia er norges hinder mot EM sluttspillet til sommeren.

Her er troppen:

Benedicte Iversen Håland – Arna-Bjørnar
Hildegunn Sævik – Avaldsnes
Frida Bergman Thomas – Stabæk
Sarah Lilleberg Suphellen – Trondheims-Ørn
Camilla Huseby – Lyn
Malin Johnsen Brenn – LSK Kvinner
Joanna Bækkelund – Lyn
Svanhild Sand – Trondheims-Ørn
Anja Rasmussen – Medkila
Elise Isolde Stenevik – Arna-Bjørnar
Ingrid Syrstad Engen – Trondheims-Ørn
Noor Hoelsbrekken Eckhoff – Lyn
Karoline Heimvik Haugland – Arna-Bjørnar
Siw Døvle – Halsen
Andrea Willman – Stabæk
Frida Leonardsen Maanum – Stabæk
Andrea Norheim – Lyon
Ingrid Kvernvolden – LSK Kvinner
Sophie Roman Haug – LSK Kvinner

U23 landslaget kommer om kort tid, og deretter vil det komme noen portretter/intervjuer av enkelte av spillerne, her på magasinet

Jan Reidar, 15.02.17

 

 

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest