Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Kommentar: Huseby tvillingene på utlån fra Kolbotn til fordel for Lyn!

/
/
/
361 Views

I dagens Østlandets Blad kan man lese at søstrene Camilla og Linn Huseby kommer til å bli lånt ut til Lyn, og det gir rom for en liten kommentar fra Kvinnefotballmagasinet. Det har lenge vært et spørsmål om denne «overgangen/låneavtalen» ville komme og nå blir det en realitet skal man tro flere kilder. Her er kvinnefotballmagasinets kommentar til overgangen, som kan ha en negativ effekt for Kolbotn, som i sine sportslige målsetninger har meget spesifikke mål fremover.

Lyn Camilla+Huseb
Camilla Huseby har spilt 7 kamper i Toppserien, og scoret i siste kamp mot Ørn, da KIL kjempet om bronser i 1-1 kampen. 19 åringen har vært fast som stopper på U19. Hennes søster Linn er midtbanespiller og en noe annen type spiller, med andre kvaliteter som gjør henne spennende(foto Østlandets Blad)

Hovedmål for Kolbotn toppfotball(referanse klubbens nettside)

I klubbens målsetninger på det sportslige er de tydelige på hva de vil stå for de neste årene:

Være blant de beste lagene i Toppserien for kvinner

 • Gjennom gode resultater delta i europacupspill
 • Være en talentmagnet og spesielt sørge for å rekruttere, beholde og utvikle jentefotballspillere
 • Være best i Norge på talentutvikling

Delmål:

 • Kolbotn Fotball Kvinner skal tilstrebe å kvalifisere 1 spiller fra egen ungdomsavdeling for opptak til klubbens Toppseriestall pr. sesong
 • Klubben skal til enhver tid være representert med minimum 5 spillere ved landslagsuttak til J15, J17, J19, U23 og A-landslag
 • Kolbotn skal være best på sportslig kompetanse og tilrettelegging
Kolbotn 13895207_920812961379406_2269117967614260854_n
Kolbotn har gjennom hardt arbeid gjort en stor jobb i de yngres klasser. Der de blant annet de siste to årene har gjort seg sterkt bemerket i Norway cup, som bildet her også viser en flott representant. Men litt blandede følelser må det være når man kommer opp på elite nivå i klubben.

Kommentar

Flere av disse målene har klubben gjennomført på en bra måte i flere år, og de har fortsatt spillere på U-landslag som er innenfor klubbens målsettinger, men kommer under, når Camilla Huseby drar, siden hun er en av fem spillere som er på landslag. Men det er tross alt gode tall.

At klubben skal være en «talentmagnet» i Norge kan i det siste diskuteres. De har hele 12-13 spillere på kretssamlinger som kommer, noe som er meget imponerende og få andre klubber som kan leve opp til. Det beviser også at det i klubben er flere trenere som vet hva som kreves og jobber meget godt.

Går man opp på A-laget så kan det virke som «magneten» ikke har samme effekten lenger. Vel har de hentet Nora Eide Lie som tidligere sportsjef Knut Norem hentet i sommer, og det samme delvis med Heien Hansen som er kommet til, som også sto på samme Norems blokk, sammen med nesten samtlige andre spillere som har byttet klubb i vinter, men som ikke har funnet veien til Oppegård.

Etter dette så har ingen nye ansikter kommet til klubben, verken yngre eller eldre, og det etter en stor overgangs vinter med flere sterke Norske navn.

Heien Hansen i mot Nederland
Heien Hansen her for J19 og norge, blir sammen med Eide Lie to spennende unge navn i klubben. Fra før har de Sævik, Bratberg Lund, Elvebakken Norem som er fire av flere unge spillere som er av det beste i Norge. Men har klubben bredden nok til medalje enda?

Utlendinger og målet om medalje

Kolbotn har den siste tiden og i følge Østlandets Blad sett utover landegrensene. De har vært i kontakt med en skotsk spiller i Sverige og Mallbacken, men hun har vært mye skadet. Nå ventes tre Canadiske spillere til klubben i følge lokal avisen. Så det kan bli spennende å se hva de står for, og hva de eventuelt kan bidra med for klubben.

Fungerende sportsjef Hege Jørgensen sier også til ØB, Sitat:

– Er det ikke dumt for klubben å miste to lokale jenter?

– Jo, det er det. Det er jo to spillere vi helst vil beholde selv, sier konstituert sportslig leder i Kolbotn Kvinnefotball, Hege Jørgensen.

– Gir det ikke et feil signal utad også at dere slipper disse? Camilla er nettopp tatt ut i ny norsk J19-tropp?

– Jeg skulle helst sett at begge spilte fast i førsteelleveren. Men det er nå sånn i toppfotballen at det er en balansegang mellom det å satse på lokale spillere, og å nå målet til klubben om en topp tre plassering, sier Jørgensen, som regner det som sannsynlig at begge kunne blitt mer involvert for Toppserielaget denne sesongen.(sitat slutt)

Les hele saken i Østlandets Blad her:

http://www.oblad.no/sport/kolbotn/fotball/huseby-tvillingene-pa-vei-til-lyn/s/5-68-234143

Kolbotn Hege 444
Hege Jørgensen og Kolbotn har en flott sports plan og satt seg mål foran denne sesongen. Kan klubben være på etterskudd hva kvalitet og bredde angår, før sesongen, og det mener jeg svaret er et tydelig ja på, så langt.(foto østlandets Blad)

Det betyr at Kolbotn har «hårete mål» om en topp tre plassering. Noe som kan virke meget tøft i øyeblikket. De har mistet, Valimaa, Sola, Andersson, Liane, Axon, og Thun, seks mer eller mindre faste i fjor, på laget som tok en flott 4.plass. De har hentet inn spennende Heien Hansen og Eide Lie, som klart blir forsterkninger for laget. Men i sum er de per i dag svakere, om man også ser at Nordahl ikke får med seg noe av oppkjøringen til sesongen, en stopperplass, blant annet Camilla Huseby burde aspirert til, etter at hun har vært god for J19 landslaget, og har gjennom sine kamper i toppserien vist at hun duger.

Til Kolbotn sin fordel tror jeg toppserien i kvalitet og nivå, vil falle et hakk, og det kan bli til deres fordel i øyeblikket og som mål om å kjempe om medaljer. Men før de kan komme i en slik realistisk posisjon, må de hente inn flere spillere som kan løfte laget mer, og ikke minst få inn større bredde i troppen, som kun teller 13 spillere i øyeblikket, skal man tro klubbens oversikt over spillere.

Drar nå Huseby søstrene så vil klubben stå igjen med to nye navn, og hele åtte som er borte, og det er ikke gode tall, om man måler opp mot flere av deres utfordrere om en medalje, så langt.

Huseby søstrene føler nok at de ikke er satset på, men uansett for de to spillerne så er det viktig med spilletid. Å komme til Lyn og Glenn Kleven kan være en arena som utvikler de videre, noe Lyn som klubb har bevist gjennom mange år, at de har store referanser å vise til og gjort en stor jobb.

Her er stallen til Kolbotn så langt, med flere av Norges største talenter, og flere spennende spillere med rutinerte Gausdal i spissen. Per i dag er ikke Kolbotn sterke nok i bredden til å kjempe om medaljer. Ser man på stallen, hvem som de siste årene har hentet inn, både fra utlandet og innland, så er ikke signalet om at noe av arvesølvet deres, nå lånes ut, der stallen er slik den er. Og da føler jeg på at noe ikke stemmer helt i klubbens statutter, og det som er virkeligheten. På tross av dette har de en stor bredde i yngres avdelinger, og er av de beste i landet, men derfra og videre, har de ikke bevist noe enda, som gjør meg trygg på at deres sportslige mål nås, både nå og i fremtiden.

Bare også poengtere at det fortsatt ikke er offentliggjort noen avtale om tvillingene, og at dette er på bakgrunn av det som ØB har skrevet og det Magasinet kjenner til av saken fra tidligere.

Her er dagens stall i klubben:

Keepere

Aurora Mikalsen

Forsvarsspillere

Maja Nordahl (ikke tilbake før i mars en gang)

Ina Gausdal

Ingrid Elvebakken

Marit Bratberg Lund

Maren Hauge Johansen

Ane Sund Walsøe (langtidsskadet)

Midtbane

Karina Sævik

Ingrid Heien Hansen

Tonje Pedersen

Nora Eide Lie

Angrep

Tone Bettina Pirisi

Juliette Kemppi

Jenny Norem

Camilla Ose

Jan Reidar  13.01.17

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest