Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Kvinnefotballmagasinet har plukket ut vårens lag -her er de utvalgte

/
/
/
234 Views
Kvinnefotballmagasinet og undertegnede har sett på vårens 65.kamper, og har som bakgrunn over 50 kamper som materiale å plukke ut de spillerne jeg syntes har markert seg best i vår. Utgangspunktet for den uhøytidlige kåringen er rett og slett spillernes prestasjoner ut fra de forventninger som ble stilt før sesongstart, og deres måte å sette preg på toppserien fra deres ulike standpunkt, hvor noen spillere presterer på topplag, mens andre imponerer på mindre gode kollektiv.
Som de fleste også kan registrere så har jeg ikke tatt med Kolbotn spillere i denne evalueringen. Bronselaget så langt har vært vårens overraskelse, men med min innhabilitet, og flere som har klaget på mine referanser om laget, så faller minst 3-4 gode kandidater ut av denne «kåringen.
Lsk som de fleste også har registrert, at jeg ikke bruker mye trykksverte på lenger, får ikke mer av min fritid. Det etter flere som har skrevet til meg fra Romerrike, både fra klubb, supportere og personer som ser alt med gule øyne, og har brukt ord om meg som jeg ikke skriver på trykk. Derfor er det ikke noe hyggelig lenger å skrive om fantastiske spillere jeg har fulgt i mange år fra den klubben, fordi det byr meg i mot etter deres private karakteristikk av meg som person. Når det gjelder Lsk som klubb, så har de sine små og store medier som elsker å følge dem og fremheve deres prestasjoner, og man trenger ikke nevne hvem, siden det er åpenbart. Nå skal det sies at jeg er blitt tykkhudet og tåler god kritikk, men personangrep og trusler bruker jeg ikke frivilligheten til.

De som har mislikt min fotballfaglige ytringer har jobbet med å få meg ut av Facebook- og lykkes

Mange vil også registrere at jeg ikke lenger kan formidle på Facebook, noe sterke motstandere og krefter i fotballen har stått bak, noe jeg nå sitter med bevis på. Jeg tapt over 90 000 kroner gjennom støtte fra ulike hold, og går tilbake på mindre skriving, men tar fortsatt opp de viktigste sakene. Jeg ser at jeg er eneste skribent i kvinnefotballen som tar opp sakene ingen andre gjør, og registrerer at i kvinnefotballen så skal man kun være positiv, og ikke stille kritiske spørsmål i de riktige forumene. Det har jeg etter 10 år nå smertelig fått erfare, og vil nå fortsette min formidling, gjennom websiden min www.kvinnefotballmagasinet.no .
Jeg vet at det siden 2012 har vært organisert fra personer og fotball relaterte sider, som med ett mål for øye har prøvd, få meg vekk fra denne hobbyen min. Det siste beviset kom i julen, da Futsalmagasinet fikk en direkte henvendelse på min tilstedeværelse under Challenge Cup i Oslo. Denne virksomheten er godt organisert, og liker ikke min formidlingsmåte, eller tilstedeværelse. Men det gjør meg bare enda mer motivert.
Tilbake til kåringen. Vårens lag er noe amputert med 10 lag, men så er det uansett gode, sterke og fremadstormende spillere som får en den oppmerksomheten de fortjener, etter store prestasjoner i vår. Også mange som ikke er på listen, har levert godt, men det begrenser seg godt når kun 15-16 spillere skal trekkes frem av over 270 spillere. Man kan jo prøve selv om man har sett alle spillerne i aksjon etter 50-60 kamper.
Jeg har også gått gjennom flere mål samt dommerprestasjonene som jeg har fått med meg i mange kamper.
La Manga 16, Mjelde, Ail
Maren Mjelde en av vårens giganter(foto Knut Stenseth for Kvinnefotballmagasinet)

Tre Arna Bjørnar, tre Avaldsnes og tre Stabæk spillere er blant de utvalgte

I denne 11-eren er det mye fra tre klubber, men de har også vært fremtredende på hver sin måte. Men jeg har også funnet plass til flere og de på benken har vært svært nær en plass. Leget er ikke plukket ut for å utfylle hverandre eller ha kjemi som lag, men er helt og holdent plukket ut slik jeg har sett individene på banen denne våren, og etter 11 kamper.

Keeper:

Bakerst kommer man ikke utenom Alyssa Giannetti. Arna Bjørnar målvakten er den eneste i sitt slag i toppserien som direkte har vært involvert i flere poeng som har blitt avgjørende. Hun har vært matchvinner i flere kamper, hun har stått for sterke redninger og har også nå sist en straffe redning. Litt små plukk har det vært i vår. Men på keeper plass om man ser tellende resultat og forventninger før start – ingen konkurranse fra noen. Stor vår!

V.back:

Andrine Tomter , Avaldsnes, startet sesongen både med skade og litt variabel i spillet når hun kom tilbake. Men i de siste kampene har hun vært outstanding, både defensivt og offensivt. Har en innlegsfot som ofte er i aksjon, kommer ofte med og lager overtall fremover. Hun har også i de flere kamper spilt på midten, og prestert sterkt, men jeg velger å sette henne opp i denne posisjonen, der jeg mener hun er best. Målfarlig, rask, tøff duellspiller og kreativ- klart valg!

Stopper:

Katrine Jørgensen, Medkila har jeg skrytt mye av før i år og gjør det igjen. Er jenta mot vinden, som presteren tross sin unge alder i en tøff posisjon, på et lag som sliter, og har etter min mening vært kanskje årets unge talent i år. Jeg gjentar ikke megg selv fra tidligere, Jørgensen er en av våre største stoppertalenter, og har bevist i hele vår- Klart valg!

Kolbotn- Medkila 20162
Medkilas nummer 7 og stopper Katrine Jørgensen har fått sin reale gjennombrudd i år, er i duell mot Kolbotn og Karina Sævik.(foto Østlandets blad)

Stopper:

Stine Reinås, Stabæk. Den høyreiste stopperen har totalt vært en av ytterst få stoppere i vår som har levert av klasse. Som nevnt tidligere er hun meget rask, sterk duellspiller og har god orienterings evne. Skal jeg være noe kritisk, så er det de to siste kampene, mot gode lag, der hun har slurvet noe. Men i løpet av 11 kamper, så må man ha lov å gjøre enkelte feil. Tross pasningsløsninger som bør opp et nivå til, så er hun fortsatt inne på mine 11 spillere.

H.Back

Cecilie Kvamme. Arna Bjørnar. På et AB lag som har levert meget godt i vår, har Kvamme vært solid i de aller fleste kampene. 20 åringen har spilt samtlige kamper, og vist med sin erfaring i toppfotballen både på klubblag og landslag at hun allerede er en ringrev i toppfotballen. Ingen selvfølge på laget, men får plassen på grunn av sin jevnhet, arbeidskapasitet og stor vilje til å vinne-og det er nok for meg!

Kvamme 1
Cecilie Kvamme har hatt en god sesong, her fra U19 EM på hjemmebane i 2014.(foto Knut Stenseth)

Midtbane

Vilde Bøe Risa, Arna Bjørnar. Jeg har ikke satt opp midtbanen utfra alle spillernes posisjon, men de er med på å fylle midtbanen utfra deres jobb i klubblaget. Kaptein og lagvenninne med nevnte Kvamme siden barnehagen, Vilde Bøe Risa har enkelt og greit vært outstanding. Vi ser henne og vurderer henne ofte med ball, men de som har et taktisk øye til det som skjer, vet også at Risa gjør mye viktig også uten ball. Utover det er hun en ung stor leder Norge bør og kan få bruk for senere. Hun er taktisk klok, har gode valg og er en av mine favoritter, uansett lag og nivå i Norge- Bankers her!

Midtbane

Maren Mjelde, Avaldsnes. Maren er dronning i mye, og spesielt i lederskap, skape balanse og ro i et lag og under kamp. Ikke spilleren som gjør de tekniske hurra situasjonene som folk jubler over, men er den lojale spilleren som er tvers igjennom dønn solid. En sjelden «sjant» i Norsk fotball, med autoritet og lederskap som ingen andre. Jeg elsker Mjelde nettopp for dette, for vi trenger flere en de som løper fortest, slår en tunnel eller frir til publikum med noe gavant. Hun er lederen, balansespilleren som holder laget i sjakk på banen, og hun har så langt ledet laget til serieledelse- sikker som banken her!

Midtbane

Gunnhildur Yrsa Jonsdottir, Stabæk. En motorisk spiller som aldri går tom for olje, siden hennes maskin leverer helt til laget parkerer, etter kamp. En drømmespiller som alle trenere elsker å ha i laget. Førsteforsvarer av ytterste merke, en klegg og en «jævel» å ha i bena som motstander, og går foran som en Islansk vulkan og bør være et forbilde for mange unge spillere som tror at man kan bli toppspiller, uten å svette. Også kreativ, og utfyller et mannskap som fort tar medalje i år. Sterk!

Stabæk, Yrsa 55888
Yrsa med eller uten maske har vist sitt sanne ansikt: en atraksjon i toppfotballen(foto Stabæk

Midtbane

Cecillie Andreassen, Medkila. Som tidligere er Andreassen med på mitt lag, men var mer usikker denne gangen i konkurranse med andre. Har falt noe av i det siste, men totalen er nok til fortsatt å være inne på mitt mannskap. Toneangivende på et lag som sliter, og har bevist sin klasse i år og har hatt sitt gjennombrudd. Skal hun med neste gang, må hun oppover igjen i leveringskurven.

Spiss

Susanne Vistnes, Klepp. Klepp spilleren har vært med lenge i toppfotballen, men har i år fått sin gjennombrudd. Aldri før har hun funnet målet mer en i år(6 scoringer i toppserien), og har vært matchvinner på et ustabilt Klepp, to ganger i vår. Vært på rett sted til rett tid, og 23 åringen har kommet ut fra intet, men rett inn på mitt lag, utfra forventninger før start og for sine prestasjoner- fortjent!

Spiss

Cecilie Pedersen, Avaldsnes. En bankers på laget i vår med sine 9 scoringer som er bevis nok. 25 åringen hadde vi forventet skulle levere, og det har hun gjort. Spissen som er best i Norge med motspiller i ryggen, til å vende opp med medtak og gode valg. Arbeidsom, noe hun beviste i en midtbanerolle i toppkampen mot Lsk. -I likhet med sin kaptein Mjelde, bankers her.

Fotball 2015 Portretter Toppserien Avaldsnes Cecilie Pedersen Foto: Astrid M. Nordhaug
CP, eller Cecilie Pedersen er toppseriens beste spiss(foto Avaldsnes)

Andre.

Her er andre spillere jeg har lagt merke til i år som får plass bak disse eller på en «benk» om man vil, uten de store karakteristikkene.

Victoria Ludvigsen fra Stabæk, Elisabeth Jeppesen, Røa, Synne Hansen, Røa, Therese Åsland Røa, Ingrid Altermark, Medkila, Camilla Christensen, Marita Holmen Iversen, Røa, Vålerenga, Ingrid Spord, Sandviken, Stine Andreassen, Sandviken, Andreia Rosa, Avaldsnes, Line Smørsgård, Klepp og Ina Skaug, Vålerenga.

Kolbotn, Vålerenga, Skaug
Ina Skaug, Vålerenga har vått en «ny vår», og vært god på et Enga som har slitt så langt(foto Knut Stenseth)

Blant godt over 270 spillere, så kunne mange listes opp her, men dette er noen jeg mener har levert bra i vår.

Jan Reidar

 

 

 

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

1 Comments

Comments are closed.