Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Kvinnefotballmagasinet har vurdert de to lagene og semifinalen i morgen -mellom Røa og Trondheims Ørn!

/
/
/
355 Views

Det ligger an til en meget spennende kamp på Røa i morgen da hjemmelaget tar i mot Trondheims Ørn. To meget tradisjonsrike lag, som begge topper statistikkene over de mest vinnende i NM. Nå kan vinneren av denne kampen titulere seg med nok en finale. Og hvem blir det?

Ikke godt å si om man ser på de siste ukene, formen og året som har gått, men Røa er i mine øyne favoritter og Norby sitt mannskap virker noe skarpere. Men her er det så mye på spill, der nerver vil ha stor betydning, samtidig som det betyr mye psykisk hvem som får det spillemessige overtaket fra start og med en eventuell scoring.

Jeg har sett på de to lagene, spillerne og lagdeler og kommet frem til at det blir en meget tett kamp, der individualisme og x-faktoren kan spille inn, og den har begge lag noe av. Og etter mine «uhøytidlige» terningkast vurdering har jeg endt opp med denne vurderingen.

roa_lsk_4
Her er kapteine Herregården i duell med Herlovsen i Lsk. I morgen blir det flere slike mot Utland og co(foto Thomas Brekke sæteren)

Avgjort innenfor de to 16-meterne- her er de to forsvarene i begge lag

Alle fotballkamper avgjøres foran de to mål, og innenfor 16 meteren. Spørsmålet er hvordan man kommer dit og hvor flink man er når man er der. På samme måte som man må forsvare seg solid når motstanderen legger press rundt eget forsvar. Og jeg har her sett på de to lag sine forsvar.

Ser man på begge lags forsvar så er det gode, kjente spillere på begge lag. Det som skiller de er at Røa har «voksne damer» som her møter «jentunger», i den forstand at fler på hjemmelaget har mye mer erfaring. Stopperne til Ørn er meget spennende, men fortsatt unge og i en utviklingsfase.

roa48
Disse må Ørn følge godt med på, Skinnes Hansen, Leine, Byom og Åsland(foto privat)

Ser man på stopperne til Røa, så har begge eller er både Leine og Herregården rett bak en landslagsplass, og det viser litt av forskjellen. På backene har Ørn unge Sand, som kom fra Tynset og har tatt nivået med bravur, men har fortsatt et stykke opp til et godt toppserienivå. På Røa sin venstre siden er Byom-Nilssen, en mer rutinert spiller og en spiller som går mer fremover i banen en Sand. På motsatt siden er det Næss som også nå ettervert har fått mye rutine, men på motsatt side finner man ringreven Gardsjord, som har vært med i gamet i flere år en Næss, og har fortsatt noen bedre kvaliteter.

Keeper plassen er spennende på begge lag. Ørn kommer med landslagskeeper Nøstmo, som per i dag er nummer to i Norge. På motsatt side finner vi Silje Vesterbekkmo, tidligere landslagskeeper og rutine i massevis. I de siste kampene har hun blitt utfordret av Kirvil Odden, som har levert gode kamper, både mot Stabæk og Sandviken.

trondheims-ornsarah16an800
Suphellen bare vokser og vokser i rollen som stopper og makker Clausen i Ørn(foto Ørn)

Jeg ender med at Røa har mer rutine, erfaring og tyngde å komme med, og i denne lagdelen er Røa best.

Terningkast i parantes:

Dermed ender mine «uhøytidlige» vurderinger med at Røa havner på totalt 22 poeng, mens Ørn havner på 17 poeng. Mest på rutine og erfaring og Nøstmo er den som er i «Røaklasse» foreløpig, men ikk nødvendigvis i denne kampen.

Midtbanen/angrep

Her har jeg redigert lagene litt, slik at de blir en femmer på midten, med en spiss for å kunne sammenligne spillere. Det er heller ikke langt fra -4-3-3 til 4-5-1.

Her finner vi utvilsomt nøkkelspillere på begge lag, hvor Synne Skinnes Hansen i sin høyrerolle har vært meget godt i år og belønnet med landslagsplass. På motsatt side finner man den sentrale i Ørn, Guro Reiten, som har slitt med skade, og gikk ut sist mot Avaldsnes. I form er hun meget viktig for Ørn og spesielt i det oppbyggende spillet, der hun ofte har den viktige pasningen. I tillegg har hun en meget sterk dødballsfot og hode. På ørn har man også lagt merke til Syrstad Engen, som bare vokser og vokser på dette nivået, og er rett vendt med ball en eleganse å se på. Røas terrier, Marita Holmen Iversen har vært noe ut og inn av laget, men har vært meget viktig og kan sannsynlig starte kampen men er ikke på listen her, som er fra siste seriekamp. Uforutsigbare Sessy Åsland er også en spiller som kan vippe denne  kampen i Røas favør. Hun er en drivende kraft på venstresiden og elsker å utfordre å komme til innlegg, noe hun også ofte lykkes med. Noe av og på, men har hun skrudd bryteren på, så kan hun avgjøre denne kampen.

trondheims-orns1iafcwp20jxh2itfeokzgmvgljayovt_f1vnhmq3gtg
Vil Ørn juble for cupfinale i morgen(foto Stein Langørgen, Ørn)

Her ender jeg med en liten fordel bortelaget som får 19 poeng mot Røas 18, men det er jo i virkeligheten likt, men jeg tror Ørn sin midtbane er noe mer kreativ. Spiller Holmen Iversen, så får hjemmelaget mer kraft, en med fks Hoel Lie, som er mer kreativ.

Spissene

Her er mye interessant, siden vi har Lisa Marie Karlseng Utland på den ene siden, som var landslagspiss, inntil nå nylig. En sesong med stor måltørke har det vært for Utland, men vi kjenner potensiale, og det blir litt av noen dueller mellom henne og stopperne Leine og Herregården. Det er bare å glede seg. Men hun har scoret mye i cupen, som 7 mål i en kamp mot KIL/Hemne.

Elisabeth Jeppesen måtte bli 30 år, før hun begynte å banke inn mål i toppserien, og har aldri elvert en bedre sesong en i år, der hun har scoret 8.seriemål denne sesongen. Den tidligere Medkila og Kolbotn spilleren kan bli vektskålen fordel Røa i morgen.

Elisabeth Jeppesen  (4+)

Lisa-Marie Karlseng Utland  (3+)

roa-444elisabeth-jeppesen
Vil Jeppesen (bildet) eller Utland, avgjøre kampen i morgen(foto Røa)

 

Totalt i denne uhøytidlige terningkast vurderingen så kommer jeg ganske likt ut, med en liten fordel Røa, som har forsvaret som sin soliditet. Røa havner på 44 poeng, mens Trondheims Ørn havner på 39 poeng.

 

Kampen

Den blir jevn, med en fordel hjemmelaget. Som ønsker å komme rundt på kantene, eller variere med å slå langt å vinne andre ballene i dette oppgjøret. Ørn bør ikke slå langt mot Leine og Herregården, for å finne Utland. Da må de heller komme rundt på kantene, og komme på innlegg for så å finne Utland i boks.

Farten i ørn laget er større og har de presisjon i ballleveringene så kan de fort spille ut Røa på overganger, men de må unngå duellene. Reiten er også viktig for Ørn og uten henne vil laget være svekket, det er jeg overbevist om.

Duellene blir Utland mot Røa stopperne, greier unge Sand å demme opp for Skinnes Hansen som kommer som en virvelvind på siden, og vil Ørn slippe til stopperne til Røa som gjerne går opp et ledd for å skape overtall, når de ikke slår den lange. Jeppesen har luktet mål ofte i år, fra boksen, og der må unge Clausen og Suphellen være våkne. Har Åsland dagen blir det tøft for rutinerte Næss, som kan snu det til sin fordel, med å ikke selge seg i en mot en situasjonene.

Det blir taktikk fra Nordby og Dahle, og det blir en fantastisk spennende kamp, som kan tippe begge veier.

Kampstart klokken 1600 og NRK sender oppgjøret og har opplegget klart fra Røa, der Christian Nilssen og Tom Nordlie kommenterer, mens Carina Olset har med seg ekspert Lise Klaveness.

Det er bare å finne frem stolen, sett gjerne frem en liten tår med noe i glasset siden det er fotballfest og lørdag

-Lykke til!

(Ps, på grunn av litt tidstrøbbel, så kanne det forekomme feil og noen mangler, men dette er slik det ble) I morgen ser jeg på Kolbotn og Lsk kvinner.

Jan Reidar, 09.09.16

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest