Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Landslagsansvarlige i NFF med skremmende signaler igjen -som nå bør få store konsekvenser!

/
/
/
2739 Views

Da utviklingstroppen til J17 landslaget kom ut i går til det norske folk, måtte jeg lese gjennom noen ganger, for å sjekke om jeg hadde lest riktig. Det hadde jeg tydeligvis, for etter å ha undersøkt og snakket med involverte, viser igjen Norges Fotballforbund ingen tegn til bedring når det gjelder skjønn og forståelse, og utøver en makt om spillerutvikling som grenser til det uforsvarlige ja det komiske og de ordene står undertegnede for, om alene!

Blant de som skal representere Norge i EM sluttspillet, finner jeg Johanna Bækkelund fra Lyn. Og grunnen til mine minutter i tenkeboksen, var om hun hadde en navnsøster, som var i Lyn og landslagsaktuell, men den sjansen var selvsagt lik null. Dette fordi Joanna Aalstad Bækkelund representerte Norge nylig i EM for J19 spillerne, og spilte nesten samtlige 270 minutter og alle 3 kamper fra start. 

Men neida, hun skal også representere J17 landslaget vårt også, og dra ut på ny tur, på tross at skole, klubb og hverdag er hektisk nok fra før. 

Joanna Bækkelund , er bare 17 år og blir allerede drevet til rovdrift av forbundet…der klubben selv må ha henne på benken for hvile(foto privat)

Illsint Lyn leder

Jeg måtte undersøke dette nærmere i sømmene om faktisk forbundet hadde glemt noen viktige tommelregler her, og postulater som blant annet sunn fornuft, og det viser seg at de nok en gang rundt disse landslagene våre, ikke greier å vise ansvar og ledelse som gir respekt lenger en adressen på Ullevaal

Joanna Aalstad Bækkelund er bare 17 år og et meget stort stopper talent fra Oslo, så god at hun ble flyttet opp på J19 landslaget, der hun blant annet kjemper mot Camilla Huseby og Malin Brenn, begge med god toppserieerfaring. Hun dro til et EM på hjemmebane, som igjen blir et fiasko for Norske trenere, hun drar hjem sliten og uten overskudd, som ender med at Lyn i første seriekamp må hvile stopperen på grunn av det fysiske og mentale, nå i helgen mot Fart.

Så kommer J17 landslagsuttaket som får Lyn leder og sportslig ansvarlig rundt 1.divisjonslaget, Ingvar Graffer til å steile –Bækkelund skal også spille J17 EM om fjorten dager!

Et overtramp over all sunn fornuft, en retning stikk i strid alle retningslinjer som handler om god spillerutvikling, individuell oppfølging av spillere og ikke minst, også det som magasinet har skrevet om tidligere i vår, muligheten til hvile og restitusjon! 

Graffer i Lyn her med trener Glenn Kleven, var ikke nådig i sin mening om J17 uttaket(foto Privat)
 Jeg kontaktet Ingvar Graffer i Lyn, og spurte om hva han mener om rovdriften på unge spillere på landslagene:
Graffer er meget kritisk til uttaket ja nesten sint
-NFF sier at utvikling skjer i klubb, så tar de ut spillere som skal spille på flere landslag samtidig? – spilleren vi her snakker om spilte vel mest av samtlige på J19 sluttspillet i Østfold. NFF snakker om at spilleren skal være i fokus, men når man henter inn Bækkelund til sluttspillet på J17, må det jo være for å vinne og ikke noe annet, spør Graffer meg.
-Jeg synes dette uttaket viser at det er viktigst for landslagstrenerne å få best mulig resultater for sin cv, -det handler i hvert fall ikke om spillerutvikling, og der er det nok mange flere som støtter Lyn lederen, som har sett utrolig mange gode talenter blir utviklet og så forsvunnet videre ut klubbdøra.
Sitter jevngamle med toppserie erfaring på benken med flis i ræva
Nå sist så man Camilla Huseby og Malin Brenn som nærmest er fast på Lsk sitt Toppserielag og kjemper med Fjordbakk om en stopper plass, gro nærmest fast på benken i EM. Da kan man godt lure på om dette er spillerutvikling kun for enkelte, og for at trenerne skal få en best mulig ramme rundt sitt eget ego på Ullevaal-veggen i fremtiden?
Hadde jeg kommet nord for polarsirkelen så hadde jeg vært grisførbanna, men nå er jeg bare urolig, urolig for om de har mistet kontakten med bakken og klubbene de skal representere, de som skal lede, styre og fortelle oss og andre forskjellen på rett og galt, og hva som er fornuftig eller ikke.
NFF flytter opp Joanna Bækkelund til J19 fordi de mener det er riktig arena for henne, det er i og for seg greit. At hun får spille alle kamper og samfulle 90 minutter, er ikke greit, når du har både Brenn og Huseby som er like gode, og sitter med flis langt opp i ræva. Når så klubben spiller mot Fart i helgen, så sitter Joanna på benken, fordi hun trenger hvile mentalt og fysisk. Og da sender du henne ikke ut på en ny tur med et utviklingslag du allerede har vokst fra! Det skal ikke være slik at foreldrene, spilleren eller klubben må ta dette valget til slutt, dette må NFF greie å orden opp i selv, før problemet kommer!
Så spørsmålet er igjen er jeg helt dum, er Lyn sin leder helt på bærtur, eller må NFF skjerpe rutiner og ikke minst tenke på om noen bør finne en annen jobb snart?
Etter fadesen i eget EM mellomspill for 19 landslaget, med både taktisk udugelighet, og spillervalg som fikk fotballnorge til å renne inn med sinte meninger til magasinet.
Så trodde jeg man kunne få litt ro til å tenke litt, puste og reflektere om det var noe fornuftig i det som skjedde i Østfold, så kommer dette og bare blåser alt bort, bare på et blunk.
Hvem som har tatt denne avgjørelsen kjenner jeg ikke til. Det man vet er at Lena Tyriberget, Børje Sørensen og Nils Lexerød er trenere på utviklingslandslagene. I utgangspunktet er det Martin Sjøgren som skal ha oversikten over det meste på landslagene, men også Nils Johan Semb og Fagsjef Even Pellerud må sitte med en form for ansvar.
Før artikkelen ble lagt ut på trykk, har undertegnede prøvd å få tak i flere i Fotballforbundet på tlf, men ingen svarer, deriblant Fagsjef Even Pellerud og Fagansvarlig på landslagskolen Håkon Grøtteland, som var på vei inn i et fly og hadde ikke tid til å snakke.
 Jan Reidar 19.04.17

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest