Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Lsk Kvinner og Avaldsnes gjør seg klar til Champions League fest – jeg har sett nærmere på oppgjørene!

/
/
/
296 Views

VG skriver i dag om hvor dårlig det står til med Norsk Fotball og om den dystre fremtiden, og de har kommet med gammelt nytt, som er helt riktig. Norsk Fotball står ved et veiskille og det viktigste handler om penger, og planer fra NFF. Klubbene må og skal gjøre sin jobb og har vært for dårlige, men nå handler det om to klubber som skal kjempe Norges ære, mot Europas beste- og det er bare å glede seg folkens, oppe i all den «dårlige spådommen». for det er tross alt også mye bra som skjer i Norsk toppfotball, på kvinnesiden.

Vi har to valg, nummer en er at NFF yter penger og klubbene tar tak, eller vi fortsetter som nå og ser resten av Europa forsvinner ut en annen dør, der vi står igjen, og aldri finner ut av virkeligheten

Avaldsnes og Lsk er Norges desidert beste lag, med sistnevnte et nummer over. De har satt resten av Norge på sidelinjen, på sport, penger og gode spillere, der de fleste er heltidspillere og proffer. Det er i bunn og grunn det som skiller de to beste og resten av Toppserien, penger og muligheten til å hente de beste i landet til en lønn og en hverdag som gjør det mulig å bli bedre, gjennom mer trening og kanskje det viktigste, mer hvile.

avaldsnes-5s8d2wa5alct
Maren Mjelde og Avaldsnes opp til klubbens største og en historisk eksamen -Karmøy og hele Haugalandet har aldri noen gang uansett kjønn tatt i mot et bedre lag…. kommer det 2500 tilskuere. (foto AIL)

Et lag videre vil være bra, to ville vært tidenes sensasjon -og vil publikum kjenne sin besøkelses tid?

Nå skal våre to «flaggskip» måle krefter mot to av Europas beste lag, og to franske lag som satser langt over Norsk målestokk. Går Avaldsnes videre på bekostning av fjorårets Champions League mester, vil det være den største bragden i Norsk Fotball, kanskje gjennom tidene.

Lsk Kvinner mener jeg har en mulighet til å gå videre, siden de har vist klasse her hjemme, og møter et PSG som ikke er av samme kvalitet som de siste årene, noe de også viste i fjor da de nesten tok skalpen på et tysk stor lag i CL.

lyon-francevusafifawomenworldcup2011semi-khnsuzt4-5l
Camille Abily er en av Europas beste spiller, og blir en nøtt for hjemmelaget.(foto FIFA)

En målestokk på hvordan det står til i Norsk Kvinnefotball får vi blant annet når vi ser på tribunene i onsdag og torsdags oppgjøret i Haugesund og Lillestrøm. Interessen er der, men vil det Norske publikum se toppfotball? Jeg er spent, men det bør minst komme mellom 1000 og 2000 mennesker til Haugesund Stadion og Åråsen, når to av Europas beste lag, med Europas beste spiller og mange andre store navn. Dette er en liten eksamen til oss, der vi må bevise at Utvik og Berg sine penger, samt spillere og trenere som har jobbet «ræva» av seg for å få det til, men også at vi utaførr -viser interessen.

Europas beste tilbake i Norge med et verdens beste klubblag- hva gjør Avaldsnes da?

Når Avaldsnes og Maren Mjelde står på banen før dommeren blåser i gang kampen mot Lyon, så vet alle hva som møter dem. Spørsmålet er om de vil møte de med frykt og bli defensive på hjemmebane, eller med tro på seg selv og glemme hvem de møter og prøve?

De har nådd målet de satte seg for noen år siden da opprykket til Toppserien ble klart, og da Utvik og klubben uttalte at målet var CL. Noen flirte litt av dette dengang, men nå er det fakta og alvor, men også stor glede. Det er hjemmebane, Avaldsnes har potensiale over hele banen, så derfor må de prøve. Et hederlig 2-0 tap hjemme i kanskje verdens tøffeste klubbturnering, er muligens bra, men om de ikke har prøvd skikkelig, da er det en skuffelse.

adahegerbergvflwolfsburgvolympiquelyonnaisqdshcwh8vccl
Best i Europa, kan hun stoppes på Haugesund Stadion?

Vel er Hegerberg, Kumagai, Abily, Marozan og co i Lyon, frykt inngytende og står med tre strake seire i den franske ligaen og 19-0 etter tre runder. De scoret seks mål i 6-0 seieren sist mot Albi foran 1000 tilskuere, bunnlaget i Femenine Divisjon, og de er ikke bedre en et middels Toppserielag.

Det er 11 mot 11 og de starter på 0-0, og der må Avaldsnes starte med troen på egne ferdigheter, fra start, og ikke tenke på hva motstanderen kommer med. Frykten for å tape må ikke bli større en å se muligheten til å lykkes.

Forsvaret på prøve

Avaldsnes får virkelig satt forsvaret sitt på prøve og vi får nå se hva de duger til. Tomter på venstreback, Ryland på høyre, og to stoppere i Benites og Andrade. To høyreiste stoppere som er like gode og kanskje bedre enn Hegerberg og Marozan i lufta. Spørsmålet er om farten til stopperne og backene er i stand til å følge balltempo og spillere i bevegelse hos motstanderen. Her kan den største forskjellen komme, og finner Ada og co nøkkelen her, så kan det bli tøft.

avaldsnese-nci8glil3lw4
Får lokal jenta Hanna Dahl muligheten fra start, eller blir hun joker fra benken? (foto Avaldsnes)

Fremover har hjemmelaget flere gode muligheter i både farten til Hansen, Thorsnes sin erfaring og smatness, mens Magnusdottir blir en joker med sine ballferdigheter, og har hun dagen kan selv backer på verdens beste lag bli svimle. De har muligheten til å score for første gang på Lyon denne høsten i en obligatorisk kamp, og det bør være et av delmålene til trener Bøe og hans apparat.

Balltempoet og de individuelle ferdighetene er bedre hos bortelaget, men i en kamp, med riktig taktikk, så kan Lyon bremses og straffes, tross at det er en formidabel jobb som ligger foran de. Man må kjenne godt til internasjonal fotball, for å skjønne hvilken oppgave Avaldsnes har foran seg.

Hadde jeg vært i klubben nå, så hadde jeg gledet meg som et barn, og hele Karmøy og Haugesund må kjenne sin tid, for her er det ikke Roseborg eller andre middelmådige lag i internasjonal målestokk som kommer. Det har ikke vært større besøk i regionen siden Viking -kongene besøkte Karmøy for 1000 år siden.

Når hadde Haugesund besøk av Europas beste lag, og beste spillere sist? Aldri, og det er grunnen til å møte opp i morgen på Haugesund stadion!

Lsk Kvinner har en god sjanse mot PSG

Lillestrøm sin motstander har i likhet med Lyon vunnet sine 3 første kamper i Femina Divisjone, og står med 9-0 etter tre kamper der Guingamp ble slått 4-0 i siste kamp. Den franske klubben har mistet noen gode spillere siden i fjor, men har fortsatt flere klassepillere. Brassen Christiane, Spanske Boquete og Hernadez er flere av utlendingene på laget der også flere av de Franske er landslagspillere.

lsk-kvinner-a-stallen2016-1
Lsk har etter min mening et lag, som på bildet her, som har muligheter mot PSG, jeg tror på 8-delsfinale for Lsk(foto Lsk Kvinner)

Lsk skal spesielt merke seg spissen Delie, en elegant fransk spiller som er meget målfarlig og er sammen med spisskollega Christiane og midtbanespillerBoqute. Den trioen må ikke finne hverandre i det offensive spillet, og dette blir dermed eksamen for Lsk forsvaret som har klagd på mye svak motstand. Her må samarbeidet mellom leddet til Skammelsrud Lund og Mykåland være tett, løpsterkt og smart.

lsk-kvinner-2016-rigmor-johansen
Mor sjæl på Lillestrøm Rigmor Johansen steller og duller med utstyr nå. Passer på at alt er klart for jentene og laget, og mellom en kaffekopp og en liten blås, så gjør hun en kjempejobb i klubben. Og hun er nok i likhet med mange, meget spent på sine jenter(foto LSK)

Fremover skal Lillestrøm ha kvalitet nok, med årets toppscorer og målgarantist Isabell Herlovsen, Mykjåland, Haavi, offensive backer og indreløpere som gjerne går på løp.

Får Sandvei og Moe Wold vei fremover, og kommer til nok innlegg, samtidig som Issa og co utnytter de sjansene som kommer, så har jeg faktisk tro på at Lsk greier denne jobben.

Vinne hjemme, og ikke slippe inn mål.

Jeg mener Lsk er fult kapabel til å vinne hjemme, og de bør helst gjøre det med to eller kanskje i overkant, men med tre mål, da har de en ypperlig sjanse. De bør helst ikke slippe inn mål, men om de gjør det, så er de fult i stand til å score i borteoppgjøret også.

Trener Knudsen er nok opptatt av at laget skal spille som de pleier å gjøre, men har nok også fokus på at de i perioder kan få trykk mot forsvaret og keeper, noe Lsk ikke i noen grad har opplevd her hjemme, med få unntak.

Et meget godt fransk lag, et meget godt Norsk lag, på Åråsen i Champions League, bør fylle opp mange seter på tribunen. I tider der Lillestrøm sliter på herresiden, og vi er sulteforet på internasjonalfotball så bør det bli folksomt på stadion- og igjen under 1000 tilskuere er meget skuffende, mens 2000 vil være oppløftende og bra. Det meldes om storinnrykk i Haugesund, la oss håpe på en megastemning!

psg1607548_big-lnd
Den spanske spilleren Boquete(29) er en av mange spillere hjemmelaget bør se opp for på Åråsen
Champions League:
Onsdag 5/10. kl. 1800. Avaldsnes – Lyon  Haugesund Stadion. TV2 Sportskanalen
Torsdag 6/10. kl. 1900. LSK – Paris Saint-Germain, Åråsen. Livestream (link kommer)
Jan Reidar, 04.10.16

 

 

 

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest