Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Madeleine Giske forlater Røa og går til fjorårets seriemester Lillestrøm

/
/
/
167 Views

Den sterke midtbanespilleren Madeleine Giske forlater Røa og blir Lillestrøm spiller i følge kvinnefotball.no og rb.no. Her er litt om overgangen og den tysk fødte toppspilleren.

Madeleine Giske her i en litt yngre utgave, til Lillestrøm(privat bilde)

Monica Knutsen og Hege Riise ser ikke på nest øverste hylle når de henter spillere, og etter en rolig tid fra klubben har de nå sikret seg to sterke spillere den siste tiden, og sist ute er Røa sin midtbanespiller, Madeleine Giske. 25 åringen er født i Nurnberg i Tyskland, ettersom faren var proff der nede i den tiden. Og det som er litt morsomt er at hun nå går i sin far Anders sine fotspor, når hun nå ikler seg den gule drakten på Romerike.

Madeleine startet sin unge karriere i Bjarg og Fana, før ferden gikk videre til Sandviken i 2003. Der var hun frem til 2005 før hun byttet ut Sandviken drakten med naboklubben Arna Bjørnar sin røde overdel. I Arna Bjørnar tok hun store karriere skritt og ble etterhvert ett kjent navn i toppfotballen i Norge.

126 kamper og 67 mål i Arna klubben, før ferden gikk videre til Oslo

Etter 6 sesonger og en meget god periode, men som også innehold en lei skade, så bestemte hun seg for å søke nye utfordringer, og dro til Røa i fjor. Der ble hun denne sesongen og fikk med seg flere kamper for dynamittjentene, men det ble kun ett år på Oslo vest. Nå blir hun Lillestrøm spiller som sin far, og gjør at Monica Knutsen får enda ett sterkt kort å spille ut , når sesongen starter.

Til rb.no forteller hun at hun gleder seg til å spille for en klubb med så mange gode spillere, og at valget med at Lillestrøm skal ut i Champions League gjorde valget enklere. Klubben har gjort det meget sterkt sier den tysk fødte spilleren, og at hun vet hun kommer til ett meget godt lag.

Sportsjef Hege Riise sier til rb.no at det er andre året de prøver å hente Giske, men at det var enklere nå med CL foran seg. Hun sier videre at hun har store forventninger til den spennende spilleren.

Litt potet og mange landskamper siden karrieren startet.

Giske er en allround spiller, som vi gjerne kaller en potet. Hun har spilt i de fleste rollene på midtbanen, men også som høyreback både på landslaget og i klubblag. Men det er nok som offensiv midtbane spiller hun trives best, og der får hun frem sine avslutningsegenskaper også. Dette viste hun frem i tiden i Arna Bjørnar, hvor hun scoret mange mål fra denne posisjonen.

Giske er en lojal og sterk spiller med kloke valg og har godt blikk for spillet, og er flink til å komme i avslutningsposisjoner når hun er fremme i banen. Skal man se litt på hennes lille svake side så er det kanskje tempoet, men det kompenserer hun med klokskap og andre ferdigheter. Jeg så henne som back mot Japan i fjor på Algarve og mener bestemt at hun er en mye bedre midtbane spiller og at det er misbruk av hennes ferdigheter. Derfor blir det spennende å se hvordan Lillestrøm tenker å bruke den alltid smilende idrettsutøveren i den kommende sesongen.

Giske har utrolig mange landskamper under A-landslaget hvor hun har representert Norge 26 ganger og scoret en gang. På U landslagene har hun hele 55 kamper og 4 mål. Og totalt 81 kamper med flagget brystet bare til nå, er virkelig noe å fortelle barnebarna en gang i fremtiden.

Jeg tror enda ikke vi har sett det beste av 25 åringen, og at hun har de beste fotball årene foran seg, og noe av det kan vi kanskje se i Lillestrøm drakta, i sesongen som kommer.

Jan R

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest