Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Magasinet ser på 6.serierunde -tilbake på de siste kampene og en kommende landslagstropp!

/
/
/
1457 Views

Gratulerer med en vel overstått nasjonaldag til alle, der mange har gått bak klubbers faner og markert vår store dag.

-Store eller mange dager har det også vært på fotballbanen den siste tiden, der kampene har kommet på rekke og rad og nye er underveis. Det har nettopp blitt spilt to serierunder og vi står foran den tredje og sjette serierunden de neste dagene.

Ikke overraskende er det lagene som forventet skulle prege den øvre halvdel som har tatt grep, og nå har også Vålerenga «endelig» våknet, og blir en utfordrer for dem i toppen. Og jeg blir svært overrasket på bakgrunn av det jeg har vært innom tidligere i vinter og vår, om noen lag blander seg inn i toppen med de fire lagene. Arna Bjørnar er en utfordrer som jeg syntes har vært vårens overraskelse så langt, og la oss håpe for alle at de utpekte favorittene får litt kamp fra «underdogsen» og gjerne et lag til, for det er tidlig enda å dra i fra.

Arna Bjørnar har til tider sjarmert meg med positiv fotball(foto Arna Bjørnar)

Etablerte fortsetter og nye kommer etter- snart ny landskamp

Når det gjelder spillere som har markert seg i vår, så er det flere og mange har vært meget gode i sine roller. I fjor og tidligere skrev jeg om Ingrid Spord før hun var U23 landslagspiller og i Sandviken, jeg hadde flere ganger notert meg Stine Reinås og Guro Reiten både i 14, 15 og 16 sesongen før de ble landslagsetablerte, nå er de alle landslags spillere og bør være «garantert» en plass i troppen etter vårens kamper.

Det er også «nye» navn som nå landslagsledelsen med Sjøgren, fagsjef Pellerud og co, bør ha sett de første rundene, og jeg blir overrasket om ikke noen blir vraket og nye kommer inn, etter det som har skjedd i vår, om uttak skal skje etter dugleik som holder mål og spillere som er i form over tid. Så får man se om ledelsen har sett kampene i rundene, og ser at det er mye kvalitet der ute, og ikke bare fra de som står på lønningslisten til Olympiatoppen og Norges Fotballforbund. For det er ikke en «grense» som bør hindre utfordrere utenfra en sjanse.

Maren Mjelde og undertegnede studerer den neste landslagstroppen….til Sandefjord. Vi er rimelig enige selv om den ene er proff og den andre er amatør 😉  (foto Kvinnefotballmagasinet)

Tre 17 åringer som har imponert meg

Jeg sier ikke at alle skal være A-landslagsaktuelle heller ikke disse enda, men en spiller av flere som har imponert meg, er for eksempel Elise Isolde Stenevik(17), venstrebacken til Arna Bjørnar. Hun er nok en av de tre unge som har markert seg mest hos meg så langt, sammen med spiss Sophie Haug(17) og midtbanespiller Frida Maanum (17)på Stabæk. Ingen av disse er aktuelle for Nederland i sommer, det kommer for tidlig naturlignok. Men statistisk og prestasjonsmessig så regner jeg med de ansvarlige følger godt og tett med på det som rører seg i Toppserien før EM.

Maanum har herjet i vår som her mot Ørn i går, og 17 åringen er en kommende A-landslagspiller, om hun fortsetter utviklingen(foto Thomas Karlsen)

Summering så langt

Meget kort summert er de tre, Haug, Maanum og Stenevik av de bedre jeg har sett av de yngre. Guro Reiten er min spiller så langt i sin nye rolle på Lsk og ikke minst med 8.mål. Stabæk og Lsk med best høyeste nivå i kampene, der Stabæk har et høyere snitt på laveste nivå av de to, der de da er dårlige. Avaldsnes har vært jevne, leder serien, men har ikke «stormsatt verden» med blendende fotball så langt og bør ha et gir til eller to. Stabæk hadde ingen spiss sa vi alle, men Bjånesøy med seks på seks kamper er imponerende så langt, og fortsetter hun kan det fort bli medalje jubel i Bærum.

Arna Bjørnar syntes jeg har vært vårens vakreste blome, mens Vålerenga som startet som en kaktus, ser mer og mer ut som en liljekonvall. Medkila ser det tungt ut for i starten og Margunn Haugenes, treneren får nok en slik jobb hun forventet, en kamp om å unngå nedrykk. Mange hevet øynebryna da jeg satte Kolbotn på 11.plass på tipset mitt, selv om det var mer tilfeldig en det var i en tett kamp med andre. Men ikke overraskende at de sliter, og de bør og må komme seg ut av hengemyra og den skuffende 10.plassen de er på nå. Men flere tilbake fra skader så skal det være mer en mulig. Men Kolbotn er nok skuffelsen så langt, sammen med Røa, som åpnet forrykende spillemessig, men står igjen som hun som hadde solgt smør, uten å få betalt- 5.poeng på 6 kamper er ikke godt nok i Røa land, men de kommer tilbake.

Det har begynt å løsne for Vålerenga(foto Vålerenga)

Av de utenlandske som vi har en del av, så har flere skuffet meg innledningsvis, og at flere sitter på benken er mer en gåte, med det faktum at de har lønninger som er større en min inntekt. Men spillere som danske Nielsen hos Vålerenga har vært god syntes jeg og vist offensive gode tendenser på kanten. Det samme må sies om Andreia, stopperen til Avaldsnes. Butt med fire mål i en kamp(Klepp) må vise mer før hun imponerer, mens den høyreiste spilleren fra Elfenbeskysten, Nahi, ser man har noe ekstra. Luana tilbake hos AIL etter skade, ser man også har en ekstra dimensjon. På keeper plassen så skrev Vålerenga og Sotahjørnet at Betos var verdensklasse, da vet jeg ikke hva Hjelmseth, Fraine og Gianetti er, for de har så langt vært bedre, men ting snur fort i dette gamet.

PS(noen nevnt-flere glemt)

Her er runde med fakta, tabell og diverse

TABELLEN

Plass Lag Kamper Hjemme Borte Total Poeng
V U T Mål V U T Mål V U T Mål Diff
1 Avaldsnes 6 3 1 0 6 – 2 2 0 0 8 – 3 5 1 0 14 – 5 9 16
2 Stabæk 6 3 0 0 13 – 2 2 0 1 7 – 3 5 0 1 20 – 5 15 15
3 LSK Kvinner 5 3 0 0 18 – 3 1 1 0 4 – 3 4 1 0 22 – 6 16 13
4 Arna-Bjørnar 5 1 1 0 3 – 1 1 2 0 6 – 5 2 3 0 9 – 6 3 9
5 Vålerenga 6 1 1 1 3 – 4 1 1 1 5 – 4 2 2 2 8 – 8 0 8
6 Klepp 5 1 1 0 5 – 3 1 0 2 6 – 8 2 1 2 11 – 11 0 7
7 Røa Fotball Elite 6 0 0 3 4 – 7 1 2 0 3 – 1 1 2 3 7 – 8 -1 5
8 Trondheims-Ørn 5 1 1 1 5 – 8 0 1 1 2 – 4 1 2 2 7 – 12 -5 5
9 Grand Bodø 6 0 1 1 4 – 5 1 0 3 7 – 19 1 1 4 11 – 24 -13 4
10 Kolbotn 5 0 0 2 1 – 7 1 0 2 4 – 6 1 0 4 5 – 13 -8 3
11 Sandviken 4 0 1 1 3 – 4 0 1 1 1 – 2 0 2 2 4 – 6 -2 2
12 Medkila 5 0 1 2 2 – 9 0 0 2 2 – 9 0 1 4 4 – 18 -14 1

Som man ser så har det blitt et skille i toppen allerede, men jeg er usikker på om det er et bilde vi får se fremover. Ingen av topplagene har eksplodert i startblokkene, men de har levert så langt poengmessig. Som jeg har nevnt så har nå Vålerenga tatt opp jakten på de beste, men har et stykke igjen til å vinne serien med 5.poeng og få Krieghoff på toppen av skyttertittelen, men de har levert i de siste kampene. Vålerenga spissen har står så langt med null mål på fem kamper, og har allerede en lang vei til toppen.

Nettopp Vålerenga skal på tur til Jæren å møte Klepp i en tøff kamp, der det kan se ut som et åpent oppgjør. Et Klepp lag som har syv poeng på fem kamper, mot Engas åtte poeng på en kamp mer spilt. Med Fridlund og Nielsen i form, så kan dette bli en real gobit, der Maria Thorisdottir og Tuva Hansen må overbevise landslagsledelsen om de fortjener en EM plass, og her er nærmest siste sjanse, før troppen til kampen i Sandefjord kommer, rett etter denne runden.

Dette er første kamp på programmet, i en runde som går over flere dager. Jeg spår en tøff kamp, der en uavgjort er mest sannsynlig, hvor en borteseier vil være mest naturlig med tanke på lønningsposen.

Skal det bli EM tur på noen i Klepp trioen her, så må de» opp i ringa nå», Søstrene Tuva og Hege Hansen samt Maria Thorisdottir(foto privat)

Stabæk tar i mot Sandviken og blir naturlige favoritter. Hjemmelagets høyeste nivå er ikke gjestene i nærheten av, men i det øyeblikket Stabæk roer ned, så vil Øyvind Nordtveits elever være over som hauker. Trener Stefanovic har virkelig fått det til å svinge fra de blaa, og med evnen til å legge om system underveis med både en treer og en firer bak, en toer på midten som kan bli til en diamant og mer så har hun lykkes. Det har også spillerne, og spesielt de nye har vist at de har kommet til for å heve både lag og sine egne kvaliteter. Men gjestene kommer ikke med hendene i lomma. De startet spillemessig meget godt, men har møtt veggen etter det. Derfor må Stine Hovland og co stramme opp defensivt og ikke minst score på de mulighetene de får.

Oddsen er enda ikke kommet for kampene, men jeg regner med at det ikke blir høye tall på en H i dette oppgjøret. Noe annet er en liten bombe.

Lsk blir storfavoritt da Guro Reiten som har herjet i vår, møter sine gamle venninner i Trondheims Ørn. Lsk har skrudd på tempoet, de har funnet erstattere for fjorårets mannefall på en bedre måte en forventet og skal slik våren har vært overkjøre Ørn i denne kampen. Men trener Dahle viste i en liten halvtime mot Stabæk at han kan, og har spillere som kan presse et bedre lag, så hvorfor ikke prøve igjen. Skadeproblemer i forsvaret og sykdom har satt ut Ørn, men de kan være tilbake her. Syrtad Engen og co får det tøft her og de må virkelig ligge tett defensivt og støte tidlig, om ikke blir det en vond hjemreise.

En klar H i dette oppgjøret

Grand kommer med selvtilitt til oppgjøret mot Røa, etter sin første seier mot Medkila sist. Det mot et Røa lag som nå har kort lunte, og dynamittjentene vil hevne tapet mot Lsk sist, der de ledet både 1-0 og 2-1, før det ble 2-3 tap. Dette er en kamp der Røa på papiret er et bedre lag, men i Nordlandshallen er det aldri enkelt å møte Grand, som tapte sin første kamp på to år, sist da Avaldsnes var på besøk. Raske Anne -Marthe Birkeland fremme som nå har 5 mål allerede, er en joker i kampen, men Geir Nordbys mannskap skal være bedre i begge ender av banen, totalt sett.

Grand og Line Danielsen slet mot Lsk, men reiste seg og vant det viktige oppgjøret mot Medkila. Nå står Røa for tur…(foto Thomas Brekke Sæteren)

Mitt tips her er en svak B

Rundens største favoritt er og blir Avaldsnes igjen, da de møter Medkila i Harstad. Et Harstad lag som har fått en tøff medfart i starten. Avaldsnes kan og skal ikke tape denne kampen og det vil ryste mange om de er i nærheten av å unngå tape med flere mål. Her skal Luana og Thorsnes holde lekestue mot unge Fikseth Fossem og co. Det blir mye ungt talent mot hevrdagsproffer, og det er lite mer å si om kampen i korte trekk, en at dette blir en B.

En av rundens mest åpne kamper er mellom Arna Bjørnar og Kolbotn i Arna. Her er det to lag i to ulike situasjoner der Arna må vinne for å følge topplagene, mens gjestene må vinne for å unngå å havne i en bunnstrid som kan vare lenger en de ønsker. Begge lag har uslipte diamanter i troppene sine. Jeg har nevnt Stenevik, men kan ta med Bjelde, Nygard av den yngre garde, som var i EM for J17 nettopp. I tillegg har de mange under 23 som er av høy kvalitet. Kvalitet er det også hos gjestene, der jeg syntes tross en dårlig start at Sævik har vært god. Med seg har hun Eide Lie, Bratberg Lund og Pirisi som har fått en ny vår som spiller.

Lagene har også sterke eldre spillere, og totalen her gjør at det bør bli en fartsfylt kamp, med sjanser begge veier av utøvere som kan gjøre det lille ekstra.

Mitt tips er en svak H(U)

Irritasjon og Ros

Alle kampene kan man selvsagt se på Dagbladet.no, og vi håper klubbene får rettet opp i signalene slik at vi unngår irritasjon over at kamper blir avbrutt. Dette er svært dårlig reklame for fotballen og bør komme ut til publiken. Jeg bare gjentar at det IKKE er Dagbladet sin feil på kvaliteten, men det klubbene tilbyr., Også stor ros til kommentatorene på de kampene som sendes, og spesielt til vedkommedne som er på Nadderud, som har god innsikt, kunnskap,engasjement og er ikke minst nøytral. Også hønnør til Lade og Dagbladets kar i Trondheim

Jan Reidar 18.05.2017

 

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest