Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Magasinet tar dere gjennom 1.divisjon runden med sine tanker – intervjuer, bilder og reaksjoner!

/
/
/
967 Views

1.divisjon er akkurat slik vi hadde forventet den før sesongstart, jevn, uforutsigbar og like overraskende som den første sneen vi får på sommerdekk. I går kveld satte Fløya og Bossekop punktum for den 8.runden, som beviser at i denne avdelingen er selv det «umulige mulig». 

Jeg har de siste ukene fått stifte nærmere bekjentskap med flere klubber, sett på nivået og latt meg delvis imponere til tider over at nivået er meget bra på sitt beste. Men også har et bunn nivå, som gjør at det er en «lang regnbue» fra 1.divisjon og opp til Toppserienivå- men så skulle det bare mangle også.

Jeg ser litt på helgen i denne saken som har gått med til fakta og litt synsing, samt reaksjoner og intervjuer fra involverte spillere, trenere og bilder fra Amazon- Fart.

Situasjon mellom Amazon og Fart (foto Kvinnefotballmagasinet)

Snudde kampen på overtid

Jeg begynner med det som avsluttet runden og der jeg skrev at det «umulige er mulig». Og jeg mener jeg har mine ord i behold, når man vet Fløya ledet kampen til kamp-uret viste nærmere 90 minutter og det sto 2-1 til Tromsø laget. Da kommer gjestene Bossekop tilbake først til 2-2 med Guro Bell Pedersen, og ikke nok med det, så scoret Altaværingene 2-3 på overtid med Runa Lillegård. Det skjer på alle nivåer selvsagt, men skal ikke skje for noe lag, vertfall ikke å miste et poeng, så der må Fløya ha vært taktisk blendet av midnatt solen noen sekunder.

Tid for å flytte i sommer? Her finner du flyttebyrå Oslo. Bestill din flyttehjelp hos oss.

Før den tid hadde Kathrine Preym ordnet 1-0, før Ida Suhr utlignet for gjestene. Så i det 84 minutt trodde alle at Elin Sørum hadde ordet biffen for hjemmelaget, med 2-1, men dessverre surnet den biffen fort i Tromsø.

Det betyr at Bossekop nå er oppe på 12.poeng mens Fløya har 8, etter kampen som også hadde fire gule kort foran 135 tilskuere.

Var det drama i Tromsø, så var det ikke mindre på Kyrksæterøra

I kampen mellom KIL/Hemne og Grei var det møtt frem nesten 300 tilskuere og de fikk drama fra første til siste minutt. KIL har overrasket mange etter opprykket og møtte et Grei lag som måtte vinne for å komme over streken. Men det så lenge ut for at gjestene måtte dra hjem uten noe, men så begynte det  å skje noe, etter at Marielle Meyer hadde gitt hjemmelaget en tidlig 1-0 ledelse.

72 minutter ut i kampen så får Grei utligningen sin ved Arlinda Fera, til 1-1 og håpet om seier kom tilbake. Det ble enda større da Kamilla Nygård bare minutter etterpå satte inn 1-2 til Jan Aksel Odden sine elever. Men igjen vil KIL være med å leke, og Maren Snekvik med toppserieerfaring får ny balanse i regnskapet til 2-2.

Men bare for å illustrere dramaturgien i denne divisjonen, så måtte det komme mer, og det kom. Klokka tikket mot 90 minutter og slutt med poengdeling, da det oppstår en situasjon, og dommeren plutselig peker på straffemerket til bortelaget. Da er det godt å ha rutinerte Marlene Young, Grei kapteinen på feltet, som setter inn 2-3 fra 11 meteren, og snipp snapp snute så var det eventyret over.

Straffe sendte serielederen bort fra toppen

Byåsen var store favoritter da Åsane kom på besøk til Trondheim, og Byåsen kunne soliditere sin posisjon i toppen, men gjestene kom dit for poeng og fikk dem alle. Fortjent også skal man tro oppdateringen fra Aftenposten gjennom nitti minutter.

Byåsen kanskje det beste lage fra start og i 1.omgang, men etter hvilen var gjestene overraskende mer hissige «på grøten» og skapte mest. Det gjorde også at Synne Brudvik skulle bli matchvinner i det 77 minutt på straffespark. Bare minutter tidligere kunne gjestene også fått straffe, men handsen fra en Byåsen spiller så dommeren gjennom fingrene med. Og igjen en kamp der mitt navn «tivioli ligaen» på 1.divisjon, fra 2012 får en «hva var det jeg sa» opplevelse.

Mine tanker, referanser og små intervjuer fra kampen Amazon -Fart

 • Nok en hyggelig lørdag tilbrakt på Levermyr, med meget hyggelige gjester og tilreisende både spillere, ledere og supportere som jeg fikk hilse på i stort monn. Selve kampen var også av den typen, der man nesten tror at vertene vil gjøre det så koselig som de kan også ute på banen for gjestene -for makan til sjansesløseri, og giverglede skal man lete lenge etter.
 • Vi hadde også to meget diskutable situasjoner der dommeren kom i fokus. Den ene i forkant av straffesparker for Amazon, da det ble handset foran målstreken og det endte med gult og ikke rødt kort. Den andre da Dyngvold kom alene med keeper og hun felte Amazon spissen. Spørsmålet er om keeper Aaberg var på ball først eller ikke. Her får vi utfordringen uten levende bilder i etterkant til å se hva som er riktig.

Amazon skapte opp til 10 megastore sjanser, men greide ikke å omsette dette i mål, samtidig som Fart var effektive å scoret på 2 av 4 sjanser i matchen.

Kelsey Hood var god, sterk og klok i denne kampen, og var den spilleren Fart manglet i lene Bredesen på lørdag(foto Kvinnefotballmagasinet)
 • 2-2 kampen var mer en 6-1 kamp til Amazon, men som en ringrev i gamet vet jeg at dette ikke er uvanlig, men sjeldent. Og selv Fart trener Frode Bekk brukte rene ord for penga til meg etter kampen:
 • – Dette var en kamp Fart er vanvittig heldige som får med seg poeng, for Amazon er mye bedre en oss i denne kampen og skaper mange flere sjanser en oss. Vi skal være kjempeglad for at vi drar fra Grimstad med noe fra denne kampen.
 • Hvorfor blir det slik Frode:
 • – Vi har altfor store avstander mellom lagdelene og spesielt mellom forsvaret og midtbanen vår har vi store utfordringer i 1.omgang. Jeg må også innrømme at midtbane vår er veldig dårlig til å komme opp i Amazon, der presset vårt er altfor dårlig. Jeg sa i pausen at «dere løper bare rundt på midten der og susser». Dette ble mye bedre etter pause og jentene fikk justert dette bedre da.
 • Keeper Marianne Aaberg spilte en meget god kamp(foto Kvinnefotballmagasinet)
 • Savner du Bredensen i dag?
 • -Ja selvsagt, hun er en duellspiller, flink til å ta ned ballen og fordele den rundt i laget. Dessuten er hun flink til å roe ned når vi har behov for det, forteller en reflektert Fart trener.
 • Til slutt Frode, jeg er noe skuffet over Fart så langt i sesongen?
 • – Ja selvsagt er jeg skuffet så langt, og vi har hatt en del utur, eller ikke hatt den dyktigheten i mange kamper så langt, og ikke fått poeng når vi har fortjent det, i motsetning til i dag, der vi får poeng, når vi ikke fortjener det, avslutter en meget fornøyd lærer og trener i Fart, Frode Bekk.

 

 • Amazon trener Tommy Egeli var naturlignok skuffet etter kampen og jeg stakk ikke «fingeren inn i et blødende sår»
 • – Jeg har nesten vondt av jentene mine i dag, der vi skal vinne kampen med så mange sjanser, og hvor vi spiller god fotball i store deler av kampen. Dette var nesten litt vondt, men så lenge vi presterer godt, så får vi ta det med videre, fordi vi vet og ser nå at vi kan spille bra å skape mye må glemme . Nå må vi bare ta med oss spillet videre så kommer også poengene, forteller Nodeland karen til magasinet.
 • Her setter Isabella Hayes ballen i mål til 1-0 på straffe(foto Kvinnefotballmagasinet)

  Banens store spiller Issa Hayes til magasinet

 • 24 åringen med bakgrunn i Sheffield FC og Manchester City, var uten tvil en av de mest fremtredende spillerne i kampen og sa dette etter kampen:
 • God kamp i dag Issy
 • – Ja jeg føler vi spillere en meget god kamp, men får ikke betalt utfra alt vi skaper gjennom hele kampen, og derfor er det skuffende akkurat nå. 
 • Din egen innsats, der jeg syntes du var outstanding i 1.omgang?
 • Den tidligere Sheffield og Manchester spilleren Hayes slo meget gode innlegg som skapte flere store sjanser, samtidig som hun scoret på straffe og var tredje siste spiller på 2-1 målet(foto Kvinnefotballmagasinet)
 • – Ja jeg følte jeg fikk komme ofte frem og i innleggsposisjoner i 1.omgang, der vi skapte mye på innleggene fra kanten min. Det var nok en av mine beste kamper i grønt, og som du sier de første 45 minuttene likte jeg meg godt ute på kanten. I 2.omgang justerte Fart litt og jeg fikk ikke de samme rommene som i første omgang, men følte uansett at det gikk bra.
 • Hva nå fremover, det blir ikke mye poeng av uavgjorte kamper?
 • – Vi må bare ha fokus på at vi presterer godt i spillet vårt, men blir dyktigere inne i begge boksene, for vi sliter litt med å omsette sjanser og slipper motstanderne litt for enkelt til i vår egen 16 meter, avslutter en meget klok, ung engelsk dame til meg, i en kamp hun var banens beste, sammen med Kelsey Hood.
 • Kaptein Ane Nyløkken Helseth fikk tettet Amazon sin høyreside i den andre omgangen.

18 åring fra Moelven med stor progresjon

Frode Bekk forteller at Sina Berntsen har tatt gode steg det siste året og blitt en god spiller for klubben. Hun har vært i klubben i fire år, etter at Berntsen kom fra moderklubben Moelven. Fart treer spilte back i fjor men er nå stopper i klubben.

Sina Berntsen her i midten i front, et stoppertalent hos Fart
 • Hva syntes du om kampen i dag, kanskje ikke din beste match for året?
 • – Nei det var ikke vår beste kamp, og vi er kjempeglad for poenget vi fikk med oss. For min egen del så var det nok ikke min beste dag heller og er misfornøyd med mitt eget spill, men slik er det noen dager, sier den unge stopperen.
 • Hva gjør du utenom fotball og hvordan kombinerer du fotballen?
 • – Jeg går almennfag samtidig som jeg spiller og greier å kombinere dette veldig bra, og har god tid til å studere å spille fotball samtidig.
 • Fart har kommet litt svakt ut i år-hva har skjedd?
 • – Vi har vært uheldig i noen kamper, men heller ikke gode nok. Men jeg syntes vi får til mer og mer det vi øver på og hvordan vi ønsker å spille. I dag så det ikke slik ut men er heldig som får med seg poeng, avslutter den sterke og solide unge stopperen som har fotballfremtiden foran seg.

Lyn avgjorde på slutten og gikk til topps

I Bærum var det derby oppgjør mellom ØHIL og Lyn, der gjestene avgjorde kampen de siste 15 minuttene og vant 2-0. Mens Urædd slo bunnlaget Kongsvinger og melder seg på i opprykkstriden for fult.

Det er tett i toppen, og det er tett i bunnen, og et skille begynner å sette seg i divisjonen. Noen overraskelser så langt i at Bossekop tar mye poeng, det samme med KIL/Hemne, hvor begge de nyeopprykkede lagene har vært bra. Amazon noe skuffende poengmessig, men spiller god fotball, som jeg har sett mot både Lyn(0-0) og Fart nå, men mangler det siste foran.

Les mer på Nordre Aker Budstikke om kampen mellom ØHIL og Lyn her: http://nab.no/sport/lyn-pa-forelopig-tabelltopp-etter-seier-i-toppoppgjor/19.14643

Hamar Arbeiderblad om Amazon-Fart, og et «ran» : http://www.h-a.no/sport/fart/fart-var-heldige

 

 

 

Fakta:

Plass Lag Kamper Hjemme Borte Total Poeng
V U T Mål V U T Mål V U T Mål Diff
1 Lyn 8 3 1 0 8 – 3 2 1 1 5 – 3 5 2 1 13 – 6 7 17
2 Urædd 8 3 0 2 17 – 7 2 1 0 8 – 2 5 1 2 25 – 9 16 16
3 Byåsen KF 8 2 1 1 15 – 6 3 0 1 11 – 5 5 1 2 26 – 11 15 16
4 Åsane 8 1 1 2 2 – 3 3 1 0 5 – 2 4 2 2 7 – 5 2 14
5 Øvrevoll Hosle 8 2 1 2 8 – 9 2 1 0 6 – 4 4 2 2 14 – 13 1 14
6 Bossekop 8 2 1 0 7 – 4 1 2 2 5 – 9 3 3 2 12 – 13 -1 12
7 Grei Kvinner Elite 8 1 1 2 2 – 7 1 2 1 6 – 6 2 3 3 8 – 13 -5 9
8 KIL/Hemne 8 2 0 2 7 – 7 1 0 3 4 – 14 3 0 5 11 – 21 -10 9
9 Fløya 8 1 1 2 6 – 6 1 1 2 7 – 8 2 2 4 13 – 14 -1 8
10 Fart 8 1 1 1 4 – 3 1 1 3 7 – 13 2 2 4 11 – 16 -5 8
11 Amazon Grimstad 8 2 2 1 5 – 5 0 0 3 2 – 8 2 2 4 7 – 13 -6 8
12 Kongsvinger 8 0 0 3 2 – 10 1 0 4 4 – 9 1 0 7 6 – 19 -13 3

Toppscorer lista:

 

Julie Skjeflo Adserø Byåsen Kvinner 10 1 0
Lindy Melissa Løvbræk Wiik Urædd Kvinner Senior A 10 0 0
Guro Ramstad Byåsen Kvinner 5 1 0
Runa Lillegård Bossekop senior A 5 1 0
Veronica Navestad Amundsen Urædd Kvinner Senior A 5 1 0
Camilla Bekkevold Fart Kvinner Senior A 4 1 0
Marthe Enlid Byåsen Kvinner 4 0 0
Celine Emilie Nergård Fløya Kvinner Senior A 3 1 0
Inger Vadder Sandland Urædd Kvinner Senior A 3 0 0
Lise Janbu Eide Øvrevoll Hosle Kvinner Senior A 3 0 0
Maren Hagfors Thoresen Lyn Kvinner Senior A 3 0 0
Maren Volden Snekvik KIL/Hemne Kvinner 3 0 0
Sara Margrethe Hoftun Bjerksæter KIL/Hemne Kvinner 3 0 0

(MED FORBEHOLD OM FEIL OG ENDRINGER)

Jan Reidar 12.06.17

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest