Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

I morgen begynner en tøff J19 kvalik på hjemmebane -men flere spillere er i form!

/
/
/
724 Views

Den kommende uken spiller vårt mellomste EM lag om retten til EM sluttspill. Nå har vi A-laget og J17 landslaget i sluttspill og med J19 vil vi være fulltallige. Men Syrstad Engen og co får en tøff oppgave på hjemmebane når blant annet Sverige og Italia er motstandere i tillegg til Serbia. Det kan bli tøft, men ikke umulig og vi har fordelen av hjemmebane. Jeg regner med Norges Fotballforbund sender kampene på NFF-TV, som flere andre land nå har begynt med, også i J17 klassen, så vi kan ha glede av å følge heltene våre de kommende dagene. Undertegnede så 7 av aktørene i aksjon på lørdag da Lsk og Stabæk spilte, og flere imponerte undertegende, der også trener Nils Lexerød var på plass.

Trønder hærfører Engen fra Ørn og resten av jentene på NFF-tv fra eget EM mellomspill regner som en selvfølge(foto Thomas Brekke Sæteren)

Dette skriver NFF:

J19-landslaget har hatt gode treninger på anleggene til Tune og Råde de siste dagene. I dag gjøres de siste forberedelsene før eliterunden i EM-kvalifiseringen innledes med kamp mot Sverige på Sarpsborg stadion kl. 18.30 i morgen.

– Vi kommer veldig godt forberedt inn i denne kvalifiseringen. Troppen er skadefri og vi har ingen forfall. Vi har gjort et godt arbeid med å analysere motstanderne våre og vi har fått tre gode treningsdager sammen før den første kampen, sier landslagstrener Nils Lexerød til fotball.no.

Troppen:

Benedicte Iversen Håland – Arna-Bjørnar
Hildegunn Sævik – Avaldsnes
Sarah Lilleberg Suphellen – Trondheims-Ørn
Camilla Huseby – Lyn
Malin Johnsen Brenn – LSK Kvinner
Joanna A. Bækkelund – Lyn        
Svanhild Sand – Trondheims-Ørn
Elise Isolde Stenevik – Arna-Bjørnar
Ingrid Syrstad Engen – Trondheims-Ørn
Noor Hoelsbrekken Eckhoff – Lyn
Heidi Ellingsen – Stabæk
Karoline Heimvik Haugland – Arna-Bjørnar    
Siw Døvle – Halsen IF
Andrea Willman – Stabæk
Frida Leonardsen Maanum – Stabæk
Andrea Norheim – Lyon
Ingrid B. Kvernvolden – LSK Kvinner
Sophie Roman Haug – LSK Kvinner

Gleder seg til å spille på hjemmebane

Den norske laget ser frem til tre kamper på hjemmebane.

– Det gleder vi oss veldig til. Alt er lagt til rette for oss her og Østfold Fotballkrets gjør en flott jobb. Kampene spilles på fine stadionanlegg og jeg er sikker på at dette blir en flott turnering, sier landslagstreneren.

Eliterunden består av seks kvalikgrupper med totalt 24 lag, og gruppevinnerne og den beste gruppetoeren kvalifiserer seg til EM 2017, som arrangeres i Nord-Irland i perioden 8. til 20. august.

– Norge, Sverige og Italia er nok ganske jevngode og jeg blir overrasket om ikke en av disse vinner gruppa. Serbia er en outsider, men gode nok til å skape problemer for alle de tre andre lagene.

– Vi er et av tre lag som er i stand til å vinne gruppa og det har vi selvfølgelig veldig lyst til å klare. Men vi skal ha fokus på det vi skal gjøre i kampene. Om vi er gode der og får utnyttet styrkene våre kan konsekvensen bli at vi går til topps.

Her laget som slo England i januar(foto Anne Karin Østensen, NFF)

– To lag som kjenner hverandre godt

Sverige er Norges første motstander og det pleier å bli jevnt når nabolandene møtes. I august i fjor endte oppgjøret 0-0 i Tønsberg og når lagene møttes som J17-lag for to år siden endte kampen 1-1.

– Det er to lag som kjenner hverandre godt. Vi vet det vi trenger å vite om dem og de vet mye om oss. Det blir helt sikkert en jevn kamp. Sverige er gode i forsvarsspillet sitt og slipper til få målsjanser. Vi har også vært gode i forsvarsspillet vårt og jeg tror det blir en kamp uten mange målsjanser, sier Lexerød.

– Det kan være små ting og enkeltprestasjoner som avgjør kampen, men vi må ha et godt kollektiv i bunn. Det er der styrken vår ligger. Når vi er gode er kollektivet godt. Vi skal ha masse energi i spillet vårt og tørre å ta sjansene når vi får dem. Vi må utnytte de ferdighetene vi har i laget og det blir viktig å ha den rette mentale innstillingen.

Kommende kamper Norge Jenter U19
I den første kvalifiseringsrunden i Polen i september i fjor feide Norge Armenia av banen og vant 8-0 i åpningskampen. I den andre kampen ble det tøffere da vertslandet Polen var motstander. De norske jentene tapte 0-2, men reiste seg igjen i siste kamp da de slo Romania hele 7-0.

Jan Reidar, 04.04.17

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest