Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Norge med nok en sterk kamp og seier mot England – her er referat, kommentar og spillerbørs!

/
/
/
314 Views

Norge spilte sin andre landskamp for året og under Martin Sjøgren, og svensken gjorde kun to bytter fra seieren over Sverige tidligere i uken på La Manga. Kampen ble spilt i et mer «hyggelig» vær og Norge startet med en god sjanse for Utland etter bare fire minutter, og la seg høyt i starten mot det rutinerte engelske laget og satte standarden tidlig. Etterhvert kom de engelske jentene tettere opp i presset på våre jenter, men det Norske laget var hele tiden en «liten fot » foran proffene fra England.

Fotballalndslaget 16105601_1547007495317405_1132124100452694771_n
Nok en god kamp for Norge og vi er kommet godt ut av startgropa i 2017(foto Fotballandslaget)

Mjelde fører an for Norge i en god 1.omgang

Anført av vår eminente kaptein Mjelde med stopper kollega Holstad Berge, så tok Norge tak i kampen og var det førende laget med mest ballinnhav, der vi fant hverandre bedre en motstanderen. Det gjorde vi med stram organisering defensivt på tross av noe smårusk og litt på kanten farlige pasninger, men det gikk bra. Først etter 16 minutter skapte England en «nesten sjanse» i vår 16 meter, men det endte godt.

De Norske dødballene og cornerne til Andrine Hegerberg ble slått mye bedre en mot Sverige, der det var mindre luft under ballen og mer trykk på kula, og det var farligere med en gang. 1.omgang var preget av at Norge tvang England til å spille mye bakover, der Norge hadde full kontroll de første 45 minuttene. Williams den Engelske storscoreren prøvde skuddfoten etter rundt 22 minutter, men ballen havnet nesten i Portugal.

Fotballandslaget 16003144_1547007498650738_604642521882738572_n
Elise Thornses her før Sverige kampen på rulla i garderoben spilte en god kamp, der forsvaret vårt var gode i største deler av kampen(foto Fotballandslaget)

Så etter 25 minutter får vi en Hegerberg spesial, da eldste søster hadde fått justert dødballfoten fra Sverige kampen og finner sin yngre søster og Europas beste spiller Ada, som stuper frem på den innoverskuddet ballen på vei mot mål, og er først på ballen, til 1-0, en fortjent ledelse og et flott mål.

Etter scoringen blir England mer aktive og kommer høyere i banen og det er på deres venstreside som er mest aktive og skaper mest, men ikke mer en at vi har kontroll. Norge er dyktige i ballspillet og flinke til å finne hverandre, og hadde trygge pasningsføtter i de fleste situasjoner og vi ser uten tvil et helt annet lag, men en annen spilleridentitet og trygghet

Etter 34 minutter får vi nesten en trippel sjanse på et minutt, først et skudd som stryker stolpen, så en heading på den påfølgende corneren, og deretter en litt svak avslutning som går langt over.

Så må Ada Hegerberg av banen, med det som sannsynlig var en kjenning, og inn kom Stabæk spiller Synne Jensen, som hadde et godt innhopp mot Sverige og Tyskland før jul.

Like før pause bryter England oss høyt i banen og det ender med en volley som stryker tverra via et norsk ben, fotballøyas største sjanse de første 45 minuttene. Lagene går til pause med Norsk ledelse 1-0.

2.omgang

Norge nå med vinden i ryggen uten at den betydde så mye for noen av lagene.  England med den første sjansen etter at de kommer i overtall på en overgang etter 48 minutter, men det ender i en 5.meter uten den store sjansen. Så får Andrine Hegerberg sjansen fra 22 meter, men frisparket er for midt i mål og keeper får slått ballen ut, men et ok forsøk fra Birmingham spilleren.

Så får Andrine Hegerberg en hard ball mitt i ansiktet og blir liggende, og blir tatt av banen for behandling, og på den påfølgende corneren er keeper Fiskerstrand litt på bærtur, men redder seg godt inn igjen. Hegerberg kommer på banen igjen i det England er i ferd med å ta over kampen noe.

England følte så seg snytt for straffespark, men var avblåst i forkant etter 65 minutter, så den var ikke reeell. De engelske jentene ble mer og mer aggresive utover kampen og kom nærmere vårt mål. Samtidig turde våre spillere å følge kamp planen med å tørre å spille ball, på tross at vi ikke lykkes hver gang.

Så får vi nesten 2-0, når et innlegg fra Moe Wold går over alt og alle, og i stolpe og ut, men returen er det engelske laget først på, men meget nær dobling for Norge etter 70 minutter.

Det begynte å bli litt små-ampert på banen der de engelske spillerne var i overkant tente både fysisk og i munnen, men ikke mer en man skal forvente i en slik kamp.

Fem minutter før slutt kommer England farlig på høyrekanten, og Moe Wold holder på å lage selvmål, og på den påfølgende corneren redder Holsted Berge Norge, og vi var hardt presset. Enda en corner til England får vi ryddet unna og vi levde farlig de siste minuttene.

Tre minutter før slutt kommer en ny dødball fra balløya, denne gang på frispark fra høyresiden, men Potters innlegg får Fiskertrand en hand på, og Norge blir reddet nok en gang. Like etter løper ENgland fra det Norske forsvaret, men innlegget blir for svakt og Holstad redder unna.

Kampen ebber ut med en ny seier og det er med stor glede å registrere et Norsk lag i fremgang, så tidlig på året.

Kommentar

Man ser tydelig at Norge spiller emd mer tydelighet og trygghet i spillet. Meget positivt at Sjøgren har fått en fin start på sin trenergjerning for Norge og viser at vi kan være mer optimistiske før EM til sommeren . To kamper med solid innsats, og gode prestasjoner av mang spillere og laget som helhet. Vi har tross alt spilt mot to av Europas beste, og står med to pinner på 180 minutter-summen av det med hvordan vi gjør det gjør meg positiv til frermtiden.

Maren Mjelde nok en gang en gigant bak, der et godt kollektiv jobber hardt defensivt er det jeg sitter igjen med etter kampen på La Manga. Dødballene som jeg etterlyste sist mot Sverige, satt nå mye bedre og Andrine Hegerberg sin fot var av det ypperlige slaget. Lagene hadde hver sin omgang, der vi fort kunne fått mål mot på slutten, men reddet oss unna. Vi mangler litt i den siste fasen fremover, men vi kan ikke få i pose og sekk med en gang.

Resultatene gir selvtillit men det gjør også det norske spillet, og det har vært en meget god uke for Norge på Spanske kysten.

Min uhøytidlige spillerbørs uten kommentarer på de som spilte over 30 minutter:

Fiskerstrand  5

Moe Wold   6

Mjelde    7

Holstad Berge  6

Thorsnes   6

Isaksen  5

Sønstevold  5

Andrine H  6

Minde   5

Ada H (35 min)  6

Karlsen Utland   5

S. Jensen    5

La Manga 16, Mjelde, Ail
Maren Mjelde her fra tiden i Avaldsnes, også på la Manga, var nok en gang banens beste og var dønn solid i sin stopper rolle (foto Kvinnefotballmagasinet)

Norge startet med disse mot England:

Cecilie Fiskerstrand – Ingrid Moe Wold, Maren Mjelde (kpt), Nora Holstad Berge, Elise Thorsnes – Ingvild Isaksen, Anja Sønstevold, Andrine Stolsmo Hegerberg – Kristine Minde, Ada Stolsmo Hegerberg, Lisa – Marie Karlseng Utland

Innbyttere: Synne Jensen inn etter 35 minutter for Ada Hegerberg, Vilde Bøe Risa etter 63 min for Andrine Hegerberg, Gunhild Herregården 18 minutter for Anja Sønstevold.

Jan Reidar, 22.01.17

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest