Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Nyopprykkede Kaupanger har som mål å etablere seg i 1. divisjon

/
/
/
215 Views

Det er alltid tøft å rykke opp en divisjon og møte ett annet nivå, noe som Kaupanger sikkert vil merke. Men de forbereder seg godt, og trener Bøe vet hva som møter dem i 1.divisjon!

Laget rykket opp etter å ha vunnet 2.divisjons avdelingen sin foran Haugar, og vant også kvalikken til 1 divisjon, og blir ett nytt spennende lag å følge i år. Nå har Kaupanger vært med høyt oppe tidligere også, da de i 1999 spilte i det vi i dag kaller toppserien. Men det var med lite hell og laget endte sist, med ett fattig poeng.

Henriette Helle, her på trening igjen etter ett halvt år på Bali.

 

Men nå er det andre tider, andre spillere og trenere, og motivasjonen er på topp hos laget hvor den mer kjente Elise Thorsnes også har vært innom, før hun dro til Bergen og Arna Bjørnar. Stine Reinås nå i Stabæk er tidligere Kaupanger spiller, og så har de nå Hanne Wold som har erfaring fra Klepp og Sola. Trener Marius Lenni Bøe og assistenten Knut Hauge vet hva som møter dem på ett høyere nivå og jobber hardt for å greie å etablere seg.

Spillere ut og spillere inn og treninger

De har fått inn Andrine Njøsen fra Førde og Mari Fimreite fra Nymark. Mari som forøvrig er søsteren til Toppserie keeper Ane Fimreite i Sandviken. Dette er to meget unge lovende spillere i følge treneren. Men laget har mistet sin ledertype og spilleren med mest erfaring, da Åse Nerås(31) la skoene på hylla etter sesongen i fjor, og hun hadde en «morsrollle» i laget. Men nå er det andre som må ta den rollen, men eldste spiller er 23 år, og kapteinen Stine Hovland er 21 år. Stine er forøvrig søsteren til Even Hovland som nå spiller i Molde.

Sogn og Fjordane klubben trener vinterstid i det fantastiske annlegget ved Sogndal Campus, og det

er ca 10 minutters pendling fra Kaupanger. De er den store klubben på kvinnesiden i fylket og er ledende på flere områder. Den meget hyggelige trenerene ringte meg opp og jeg fikk en hyggelig fotballprat og mye informasjon fra den spennende nyopprykkede klubben som nå er blandt de 24 beste klubbene i landet.

Trener Bøe:

– Det er alltid spennende å se hva som møter oss på dette nivået og vi er ett meget ungt lag som har

en snitt alder på 17-18 år. Men vi har opplegget klart og skal trene godt, slik at vi mestrer nivåhevingen, forteller den hyggelige treneren på telefonen.

– Vi har fått ett par spillere som gir oss en god heving på nivået, men vil savne veteranen Åse Nerås som tok mye ansvar. Men vi har flere spillere som er i stand til å ta den rollen, og vil utligne tapet av Nerås, som har gjort en stor jobb for klubben i mange år sier treneren.

Hva med kapteinen Stine Hovland, hva kan vi forvente av henne?

– Hun er en som går foran, forteller Bøe, en som er ledertypen og kapteinen med stor K. Hun har mange gode kvaliteter som spiller også selvsagt, og har en hurtighet som er god å ta med seg. I tilegg er hun fysisk sterk og er en smart spiller med en god pasningsfot, sier Bøe. Med andre ord en kaptein man kaller «hel ved», som har blitt en klisje.

 

Det er tøft å rykke opp, hva forventer du deg, og hva er målet for Kaupanger i 2013?

-Det er først og fremst å være ett godt fotball lag, og kunne hevde seg slik at vi kan få etablert oss på dette nivået. Vi må ta en kamp av gangen og sette oss del mål etterhvert. Vi har som sagt ett ungt lag, men mange spennende spillere, som også har litt erfaring, for flere av de var med å vinne juniorklassen i Norway cup i 2010. Men for å nå det målet må vi være strukturerte og trene godt og

riktig, for det blir en tøff og jevn serie, forteller Kaupanger treneren meg. Spillerne har en god treningshverdag, og mange går på fotballgymnaset i Sogndal, som vi sammarbeider med, og dette har stor nytte for utviklingen av spillerne våre, avslutter en meget hyggelig Sogning på telefonen til meg i dag.

Sogn og Fjordanes flaggskip på kvinne siden kan fort greie å etablere seg i 1.divisjon.
Men en hyggelig samtale, mye god og nyttig innformasjon fra den eneste «topp»klubben fra fylket Sogn og Fjordane på kvinnesiden med innsyn og innformasjon som gjør at jeg har mer kjøtt på benet når jeg vil analysere divisjonen. For som jeg sier, jeg spår en jevn serie, men det kan fort også komme en overraskelse eller to.Men det blir en tøff oppgave, og trener Bøe og Kaupanger må kjempe tøft mot mange gode lag. Men med entusiasme, vilje, en god vinter og mye kvalitet, så kan de fort overraske i divisjonen. Og vi så i fjor at både Åsane og Kongsvinger greide seg meget bra. Så kaupanger er ett lag jeg anser som outsidere til midten, men siden man er tidlig ute, og ikke har oversikt enda så er det vanskelig å spå. De kan fort også havne i nedrykkstriden, noe Bøe og Hauge gangske sikkert er forberedt på også.

Den som venter får se…..

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest