Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Oppsiktsvekkende -Oslo fotballkrets i 2012: «klubbene har ansvaret» og godtok en lignende protest

/
/
/
431 Views

OPPDATERT: I 2012 godtok Oslo fotballkrets en sak fra Kurland, og dømte ØHIL i en lignende sak som Åsane protesten i høst mot Grei. Da kjempet ØHIL om opprykk med 2.laget sitt fra 4.divisjon til 3.divisjon. ØHIL vant kvaliken over Kurland i siste kampen med 6-0, og var klar for opprykk. Men så protesterte Kurland på at ØHIL hadde brukt en ulovlig spiller i henhold til paragraf 2-11 pkt 1. Og det endte med at Kurland fikk medhold av kretsen.

Les også denne saken fra Vesterålen: http://www.blv.no/sortland/ma-spille-ny-kamp-mot-senja-1.1989456

I 2012 kom Agnethe Klepp i mediene etter at klubben ØHIL, fikk en protest fra Kurland. Den ble vedtatt. I 2017, skjer det som får oss til mer en å grine på nesen. FOTO: Jon Jerre

Klubbene har ansvaret, sa Oslo Fotballkrets

Undertegnede tok opp denne saken for første gang i oktober, og siden har denne versert i mange omganger i medier, klager, felles brev fra klubber og to avslag fra NFF.

Det som kommer frem nå fra 2012, viser med all tydelighet at det spriker voldsomt i hvordan man tolker protester både i krets og forbund. Nå er reglene like for alle lag uansett, men det er forskjell på hvem som jobber med ulike saker fra ulike nivå. I Toppfotballen er det forbundet som tar sakene, mens det oftest er kretsene som tar sakene i lavere divisjoner. Men la det være utvilsomt, regler er like uansett nivå, med naturlige unntak som antall innbyttere mm.

I 2012, sa daværende daglig leder av Oslo fotballkrets, Jan-Erik Reinersen, at dette er klubbenes ansvar, til Budstikka, når en spiller blir brukt ulovlig. som da Kurland la inn protest på bruk av Agnethe Klepp i kvalikkampen og fikk medhold. Som kjent er ankesaksfristen 24 timer, og i den tiden hadde ØHIL kontortid kun på tirsdager og torsdager, og fikk da ikke levert inn anke i tide. En regel som nå bør evalueres sterkt. Klubbene har 24 timer, mens NFF kan bruke uker på behandling, det bør finnes rom for sunn fornuft.

I Åsane saken, der klubben protesterte på en ulovlig spiller hos Grei, da de brukte Hanna Jønland som ikke var spilleberettiget, kom det ikke frem at det var klubbenes ansvar i den grad, som i 2012, og reglene er ikke endret på de fem årene. Dette blir mer og mer pikant, jo mer man graver i det, og uansett forbund, krets, domsutvalg eller saker, så er det på det rene at noe er riv ruskende galt i enten systemet, eller de som skal tolke og ta avgjørelsene.

KIL/Hemne her i kamp mot Lyn, rykket ned til 2.divisjon fordi de ikke var gode nok på banen. Men skal de stå til ansvar for at deres forbund ikke følger regelboka, og kanskje rykket ned fordi noen ikke gjorde jobben sin på et kontor eller tre. FOTO: Avisa Trøndelag

Vinglete

Norges Fotballforbund og Kretsene vingler voldsomt i sine avgjørelser og man skjønner godt frustrasjonen ute i klubbene. Et ansvar Nils Kiskekjønn og NFF med tydelighet ikke tar innover seg. Les her: https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/2017/fotballens-disiplinare-organer-er-objektive/

I 2012 sa daværende leder Reiersen i Oslo Fotballkrets følgende: «Jeg ser at reglene er innfløkte, men det er klubbene selv som har vedtatt dem og kan ikke fristas skyld selv om man ikke kjente til regelen. Til slutt er det klubbenes ansvar», avsluttet han i 2012 til Budstikka.

Dette har vært en større sak i mediene de siste ukene, der det også i Trondheim, med Adressa (http://www.adressa.no/100Sport/meninger/NFF-ma-bestemme-seg-om-serien-skal-avgjores-pa-banen-eller-ved-skrivebordet-245069b.html ), og flere klubber i spissen har engasjert seg i saken, i tillegg til 10 1.divisjonsklubber. På Hamar har fortsatt Fart og daglig leder Frode Dalseng jobbet med saken, tross at Fart har reddet plassen.

Jeg sitter på en del info, fra flere steder i Norge rundt denne saken. Denne artikkelen er også et resultat av en artikkel på to sider i Budstikka, på dagen for fem år siden, tirsdag 13.november 2012, da ØHIL vs Kurland saken fikk sitt ende. Med andre ord blir ord fattige, når man skal beskrive tåken som ligger som et slør over regler, regelbrudd og straff og hvem som avgjør dette.

Det må ryddes opp, og jeg er ikke alene om å mene at den siste saken ikke bør ligge i skuffen, og at NFF nå med tydelighet bør innse sine mangler.

Kilder: Budstikka, Adressa, VG, Kvinnefotballmagasinet og informerende kilder.

Jan Reidar  13.11.2017

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest