Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Reiten den nye Mykjåland, Arna Bjørnar ubeseiret og rundens lag – Magasinet ser på den 6.serierunden!

/
/
/
997 Views

Nå har denne serierunden blitt spilt over mange dager og vi er snart over i en ny en, og derfor tar jeg ikke opp sneen som falt i fjor, men ser kort på det vi står igjen med etter runden og ligaen så langt. Det begynner nå etter snart 1/3 av seriespillet å utkrystallisere seg noen holdepunkter og prestasjoner i Toppserien. Litt om Kolbotn sitt fall, Engas skuffelse og en spiller som har gått under radaren hos mange.

Enkelte spillere har vist seg frem på podiet og noen lag har kommet meget godt i gang i forhold til forventninger, mens andre har skuffet, der noen igjen er som man forventet.

Oda Fugelsnes fra Ørn er min spiller under radaren så langt i år. Her i duell mot en annen god spiller Siri Nordeide Grønli fra Stabæk(foto The Foto Fairy, som forøvrig anbefales til private arrangement, for sine gode bilder)

Norges svar på Rio De Janeiro – Sunndalsøra

Hva det er med lufta på Sunndalsøra aner jeg ikke, men noe må det være for fra distriktet er det kommet mange store spillere tatt folketallet i betraktning. Og nå har en ny stjerne kommet frem på himmelen, Guro Reiten. Vel å merke så har Reiten vært god i mange år, og jeg har fulgt 22 åringen gjennom mange sesonger og aldri sett henne så god på dette nivået. I Lsk drakten har Reiten virkelig slått igjennom og nærmest herjet i kampene hun har spilt til nå.

I de første 6 kampene har hun vært strålende, og skal jeg si noe minus om det går an, så er det nesten kun Medkila, som greide å nøytralisere henne noe, men bare noe, og selv da scoret hun mål. Jeg gråt etter at Mykjåland sluttet i fjor, og ser en ny «sørlending» vokse frem i form av en Møre og Romsdaling. Hun har selvsagt lagt enda til selveste Lene, men hun viser at sko kan fylles etterhvert. Lsk er uten tvil en stor gullkandidat, og har kanskje spilt best av de tre på toppen så langt, hvertfall på et jevnt nivå, der Avaldsnes og Stabæk har variert noe mer, der alle tre har toppnivå inne til å bli best.

Dessverre har jeg ikke rettigheter til noen av Lsk sine bilder, men her er årets spiller så langt i Toppserien, Guro Reiten, som garantert vil spille med landslagsdrakta i EM(foto Uefa)

Reiten på Wikipedia: Guro Reiten (født 26. juli 1994) er en norsk fotballspiller fra Sunndalsøra i Møre og Romsdal. Hun spilte for toppserielaget Kattem, og var lagets toppscorer i 2012 med 11 seriemål. Reiten gikk til Trondheims-Ørn i 2013 da Kattem måtte trekke laget fra Toppserien. Fra og med sesongen 2016 spiller hun for LSK Kvinner Hun har også vunnet Norway Cup to ganger med Sunndal, og har vunnet EM-sølv med J19-landslaget.

Minner om at også Ada og Andrine Stolsmo Hegerberg kommer fra samme stedet, og da skjønner man at det er noe eget med den bygda.

Annonse: Trengr du hjelp til å rydde dødsbo i Oslo?

Oda Fuglesnes

Har i mine øyne fått en ny vår og har vært meget god på Ørns og Thomas Dahle sin høyreside. Hun har i alle kampene skapt mye på sin kant og er etter min mening en av flere spillere som har gått under radaren til de fleste så langt. Hun har ikke scoret mye, men vært stor i flere kamper for Ørn og jeg har sett alle, der hun har kommet til mange innlegg og skapt farlige sjanser for laget, etter at hun har gjort flere motspillere svimle. Kom ikke så mye til sist mot Lsk, som er mer normalt, men det er bare å se hennes tidligere matcher i år- 26 åringen har vært god!

 

Fugelsnes her mot Vålerenga(2-2) har hatt en meget god vår(foto The Foto Fairy)

Wikipedia om Oda: 

Oda Fugelsnes (født 3. juli 1990 i Trondheim) er en norsk fotballspiller. Hun spilte på bydelsklubben Sverresborg i Trondheim inntil hun dro til toppserielaget Trondheims-Ørn i 2006. Som 16-åring debuterte Fugelsnes for A-laget til Ørn. Dette skjedde da hun ble byttet inn i toppseriekampen mot Kattem den 5. mai 2007, og hun gjorde seg bemerket i sin debut ved å score Ørns femte og siste mål i kampen som endte med 5–2-seier til Ørn.

I løpet av 2007-sesongen spilte Oda Fugelsnes seg til fast plass på laget. Året etter slo hun gjennom for fullt, og hun var Ørn-spilleren som scorte nest flest seriemål for klubben i 2008. I en treningskamp i mars 2009 ble hun imidlertid korsbåndsskadet i en treningskamp, og mistet det dette hele sesongen. Januar 2012 fikk Oda sin første A-landskamp for Norge mot England.

Oda Fugelsnes har spesielt gjort seg bemerket med sin fart, løpsstyrke og avslutningsteknikk.

Arna Bjørnar

De er yngst i ligaen, de har få proffer, de satser offensivt og direkte og de er ubeseirede så langt. Og jeg har latt meg facinere av Morten Røssland sin jobb så langt, for han har en spillestil som er «småfrekk» der han lurer motstanderen fremover, for så å straffe de knallhard på overganger. Dette har han gjort med en god blanding av spillertyper, fra solide forsvarspillere og keeper, til tekniske smarte midtbanespillere og kjappe angrepsløpere, og en afrikansk gigant på topp i Nahi, som man må ha hele politi styrken i Bergen til å nedkjempe med ball. Dette har gjort AB til årets utfordrer i ligaen og jeg liker det jeg ser av dem.

Arna Bjørnar har vært mitt store lag så langt, utfra forventningene(foto Arna Bjørnar)

Senest i går vant de 3-0, da på en kanskje middels dag, men de vinner tross et rotete forsvar, en mer juksende midtbane og flere dårlige valg fremover. Men de vinner fortjent og på sin egen måte, da kan man ikke være negativ til mye, og kaptein Stenevik og co kan se seg tilbake med fornøyelse. Dvs de må glemme resultater så langt og gjenskape spillet sitt, så blir de en medalje utfordrer fremover.- Mitt lag så langt i år!

Kolbotn -hva har skjedd?

I fjor på denne tiden ledet Kolbotn serien med 5-0-1 på de første kampene og de var store medaljekandidater. Nå står de med  1-0-5 og er i fare for å havne i bunnstriden. Hva har skjedd på Sofiemyr det siste året? Vanskelig å si, men det handler alltid om hvilken vei en klubb vil gå og hvordan man satser, og de beslutningene tar man høsten før sesongen og utover vinteren.

Kolbotn og Tonje Pedersen i trøbbel. Men jeg tror det gamle storlaget vil kjempe seg inn mot midten igjen. Men de må nok muligens endre på noe(foto Østlandets Blad)

De mistet sportsjefen i fjor høst som var uenig i retningen klubben tok, Solveig Gulbrandsen la opp, Fanny Andersson dro til Sverige, og ble nettopp tatt ut på landslaget, Cecilie Liane gikk til Stabæk, alle tre rutinerte med erfaring, pluss andre spillere. Dette er kanskje noen faktorer som spiller inn og når man i en tid også er uten lagleder, sportsjef og nå spillerutvikler, som er med på Mesternes Mester, så har storklubben mye å hente inn.

Trist å se Kolbotn i går, for de har juveler i troppen, de har tradisjonene og en historikk som er imponerende. Å se kaptein Ina Gausdal og co slite som de gjør nå, gjør et gammelt KIL hjerte litt vondt, men de vil reise seg, og unngå sumpa, men de må gjøre noen tilltak på Sofiemyr, er min mening.

Har Vålerenga bommet igjen?

Nok et tap for Klepp, og tipset til Sotahjørnet med Enga på topp og 5.poeng ned til nummer to, må nok revurderes sterkt. Godt å ha tro på sine egne, men man bør også evne å se til andres kvaliteter. Med 11 poeng opp til Avaldsnes på topp, så ligger de nå 16 poeng bak skjema etter 7 kamper, det er i overkant. En målscorer som Krieghoff var så god at man nesten kunne levere henne trofeet som årets toppscorer før vi begynte- hun har enda ikke scoret og sittet mye på benken. Litt mye «Bergen» i troen, på eget lag og det er jo bra, men litt i overkant. Men summen så langt, med en så dyr en spillerstall er at Vålerenga sammen med Kolbotn er årets skuffelser. Men igjen-ingenting snur fortere en i fotball og Vålerenga kan enda ta medalje, men det blir meget tøft!

Rundens lag

Jeg har sett gjennom kampene, noen flere ganger og høydepunkter, og har funnet noen av mine favoritter denne omgangen. Det er ikke nødvendigvis spillere som bare har vært best, men noen som kanskje også har spilt over deres evne, eller som jeg har likt i måten de har jobbet på. Og dette er helt og fult magasinet sin mening, og det blir få nevnt og mange glemt!

Karoline Bakke her fra en tidligere kamp, går inn på mitt lag denne runden(foto Sandviken)
 • Keeper:
 • Kufeld (Medkila)
 • Forsvar:
 • Rasmussen(Medkila)- Thorisdottir(Klepp)- Reinås(Stabæk)- Bakke(Sandviken)
 • Midtbane:
 • Maanum(Stabæk)- Reiten (Lsk)- Naalsund(ArnaB)
 • Angrep:
 • Gielnik(Avaldsnes)- Nahi(ArnaB)- Hansen(Klepp)

Benken: Betos(Vålerenga), Hasund(Røa), Ervik(Sandviken), Takara(Lsk)

Runden:

(med forbehold om feil)

Jan Reidar, 24.05.17

 

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest