Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Serieleder Avaldsnes innleder fire dager med 11.seriekamper når de drar til Bodø- Stabæk tar i mot Kolbotn fredag!

/
/
/
708 Views

På fire herlige maidager innleder vi 17.feiringen med hele 11.toppseriekamper, fra fredag til tirsdag. Og det er nok av oppgjør å se frem til, og det starter allerede med topp mot bunn, når Avaldsnes gjester Bodø, og en klassiker når Stabæk tar i mot Kolbotn.

Dette innleder 4.serierunde som spilles ferdig lørdagen, før man på tirsdagen spiller den 5.serierunden på fotballens nasjonaldag 16.mai. Det betyr at man i løpet av få dager kan oppnå seks poeng på kort tid, eller på den annen side miste det samme. Og da de fleste går å vifter med det norske flagget 17.mai, kan man allerede etter 5,5 serierunde begynne å se konturene av årets sesong, en sesong som ved all tydelighet ser ut til å bli så jevn å forutsigbar som man hadde ventet. 

På de tre eller tre og en halv rundene har enda ikke noe lag imponert over tid, eller i alle kampene. To-tre lag har spilt 2-3 gode kamper, for så å hatt en under middels forestilling til nå. Noen lag har vært på det godt jevne, som Arna Bjørnar, som enda ikke har tapt, og har åpnet godt med ligaens yngste mannskap.

Ørn har heller ikke tapt enda, men heller ikke blendet hele tiden. De forventede topplagene Avaldsnes, Lsk, Stabæk, Røa og Vålerenga har alle variert, og de to sistnevnte har skuffet poengmessig, mens Røa har til tider vært gode, utenom sist kamp da de var «ræva». Ræva var også Stabæk, da Avaldsnes spilte sin beste kamp sist, der de heller ikke har blendet med stor spill, så langt. Lsk sprudlet sist mot Grand og spilte feiende bra det skal man ikke ta fra dem, tross at motstanderen den dagen «var dratt hjem».

Derfor vil de fire-fem neste dagene legge listen litt på hvordan sesongen blir, men jeg tror heller ikke at den vil gi gode svar- kanskje vi ikke får noe svar på stabilitet denne sesongen?-hvem vet.

Ny Kolbotn jubel på Nadderud, som i fjor da de slo ut Stabæk i cupen og fikk 0-0 i serien(foto Østlandets Blad)

Topp mot bunn i Bodø

Lagene har møttes en sesong tidligere i toppserien i 2014, og da endte det med 1-0 til gjestene, mens det på Karmøy ble hele 10-0 for Avaldsnes. Stygge tall har det allerede vært for trener Schjølberg og hans Grand i år, og de tåler ikke en kamp til med mange regneark. 20 baklengs allerede etter 4 kamper er tøffe tall, men så har også Grand hatt en utrolig tøff innledning, med lag som Stabæk, Lsk og nå Avaldsnes, så man må se ting i perspektiv.

Her jubler Avaldsnes for mål mot Kolbotn(5-1), blir det ny målfest av Thorsnes og co mot Grand?(foto NFF; Thomas Brekke Sæteren)

Dette er heller ingen kamp hjemmelaget kommer til å få mye å juble for, men kan begrense og vise at de har bedre defensive fibre en de har vist til nå. De møter et Avaldsnes som regnes for å ha det beste angrepet i Gielnik, Pedersen og Thorsnes. De tre har ikke akkurat bøttet inn mål så langt eller herjet fremover, men vi ser tendensene at der er noe forløsende, så det kommer og det kan komme i Nordlandshallen.

På flyttefot? Profesjonelle flyttetjenester får du hos flyttebyrå Oslo

Grand Bodø – Avaldsnes ›  12.05.2017 19:00 – Nordlandshallen  er med andre ord en stor favoritt og Norsk tippings odds  9,00  6,90  1,12 , sier det meste.

Kampen ses her på dagbladet.no : https://www.youtube.com/watch?v=nHp28EOoVjM

Kolbotn til Nadderud

Gjestene på Nadderud i morgen vant sin første kamp sist borte mot Sandviken med 2-1, og har fått flere spillere tilbake fra skade og ferie. Eide Lie sin inntreden vil gjøre at kvaliteten på midtbanen til gjestene vil få en annen karakter fremover med hennes individuelle ferdigheter. Sammen med Sævik, som viste i sist kamp at hun er i kampmodus, vil de og et bedre spillende Kolbotn kunne gi Stabæk bra match i morgen. Vertene kommer fra en «horrible» kamp mot Avaldsnes sist der de ikke skapte en sjanse før i det 93 minutt, som endog ble mål, men det var også alt.

Men før den tid har Stabæk levert og scoret mye mål, dog mot to lag de bør slå. Her kan det bli jevnt men hjemmelaget er favoritter før oppgjøret, som endte 0-0 i fjor. Kolbotn vant faktisk to kamper og hadde en uavgjort mot Bærumslaget i fjor, og kan greie det igjen.

Stabæk – Kolbotn › 12.05.2017 19:00 – Nadderud stadion der Norsk Tipping har Stabæk som store favoritter : 1,20  5,80  7,00 

Kampen ses her på dagbladet.no: https://www.youtube.com/watch?v=E6tLZFDxkFk

Lørdagens kamper:

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest