Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Silly Season med oppsiktsvekkende tall de siste to årene!

/
/
/
295 Views

Kvinnefotballmagasinet har sett på årets overgangsmarked og sesongen i fjor, og finner at det er usedvanlige tall som dukker opp. Flere klubber har en brutto gjennomtrekk som er helt utenom det normale, om noe er normalt i fotballen. Andre lag her en mer tilnærmet normal, og en kontinuitet som er bra, mens andre nesten ikke har bevegelse de siste to årene.

Må legges til at «sesonghandelen» overhode ikke er over for flere klubber, så dette er basert på tall frem til nå, og tilbake før sesongen i fjor.

Vålerenga skiller seg stort ut på denne oversikten den ene veien, mens Trondheims Ørn er i motsatt ende av skalaen. Grand Bodø og Urædd er ikke med i oversikten av naturlige årsaker.

klepp-49203
Tuva Hansen og Marie Thorisdottir er på Landslaget, og Hege Hansen rett bak, er spillere som gjør Klepp til en liten joker i år(foto Jærbladet, Tarjei Sel)

23 spillere har gått ut porten i Valhall på rundt 14 måneder.

Det mest oppsiktsvekkende er tallene fra Vålerenga de siste månedene fra før jul i 2016. Der har helt utrolige 23 spillere forsvunnet fra klubben, noe som er veldig mange, og for det jeg evt kanskje rekord i fotballen. I Silly season i fjor dro 14 spillere, eller la opp fra Oslo klubben, mens det så langt er 9 spillere som har forsvunnet, og flere etter kun et år og mindre i klubben.

Ser man inngangen i klubben så kom åtte nye navn i fjor til Enga, mens to nye er kommet så langt, og flere er ventet til Valhall. Dermed er «bruttotallene» på ut og inn av klubben de to siste sesongene på 33 spillere.

Avaldsnes, Klepp og Lsk er også klubber med høye tall, og er på bruttosiden 5-6-7 spillere bak Enga. Karmøy klubben hentet i fjor 5 spillere mens 11 dro, så langt i år har fire kommet til, mens hele 8 har forsvunnet.

Klepp har også noe oppsiktsvekkende tall, der klubben i fjor hadde 8 spillere inn og 6 som forsvant, mens de i år har fått 8 nye navn, mens 5 har forsvunnet. I Lsk er tallene for 2015/16 disse 2-5, mens det til nå har vært stor utskiftning med 6 inn og hele 9 spillere ut.

valerenga-damelaget_43gr98alfwvg19eovesoxim55
Hele tre 11-ere har vært i bevegelse de siste 14 mnd(foto Vålerenga)

Trondheims Ørn i bunnen av oversikten

Ørn har de to siste sesongene kun hatt 7 overganger ut og inn av klubben og har mist av alle de 10 klubbene. De har hentet to spillere totalt og ingen så langt i år, mens to viktige brikker i Utland og Reiten er borte.

Medkila har også kun ti spillere på to sesonger i bevegelse, og dessverre for Harstad klubben er det mange viktige navn som har forsvunnet, og kun to nye navn er kommet til de siste 13-14 mnd.

Oversikten de to siste sesongene så langt med fjoråret først, og spillere inn og ut:

Vålerenga    8-14   og  2-9  = 33

Avaldsnes   5-11  og 4-8 = 28

Klepp      8-6 og 8-5 = 27

Lsk          4-7 og 6-9 = 26

Stabæk  6-5  og 6-7 = 24

Kolbotn  5-5  og 3-6 = 19

Røa     2-5  og 5-4 = 16

Sandviken  4-3  og 2-3  = 12

Arna Bjørnar  3-6  og 0-2 = 11

Medkila    2-5  og 0-3  = 10

Trondheims Ørn   2-4  0g 0-2  =  8

Kommentar

Å sette fingeren på disse tallene kommer an på hvordan man leser dem, men det er liten tvil om at det blant de beste lagene som Avaldsnes og Lsk, så er det penger som spiler inn i mye av disse tallene. Når man vet at Vålerenga også har mye penger mellom hendene, og ser de klart i toppen av disse tallene, så er det liten tvil om at ressurser er en årsak. Leser man resultater og innsats opp mot flere signeringer, så er det liten tvil om at Vålerenga har brukt mer penger en de har fått igjen av resultater. De kan komme i år, når vi vet de har ressursene, og det kan bli spennende i Valhall. Sportslige tilbud er selvsagt også en viktig årsak til hvilke klubber, spillerne velger.

Ser man på de siste årenes store lag fra Lillestrøm, så kan det virke som at de før kommende sesong etter å ha mistet mange profiler og mange store navn, kan være svekket opp mot noen av konkurrentene. De har hentet inn flere spennende navn, men spillere som Spitse, Mykjåland, Haavi, Sandvei, Skammelsrud er nesten umulig å erstatte med en gang.

lsk-hege-riise
Spennende hva Hege Riise og Lsk gjør kommende sesong…Mange sterke navn inn, men flere stjerner er borte, der vi nå vet at Isabell Herlovsen blir kaptein etter Skammelsrud som la opp(foto Lsk)

 

Medkila er en av de store taperne, der de har mistet profil etter profil år etter år, og dette gjenspeiler også de to siste sesongene, der Fjordbakk, Jørgensen, Mcnulty, Adams, Campell og Powell er noen av navnene som er borte, og få er kommet til. Her får deres nye trener Margunn Haugenes en tøff jobb, og må se videre på nye spillere.

Trondheims Ørn har hentet kun Storrø og Svestad(i fjor), og til gjengjeld mistet spillere som Hole, Adserø, Enlid, Flakk, Reiten og Utland, de to siste i år, og det forteller at Ørn kan være godt svekket men kan fortsett hente inn noen nye navn.

Noen av årsakene og grunnlag bak tallene er også at noen klubber kommer fra steder, med større muligheter for utdannelse og jobb. En annen årsak til at noen holder lenger på spillere og har noe mindre gjennomgang, kan være gode sportslige avgjørelser i klubbene, men også det motsatte, der man ser man har hentet spillere som ikke har slått igjennom og forsvinner fort.

Noen har eldre spillere som legger opp, som for eksempel Stabæk som har hatt Pedersen, Akerhaugen, Stensland, Enget og Hauge, som alle er med i tallene og gjør at Stabæk har behold roen, om man sammenligner med flere andre.

Arna Bjørnar har de siste årene vært toppseriens yngste lag, og har hatt lite utskiftninger, men mistet sterke spillere de siste to sesongene. Walde, Algerøy, Takle Eide, Kinnemann, Jakcson, Bohaboy, Sierra og Heien Hansen er alle borte. De har fortsatt ikke hentet noen, noe de vil gjøre, men er fortsatt meget unge, og 95 årgangens beste er fortsatt igjen.

trondheims-ornnormal_img_2388
Kristine Nøstmo som av en merkelig grunn er vraket fra Landslaget, om hun ikke er skadet, vil sammen med trener Dahle og Ørn få en tøff jobb, om de ikke henter inn en spiller eller to med gode kvaliteter. Men de har mange gode unge spillere som blir gode i 2017(foto Trondheims Ørn)

Før 2017

Å si noe om hvem som er vinner eller taper til nå, før årets sesong er vanskelig. Klepp har gjort en god jobb etter å ha mistet flere gode, og ser ut til å ha gjort en god jobb. Jeg syntes tross at Røa har mistet flere gode har funnet flere gode erstattere, og har gjort jobbens sin før sesongen. Lsk har mistet kanskje noen av de siste årenes stjerner, og står noe i minus, normalt når man ser på navna, men de vil fortsatt bli meget sterke.

Avaldsnes med 5 brasser og mye utskiftinger blir en joker, så langt i mine antagelser. Stabæk har mistet noen, og noen har lagt opp, men har hentet bra erstattere og blir også en joker. Kolbotn som var med å kjempe om medaljer i fjor, har mistet seks spillere og alle var i 11-eren til klubben, mens de har kun hentet to spillere, mens flere er kan være på gang. Men Oppegård klubben har ikke vært noen magnet på spillerne denne høsten/vinteren, med så mange overganger i Toppserien, og står per i dag svekket tilbake. Jeg har mistanke om at Sola kommer til å stå med spilletid igjen i 2017. Men både Eide Lie og Heien Hansen er spennende navn, de har Sævik, Norem, Brattberg Lund, Mikaelsen som er unge og fremtiden, så KIL er en liten outsider, men er uten tvil av de beste fra i fjor, de som kan ha kommet for skjevt ut, så langt.

Om to måneder kan man se mer konturene av hvem som blir større favoritter en andre, men vi får nok se de samme lagene i toppen, og muligens Enga som en outsider, om de henter inn sterke spillere, igjen!

Jan Reidar  07.01.17

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest