Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Sinne har alltid en grunn, men sjelden en god grunn -jeg er bare forbanna!

/
/
/
255 Views

Jeg sitter her en tirsdags formiddag å funderer litt over interessen, viljen og hjerte for kvinnefotballen der ute blant «våre egne» og ikke bare folk generelt – og jeg blir litt forbannet på «oss selv»! -mildt sagt.

Vi vil ha mer og vi vil ha mer, av tv kamper, vi vil ha mer medie dekning generelt, vi ønsker et bedre landslag, bedre fotballklubber, bedre nivå , vi vil ha mer stoff om våre kjære helter- men hvor er støtten i ryggen på disse jentene og kvinnene, som kjemper hver dag på skole og jobb, for så å drive idretten sin på toppnivå i Norge. Nå snakker jeg ikke for de ytterst få som har fotball som yrke i Norge og tjener gode penger, for de kan man telle på få hender.

Vi klager over en svart skjerm av og til nå som streamingen er kommet, vi skriker etter reportasjer etter kampene, jeg får endog spørsmål hvor man kan finne linker til ditt og datt, hver uke til kamper og lignende. Nå må vi skjerpe oss folkens- bryr vi oss, så får vi gjøre litt og vise at vi støtter opp!

Kvinneidrett 13708422_997937040304456_6464014261051603658_o
Her er en av støttespillerne i kvinnefotballen, Andeas Berge sammen med våre unge landslagspillere. En av mange som kjemper for spellera(foto Kvinneidrett)

 

Lettere å finne en link enn å gå på stadion å se heltene våre

I dagens medie og nett samfunn er alt blitt så enkelt at man kan bare sitte på ræva å se eller mene noe, som meg selv, som et eksempel -uten lenger en å trenge å gå til kaffe-trakteren. Men kjære dere tusner der ute, for jeg vet dere er der- veldig mange, jeg har dere selv på sidene mine. Det kan jeg og flere se på lesertall og mer, men når jentene trenger dere på banen, så foretrekker dere besøk fra tanta eller et besøk på supermarkedet? Er det å prioritere spillera våre som kjemper en kamp med klokka hver dag for å få tiden til å strekke til, er det da klubben i deres hjerte? –  flere har meninger i kommentar-felt, på mange medier om det ene og det andre, en å støtte opp med heiarop der de trenger oss, på stadion.

De fleste av oss er som sofa-velgerne under storting eller kommune valg, vi mener mye om alt og kaster oss på diskusjoner eller skiver hurra under en kommentar, men som sofavelgeren, sitter vi hjemme- ikke bra!

Jeg kan til tider få mange spørsmål om den eller den toppseriekampen kan ses noen vei- eller når det laget eller det landslaget spiller kamp? Da må jeg spørre meg selv noen ganger, hvor godt følger (dere)vi med. Nå har det i over to år, og spesielt i det siste året blitt opplyst om, henvist til side på side , som hos Serieforeningen som har alle linkene, hvor kampene blir vist frem – det forteller litt om hvor opplyste vi er i kvinnefotballen. Vi kan klage på nivået i toppserien, men hvordan står det til med nivået rundt toppserien- Har dere gode svar?

Arna Bjørnar 14022078_1082767548468581_2926862714301530907_n
Når Sigrid Heien Hansen og Vilde Bøe Risa, hører hubelbrølet fra 6-700 tilskuere, da er vi kommet langt…(foto Arna Bjørnar)

Klubbene har også en jobb

Klubbene kan bli enda mer flinke til å få frem når og hvor man finner linker og selv vise de frem. De kan bli enda flinkere til å bruke mediene og lokalavisa for å fremme sporten- joda jeg vet det er tøft, men det går an å prøve seg mer en en gang, om sportsredaktøren sier nei første gangen.

Jeg har tidligere prøvd å få publikum engasjert i Refsport, som har kan formidle direkte ut til publikum, når en scoring eller utvisning kommer. Et telefon tilbud som er genuint, og som er brukt i mange turneringer rundt i hele landet. Men klubbene viste laber interesse…. vil de ikke ha sporten ut til publikum?

Logo REFSPORTS

For 6 år siden hadde man hverken kamp rapporter, streama kamper, eller aviser som brydde seg stort, utenom noen gode lokal aviser som også fulgte lagene til La Manga- nå er det vel kun en avis igjen som gjør dette- Østlandets Blad, hvert år. Tenk dere verdien av daglige artikler, doble sider i avisa hjemme fra utlandet. Dette husker jeg fra min tid i Amazon Grimstad, da lokal avisen Agderposten var med på hver tur til La Manga.  Er det mediene, eller klubbenes feil, eller sporten som har gått i revers?. Nå kan man finne kvinnefotballen på mange steder, men fortsatt er det mange veier som man kan åpne, om man vil, både for publikum og klubber om man letter litt på ræva.

Under 200 tilskuere på kamp i snitt

Vi har frem til nå 198 mennesker som har møtt opp i snitt på toppseriekampene. Det er mindre en et ukentlig loppemarked i Kristiansand!

Stabæk som et eksempel har mistet over halvparten og mer til, av de godt over 4-500 som hver gang var på kamp. Stabæk jobber like hardt den dag i dag, og gjør en solid jobb både på og utenfor felten. Joda, jeg vet de ikke har samme gull farge per i dag, men hvor er patrioismen, der og mange andre steder vi ser den samme nedgangen.

Når jeg ser at det har møtt frem 110 eller 97 tilskuere på¨en eller annen toppseriekamp, så syntes jeg virkelig synd på våre rundt 250 toppidrettsutøvere som skal kjempe om tid, slitne ben og hoder, matpakkene sine, og så se hvor mange som støtter dem på sine hjemmekamper.

370_13_10_2008_14_31_27Z__ANDRE_MAPPER_2008_Tomme_tribuner
Er det slik vi vil ha det?

Her finner dere alt dere trenger og andre virkemidler

Jeg tjener ikke penger på dette, jeg betaler faktisk for å drive på med å kloke meg fast til en idrett jeg elsker. Derfor legger jeg igjen ved linkene dere kan finne sporten deres på, som jeg kunne ha brukt til egen vinning. Min vinning, er når Lisa Naalsund i Arna Bjørnar hører jubelbrølet fra 600 tilskuere på Arna stadion- da har jeg fått betalt for 10 år bak pulten.

Serieforeningen for Kvinner – meget godt opplysende side, med linker og statistikker.

www,fotball.no . Norges Fotballforbund sin egen side med mange opplysninger.

Refsports – et app-tilbud som jeg er overrasket at ikke klubber bruker mer og vil bruke i fremtiden på.

www.kvinneidrett.no – Journalist utdannede Andreas Kristoffer Berge, er ny i faget, men har allerede de siste årene gjort en god jobb og har fks mange gode intervjuer av våre fotballhelter.

live.oblad.no/fotball/live/ , her kan man hver uke følge gode oppdateringer live fra alle arenaene, med unntak av noen kamper der man kun får resultater.

I tillegg til disse finner man LetsPlay Futbol som har mye god statistikk og andre referanser, man har Støtt Norsk Kvinnefotball som har bygd seg opp på å ta bilder fra våre kjære utøvere, og er best på dette feltet. Også ATF-Bloggen kan man ta en titt på, der man finner mye å lese, der kunnskapen rundt 1.divisjon er god og best.

Vi klager over å måtte betale noen pluss saker i aviser som bt.no, ba.no, oblad.no, budstikka, adressa, an.no i Bodø, Vestre Aker Budstikke og andre, disse få kronene for å bli mer kjent med sporten, og spellera våre, er verdt hver eneste krone- om vi bryr oss!

Skjærp dokker!

Så kjære folkens og lesere, dette er ikke vondt ment, jeg har heller ikke stått opp med den gale foten i dag, jeg bare ønsker at våre utøvere skal få det de fortjener. Og da er det først og fremst klubben, tilskueren, journalisten og andre som må tråkke til, men utøveren må selvsagt også prestere…

God fotballuke folkens..og husk gå på stadion neste gang!

Jan Reidar, 23.08.16

 

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest