Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Skandale preget en serieåpning med flotte mål og mye spenning- her er oppsummeringen fra 1.serierunde!

/
/
/
1950 Views

Det var knyttet stor spenning til mye før denne runden, og forventningene var til å kjenne å føle på i alle 12 klubbene. Og det ble akkurat så artig, målrikt og nervepirrende som man kunne håpe på, der favorittene innfridde mens Dagbladet og Fotballmedia skuffet allerede på startstreken.

Å kalle noe i idretten for skandale er selvsagt å ta hardt i om man reflekterer over alt i verden, men i idrettens og kvinnefotballens verden her på bjerget åpnet toppserien skuffende, sett fra stolen hjemme. Toppkampen og den kampen som hadde mest publikumseffekt, greide Dagbladet ikke å få sendt ut til tv-seerne og dermed var årets første straffebom et fakta. Kankje like greit for et Vålerenga med enorme forventninger, som tapte oppgjøret.

Når man først er inne på streaming av kamper, høydepunkter og det man leverer ut til oss heldige, så skal det sies at vi må takke for det. Men mitt neste spørsmål er uansett betimelig- På høydepunktene etter kampen, er det nesten mer fra når spillerne går ut fra garderoben og til kapteinene hilser på hverandre, enn det er fra selve kampen? Og dessverre så kan det ikke kalles høydepunkter, når man sender kun mål, og ikke store sjanser, hendelser som bør diskuteres i etterkant mm. Her har man mye å gå på, noe man tok opp i fjor, og dette bør bli bedre for at produktet skal vokse seg til det det bør være.

ørn vant sin første kamp mot Kolbotn hjemme, siden 2010. Her bokser Mikalsen ballen ut med blant annet Gausdal som tilskuer(foto The foto Fairy)

Lsk knuste stakkars Klepp

Tilbake til det sportslige og alle de store høydepunktene som var i serieåpningen, som lover godt for de neste kampene. Det var utrolig nervepirrende i så og si alle kamper, på alle arenaer, der det helt inn i overtiden i fem av kampene var neglebiting- men ikke i Lsk hallen.

-Der herjet de tripple mesterne de siste årene fra spark en, med et helt nytt lag, og beviser at de vil være med å kjempe om gull i år også. Det tok laget 2 minutter å feste grepet og det var spissen Sophie Haug som satte inn 1-o, spilleren som ikke er god nok for J19 landslaget, men god nok for Toppseriens beste lag. Så var det en av de seks debutantene som ville være med, da Ingrid Kvernvolden, som kom fra Fart, satte ballen på vakkert vis oppe under tverra til 2-0-«hu kan male hun også gett»!

Lsk fortsetter å juble, også i 2017 ! Her har Sophie Haug scoret sitt første for året, og det ble også et til. På topplaget i Norge er hun et klart spiss valg, som da må bety at J-19 landslaget holder et bedre nivå en toppserien, om man skal følge ABC regler….?!(foto Thomas Brekke Sæteren)

Flere debutanter ville være med på målfesten, og tidligere Røa spiller Synne Hansen satt inn 3-0, etter 37 minutter. Så blir Guro Reiten dratt i trøya av Klepps kaptein Maria Thorisdottir, som siste spiller igjennom mot keeper, og dommer Ingvild Aarland drar opp det røde kortet. Vi ser av reprisene at det etter regelboka er en korrekt avgjørelse. Så er Roman Haug på farta igjen og viser spissegenskapene sine, og det står 4-0 til vertene. Tameka Butt reduserer til 1-4 for Klepp like derpå. Rett før pause så gjør Guro Reiten dette til debutantenes dag, da hun setter inn 5-1 og Klepp er vingeklippet av fugla.

Les også : http://www.lsk-kvinner.no/pangstart-paa-sesongen

Etter hvilen scorer Reiten sitt andre og det ender 6-1 til vertene. En overbevisende kamp av Lsk som vi var advart mot, etter at de i sine to siste kamper har begynt å finne formen, og det viste de i dag. De vil garantert være en medaljekandidat og kjempe om gullet. Dette er selvsagt bare tull å snakke om etter kun 90 minutter, men såpass skjønner man allerede. Artig å se at nye spillere som Kvernvolden, Haug og andre innfrir i deres obligatoriske kamp, på et godt, sterkt kollektiv. Klepp var regelrett en skuffelse, og de kan ikke skylde på noe, og det røde kortet kom lenge etter at kampen var kjørt. De greide seg faktisk bedre med 10 spillere, i en kamp der de må hjem å nullstille å innse at målet om topp 5 kan bli tøft. Det var regelrett divisjons forskjell på nye unge Lsk og Klepp, der kun 280 tilskuere så topplaget i hallen.

(fakta, lag, dommer ect på www.fotball.no)

Avaldsnes vant kampen ingen fikk se og Enga kom ned på jorden igjen!

Det var knyttet mye nerver, prestisje og spenning før oppgjøret mellom to av gullfavorittene. Avaldsnes tippet av de fleste ekspertene til å ta gull, mens flere har sett Vålerenga som en outsider. Sotahjørnet, Engas egen side, med sprudlende artikler har således også skrevet at Enga ikke bare vinner årets serie, de vil også vinne ganske komfortabelt.

Det er lett å være etterpåklok, og det er lett å mene noe om noe man ikke har sett, men med kun høydepunktene som utgangspunkt, så vant til slutt Avaldsnes 2-1 i et oppgjør som kunne tippet begge veier.

«The Queen»

Jeg er mest imponert over Avaldsnes med så mange skader, flere unge og lokale som presterte bra utfra rapportene. Det står det respekt av, når Vålerenga kommer med 11 spillere som er deres første 11-er, hvor flere er helproffe, landslagspillere og i følge Sotahjørnet noen av de beste i verden, da er det sterkt!

Haugesund Avis er en av de beste på kvinenfotball. Her er avisutgaven i dag

Men jeg avventer noe med å konkludere, i en kamp der Elise Thorsnes tok på seg kapteins bindet, tok ansvar var banens beste og leverte to assister i en 2-1 seier -da er du «the queen of the match«! -uansett kvalitet på kampen, som ikke var av høyeste kvalitet i følge de som overvar kampen, så var det tøffe tak, mange frispark, sjanser og nerver helt til slutt, og de 346 tilskuerne kunne gå hjem vel vitende at dette var to lag som vil kjempe helt øverst på tabellen, men som har et godt stykke igjen til toppnivået.

Les også mer fra kampen her(+) : https://www.h-avis.no/sport/fotball/avaldsnes/startet-med-tre-sterke-poeng/s/5-62-403605

(fakta, lag, dommer ect på www.fotball.no)

Trondheims Ørn slo Kolbotn for første gang siden 2010, og en ny spiller markerte seg

Det hadde gått 7 år siden sist Trondheims Ørn hadde slått Kolbotn i en seriekamp hjemme. Siden 1-0 seieren i 2010 sesongen har det blir 5 tap og 1 uavgjort for trønderne. Kolbotn på sin side altså meget sterke på bortebane mot ørnene, men ikke denne gangen.

I utgangspunktet forventet å bli en jevn match, noe det også ble, men som til slutt fikk en fortjent vinner. Ørn tidlig i strupen på gjestene og ledet 2-0 før de blå-hvite hadde våknet fra flyreisen. men Kolbotn viste imponerende takter frem til pause etter kalddusjen og fikk 2-2 inn til hvilen.

Men en spiller fikk sitt skikkelige gjennombrudd i gårsdagens kamp, og det var Rakel Engesvik, som sto med 7 kamper for Ørn før dette oppgjøret. I går scoret hun to mål, og ble matchvinner med en vakker avslutning fra langt hold. Verdal har med andre ord mer en lotto millionærer.

Banens beste var uten tvil Ørn spiller Syrstad Engen som var god gjennom nesten hele kampen, som ikke var av de beste oppgjørene man har sett kvalitetsmessig, men som hadde med seg nerve i 90 minutter. På Kolbotn var det ikke mange som utmerket seg spesielt, men nyervervelsen fra Sverige Gøransson viste frem enkelte ting som vi vet hun kan på sitt beste, og da er hun en kvalitetspiller.

Banens to «giganter» på lade, Engesvik og Engen(foto The Foto Fairy )

Under midten og ekspertkommentar

Dette er to lag som vil komme rundt midten og ned mot bunnen fremover, er fleres tips om lagene. Nå har Ørn fått en god start, og fikk viktige poeng. Et skadeskutt Kolbotn med en kurs fremover som kan gå flere veier, er det litt tidlig å si noe om enda. Knut Stenseth i Østlandets Blad, som har fulgt toppserien og Kolbotn tett gjennom mange år, har skrevet denne kommentaren om klubben:

https://www.oblad.no/kolbotn-kvinnefotball/fotball/sport/kommentar-nivaet-i-toppserien-i-2017-kan-redde-kolbotn/s/5-68-264503#am-commentArea

(fakta, lag, dommer ect på www.fotball.no)

Stabæk vant etter en perle av Bjånesøy

Foran 348 tilskuere og flere hjemme i stuene, så ble det spilt en meget bra kamp mellom Røa og Stabæk, til serieåpning å være. Den best spillemessige og med mest tempo av de seks kampene den første runden, der det bølget godt begge veier.

Stabæk eide de første minuttene og både burde og kunne tatt ledelsen ved et par anledninger, men en meget god sisteskanse i Kirvil Odden reddet det meste som kom . Hun kunne derimot ikke hindre at de blaa til slutt tok ledelsen, etter 28 minutter. Det kom etter et flott raid av Synne Jensen på venstresiden, som la inn foran mål, der Melissa Bjånesøy, sto på riktig sted til riktig tid, som en god spiss skal, og satte inn 1-0 til gjestene. Fortjent der og da.

Bilder fra kampen her fra Budstikka: https://www.budstikka.no/bildeserier/stabak-fotball-kvinner/sport/roa-stabak-1-2/g/5-55-470802

Mer om kampen her: https://www.budstikka.no/stabak-fotball-kvinner/fotball/sport/to-bjanesoy-scoringer-sorget-for-stabak-seier/s/5-55-470700

Men Røa gir seg aldri som vi vet, spilte seg mer inn i kampen, var farlige på kontringer og kriget på oppspill bakfra. Og like før hvilen fant midtbane spiller Holter, sin spiss Karlseng Utland som kom bak Stabæk forsvaret og lobbet inn 1-1, og det var det siste som skjedde før hvilen. En omgang bortelaget var de beste og burde ledet kampen.

Melissa Bjånesøy jubler her etter å ha satt inn 1-0 målet. Senere skulle spissen bli avgjørende da hun satte inn 2-1 fem minutter før slutt. Hennes 57 mål i Toppserien på 137 kamper, som gir et godt snitt for bergenseren(foto Eva Groven/ Budstikka.no)

Jevnere

2.omgangen ble mindre god fra de blaa sin side, og Røa ble minst gjevnbyrdige og ble farligere på sine overganger. Røa fikk også lov til å etablere spill høyere i banen gjennom de siste 45 minuttene, og de var svært nær ved å ta ledelsen. Da landslagspissen Utland kom alene med Hjelmseth i Stabæk buret burde det stått 2-1 til Røa, men igjen viser sisteskansen hos de blaa at hun er den beste keeperen i toppserien, om det skulle være noen tvil om det fra før!

Da flere trodde oppgjøret skulle gå mot poengdeling, der kampen vippet begge veier med mange tette dueller, så faller avgjørelsen. Backen Liane finner landslagspiller Isaksen i midten, samtidig som hun starter nedover kanten, Isaksen trer så ballen mellom back og stopper, der Liane får lagt hardt inn på første stolpe, der Bjånesøy setter ballen kontant og hard i nærmeste hjørne. 2-1 og et nytt maleri finner veien til Munch museet.

På bakgrunn av 90 minutter og 1.omgangen så vinner Stabæk fortjent, men Røa var minst på høyde med gjestene i 2.omgang og var som sagt nær en ledelse, da Utland burde satt inn Røa ledelsen tidligere i den siste halvleken.

Når det gjelder banens beste kommer jeg ikke unna to-målscorer Bjånesøy, som avgjør kampen. På to gode lag med mange gode prestasjoner, må også de to keeperne trekkes frem. Både Odden og Hjelmseth gjorde flere gode redninger og innvolveringer. Jeg elsker å se tempramentet til Holmen Iversen som er virkelig en terrier, ikke alltid den mest fint spillende, men en motspiller som er et lite he….å ha i beina. At Reinås ikke er nærmere en stopper plass på A-landslaget og at landslaget har back utfordringer, er vanskelig å skjønne etter denne kampen.

(fakta, lag, dommer ect på www.fotball.no)

Ran i Nordlandshallen

Arna Bjørnar tok tidlig ledelsen og gikk opp til 2-0 i det 67 minutt og hadde full kontroll. De produserte så mange 100 % sjanser at det er nesten utrolig at det ikke ble flere mål for gjestene. Alene med keeper flere ganger, bom for åpent mål flere ganger, som gjør at flere Arna spillere har sovet dårlig i natt. 

Mer om kampen: https://www.an.no/grand/fotball/sport/magiske-avslutningsminutter-for-grand-dette-gir-oss-en-gnist-og-et-hap/s/5-4-504730?access=granted

For de ble til slutt straffet for sitt misbruk. Grand Bodø og luringen Schjølberg kom tilbake, reduserte først en gang til 1-2, før Synnøve Hafnor satte inn 2-2, fem minutter før slutt til stor jubel for de 290 fremmøtte.

Hvem som var best i denne kampen skal jeg ikke si for mye om på grunn av litt dårlig grunnlag, men keeper Siir Valimaa gjorde en sterk jobb, og gjorde at gjestene må hjem å øve avslutninger. Fortjent poengdeling i Bodø- det er målene som teller!

Her er Synnøve Hafnor, som ble Grand helten i går, sammen emd tidligere Fløya venninne , Gabrielle Lie, som i går kom inn som innbytter hos Røa(foto privat)

(fakta, lag, dommer ect på www.fotball.no)

Medkila heldige og gode

Det var liten tvil om at Sandviken var det førende og beste laget i denne kampen, og spesielt i 1.omgangen, der de skapte mange dødballer og sjanser. En meget god Camilla Ervik på gjestenes venstrekant skapte gang på gang farligheter foran hjemmelagets mål. Og til slutt måtte målet komme, og det var lekkert. Ervik kjører racer på kanten, legger flott inn foran kassa der Sofie Skjelstad Jensen setter ballen kontant i mål med hodet- vakkert! Før scoringen burde samme Jensen ha satt 0-1, men alene med banens beste, Medkilas keeper Kufeld, så er hun ikke kald nok og sisteskansen redder mesterlig.

Megan Kufeld var en fornøuyelse å bli kjent med på banen. Keeperen var BB, og 24 åringen var matchavgjørende for Medkila(foto Medkila)

Etter hvilen så kommer Medkila mer med i kampen og de siste 20 minuttene tar de noe over og legger trykk på gjestene fra Bergen. Og til slutt kom belønningen for Medkila. En innoverskrudd corner i keepers område går rett gjennom alle og i mål og Krystina Louardanou, blir den store heltinnen i Harstad. Bittert for trener Øyvind Nordtveit og co, som hadde god kontroll, mens det for trener Margunn Haugenes var en lettelse å få årets første poeng, bare minutter før slutt.

BB: Medkila keeper Kufeld imponerte meg ved flere anledninger, mens Sandviken fremsto som sterke kollektivt i 1.omgang, der ventrekanten Camilla Ervik herjet, og jeg er usikker på om den ellers så gode spilleren og backen Anja Rasmussen enda har funnet veien hjem i svimmelhet.

(fakta, lag, dommer ect på www.fotball.no)

Kjapp oppsummert!

1938 tilskuere på de første 6 kampene som gir et snitt på 323 er svært gledelige tall og gir optimisme for det som skal skje videre.

-Serieforeningen, Forbundet og fotballmedia må sammen med Dagbladet skjerpe seg, slik at vi unngår det som skjedde i første serierunde. Det skal ikke skje i 2017 og det finnes ingen unnskyldninger! Og når det gjelder høydepunkter- skjerpings!

 • – Beste prestasjonen: 2-1 målet til Stabæk
 • – Beste spillere: Deler denne omgangen med disse: Guro Reiten, Camilla Ervik, Megan Kufeld, Syrstad Engen, Bjånesøy og Odden– under tvil…..med mange flere gode!
 • -Største positive overraskelse av spillerne : Medkila keeper Kufeld
 • -Mest positivt: nesten 2000 tilskuere
 • – Mest negative: dårlig streaming forbredelser
 • -Mest hårfine: Var det straffe til Sandviken og Jensen, da hun ble felt i 1.omgang mot Medkila. Dommer Zangeneth vinket spillet videre, meget kaldt, og kanskje riktig. Jeg syntes forsvarspilleren er først på ball og Jensen faller etterpå, men som sagt «hårfin». Ellers lite å høre om dommerne denne runden, som igjen betyr meget bra.
 • Overraskende resultat: At Klepp var så svake mot et nytt Lsk lag

Da er det bare å gjøre seg klar for neste runde til helgen, som ser slik ut: 

 • Jan Reidar  18.04.17

 

 

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest