Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Starter gullreisen for Avaldsnes på Karmøy til søndag? -Lsk storfavoritter mot Grand og knokkelkamp i Nord!

/
/
/
926 Views

Søndag gjenstår det tre kamper i Toppserien, hvor tre av de antatte topplagene er ute i matcher, sogar møtes to av dem, mens en er stor favoritt. Den største kampen av dem alle denne helgen, står på programmet i vest, på Karmøy, når storlaget Avaldsnes som vi ser i media og på egne sider, har store planer fremover og nesten har programfestet gull i år, tar i mot de som har «lånt» plassen en stakket stund, Stabæk -som er eneste lag som er ubeseiret i 2017. 

Lsk Kvinner mot Grand Bodø i Lsk hallen blir årets største favoritt så langt i Toppserien, der de tilreisende gjestene fra Nordland får en meget tøff oppgave i 3.serierunde. I Harstad går kanskje den mest åpne kampen av de tre søndag(alle seks) når Medkila er verter, for langtreisende gjester fra Jæren og Klepp.

Alle kampene i likhet med lørdag og tidligere i år blir streamet på dagbladet.no. NRK har plukket ut Røa mot Arna Bjørnar i rundens hovedkamp på statskanalen og blir sendt 1700 på lørdag(se omtale i går)

Jeg tar en liten forhåndsomtale, ser på tidligere oppgjør, tips, odds og mer der linker til saker rundt runden er med.

Jensen og Andreia her fra Pinatar i vinter kan bli en av mange dueller i kampen(foto Fotograf Bjerke)

Avaldsnes er ikke redd for å stikke nesa frem – søndag må de bevise der kun tre poeng er godt nok!

Det som gjør klubber som Avaldsnes så bra for kvinnefotballen i Norge, er at de er krydderet i en ellers noe traurig hverdag med noe av det samme vi har sett omatt og omatt i flere år. Sammen med Vålerenga og Lsk kvinner har de andre muligheter en de andre lagene på grunn av større økonomiske muskler og frihet. Men Avaldsnes drar den enda lenger, de tørr å sette seg enda større og hårete mål, der andre tier eller nesten måper av klubbens visjoner. «Vi skal ha 2000 tilskuere på hjemmekampene og være i CL finale innen 2020», sier de som noe av mye, som gjør de mer Italienske eller Spanske, en Norske- de tør å prøve!

Til søndag må Jacobsen sine kvinner bevise at de mener alvor, fordi de allerede ligger så langt foran flere av sine utfordrere på mange områder, som hverdagen til spillerne, at Stabæk tross serieledelse, her er underdogs.

Det ligger an til en kjempekamp med stor nerve, mange gode spillere, og derfor bør det komme bra med folk på Avaldsnes kommende søndag. Avaldsnes må vinne av den enkle grunn at de dermed kommer i føringen fra start, der et eventuelt tap, som igjen vil gi de hele fem poeng opp til Bærumslaget, vil være en katastrofe innledningsvis.. I tillegg vet man at Lsk kvinner med stor sannsynlighet vil vinne over Grand, samtidig som både Røa og Arna jager bak. Uavgjort kan hjemmelaget leve med til nød -men med kun Lsk igjen hjemme av de store utfordrerne, så er kun seier godt nok her, og det vet både trener og spillere.

De er lokale, de er unge, de har hatt progressjon, og de leverer; Abrahamsen og Dahl, her på La Manga(foto Kvinnefotballmagasinet)

Men la det være sagt med en gang Avaldsnes får ingen enkel oppgave mot laget som har prestert 13-3 og 3-0-0, på de tre første kampene, dog mot noe enklere motstand de to siste matchene. Trener Vanja Stefanovic vet hva hun kommer til, og vet at poeng på Haugalandet vil være utrolig sterkt og heller ikke umulig om hun og laget presterer opp mot maks.

Nøkkelfaktorer i kampen blir utvilsomt begge keeperne, og forsvaret, der ligger mye av jobben hos to lag som defensivt er to av de beste i Norge, spørsmålet er om de er det akkurat i disse 90 minuttene? Begge lags trenere har fokus på defensiv disiplin over hele banen, noe som fort kan føre til få sjanser i denne kampen….

Annonse: Best pris på flyttingen finner du hos flyttebyrå Oslo.

Men kommer man innpå sjanser og avsluttere så er det også to lag som har store kvaliteter. Duoen Pedersen/ Thorsnes trenger ingen nærmere beskrivelse og kan fort vippe denne kampen til hjemmeseier. På motsatt side har duoen Bjånesøy/ Ludvigsen scoret seks mål så langt og viser at de ikke er så dårlige fremover de heller.

Ellers er det flust av klassespillere i flere posisjoner så dette bør ligge an til en virkelig storkamp, der hjemmelaget må finne seg i å ha favorittstempelet og presset på seg. Stabæk må ingenting, men vil selvsagt gjøre en god prestasjon, mens Avaldsnes har tydelige målsettinger som skal følges- hvilket oppgjør og slik vi elsker at det skal være!

Yngre spillere kan også nevnes som Abrahamsen og Dahl, som har vært gode, det samme har duoen Ellingsen og Maanum på Stabæk.

I fjor tok Avaldsnes fire av seks mulige poeng mot gjestene fra Stabæk, da de bla vant 1-0 borte, etter scoring av tidligere kantspiller Magnusdottir(nå Island). På Karmøy endte oppgjøret 1-1, da scoret tidligere kaptein Mjelde(Chelsea) for hjemmelaget, mens årets toppscorer så langt Bjånesøy satte gjestenes mål.  1 – 2 -1  mål: 4-6, er tallene på de fire oppgjørene som er spilt mellom lagene siden opprykket til AIL, med andre ord utrolig jevnt!

Ungdommen kan bli joker på Karmøy, her representert med Wilmann og Elllingsen med ryggen til. Sistnevnte har holdt Isaksen på benken de siste to kampene(foto Stabæk)

Fakta, tips, odds og linker

http://www.stabak.no/nyheter/toppserien-for-avaldsnes-vs-stabaek

Her vises kampene på dagbladet.no: https://www.youtube.com/watch?v=K_jN-6F-i38

Dette er en av de store kampene i år og utvilsomt den største så langt og ikke minst den viktigste for den største gullfavoritten Avaldsnes. Jeg blir overrasket om det kommer mer en 2,5 mål i denne kampen, og at det blir noe annet en HU, og går for en H i tipset til 1.95 i odds.

Avaldsnes – Stabæk ›

07.05.2017 14:00 – Avaldsnes 1 Marte Sørø dømmer oppgjøret

  • Odds fra Norsk tipping:   Avaldsnes Stabæk    1,95  3,45   2,90

Lsk kvinner årets favoritt så langt i år

La det være sagt med en gang, forskjellen på vertene og gjestene i dette oppgjøret skal være av en karakter som gjør de til årets største favoritter så langt. Lsk kvinner vil vinne mot Grand og gjøre seg til kjenne helt i toppen som planlagt, mens Grand på sin side kan se tilbake på en knalltøff åpning med Arna Bjørnar, Stabæk og Lsk Kvinner. Så langt har Grand et poeng mot Arna, og noe annet en null poeng her, vil sende store fotballskjelv gjennom landet vårt.

Nå er det slik at alle begynner på null, har en ball, samme banestørrelse, regler og like mange spillere. Men nivået på lagene her, treningshverdagen og kulturen er av en så stor forskjell at her regner jeg tre poeng til hjemmelaget og deres solide kaptein Moe Wold.

Ingrid Kvernvolden har allerede scoret to mål i toppserien etter overgangen fra Fart.(foto UEFA)
Trener Schjølberg hos gjestene har nok en plan og har vil aldri gi seg før siste mulighet er brukt opp, om han så må sende «Grandhøna» på banen for å nå sine mål. Han har en joker med fart på topp og overganger, men får nok mest å gjøre i eget forsvar.

Trener Riise har nok jobbet opp mot å spille mot etablert forsvar denne uken, men vet også at gjestene har en luring som tør å prøve, og dermed kan det også bli store rom fremover for Haug, Kvernvolden og co.

Ingeborg Norheim som er samboer med….(foto Stian Høgland)
……Grandhøna, er ikke perlevenner i øyeblikket, men jeg er sikker på at det ordner seg(foto privat)

Spill/motspill her vil selvsagt bli hele Grands kollektive jobb defensiv, mot Lsk sin jobb med å holde fart på kula og tempo i spillet. Dette er et bilde vi garantert vil se fra Lillestrøm lørdag

Tips, odds, Fakta og linker

Setter Lsk ny rekord og holder Moe Wold ord: http://www.lsk-kvinner.no/foer-grand-bodoe-gaar-for-seier-og-ny-klubbrekord

Dabladet.no streamer kampene her : https://www.youtube.com/watch?v=K_jN-6F-i38

IK Grand om kampen : http://ikgrand.no/?a_id=3638&ac_parent=1

Jeg vet ikke om Norsk Tipping har med oppgjøret for rettferdighetens navn, for at alle lagene skal være representert, men 1.03 i odds er jo bare å legge bort med en gang. Da kan oddsen på pausespill og handicap være noe mer å se på. Husk at Grand holdt Stabæk til 1-1 til hvilen sist, det gir 1.25 mot Lsk i denne kampen

Lagene har ikke møttes siden Grand sist var oppe i Toppserien i 2014, og da vant Lsk med 4-0, etter scoringer av Haavi(2), Herlovsen og Løfwenius, alle borte fra laget nå

Norsk Tipping:  LSK Kvinner Grand Bodø   1,03  10,00  13,00  (sjekk andre spill her)

LSK Kvinner – Grand Bodø ›

07.05.2017 18:00 – LSK-hallen

«Knokkelkamp» i nord?

En meget viktig kamp i Harstad da de to tidligere Amazon Grimstad trenerne, Margunn Haugenes og Olli Harder, møttes til dyst om viktige poeng. Klepp har tilbake Thorisdottir etter sitt røde mot Lsk og har variert fra 1-6 til 4-2 i det to første kampene. Ikke til å bli helt kloke på, i tillegg til at de lå under 0-2 tidlig mot Grand, men snudde mesterlig oppgjøret. Medkila fikk med seg et poeng mot Sandviken i første kampen, men ble så overspilt i 1-6 tapet mot Stabæk.

Lena Soleng Hansen og Klepp(her mot KIL på Pinatar), får en tøff oppgave i Harstad(foto Østlandets Blad)

En kamp jeg mener er åpen, med en liten fordel gjestene, siden de tross alt har opp mot tre A-landslagsaktuelle spillere og har flere referanser på dette nivået, på banen. Jeg har en følelse at det er mer fart i laget fra Jæren og får de brukt det så kan Medkila få en svett kamp på hjemmebane. Men de er en joker denne runden og finner ikke Klepp rytmen, så har hjemmelaget en McCarty på topp som vi har sett kan utgjøre en forskjell. også søstrene Fikseth Fossem har nøkkelroller begge veier for Haugenes både med kreativitet og for å skape fordelaktige brudd.

Emilie Kristiansen(18) er med på et Medkila lag som er nest yngst i toppserien(foto Medkila)

 

Keeperne Kufeld og Bogstad vil naturlignok også kunne bli matchvinnere begge veier, noe også hurtigtoget fra Bryne, Hege Hansen kan bli. Spissen med fartstid i både Arna og Avaldsnes må ikke gis mye bakrom og plen å løpe på, før det er farlig.

Fakta, linker, odds og tips

Det er meget lite å få ut av noen av lagene så langt før kamp, og dermed er det en liten «skyggekamp» om hvordan lagene og troppene utnyttes før oppgjøret. Begge klubber og særs hjemmelaget kan bli flinkere til å markedsføre seg både før og etter matchene.

Dagbladet.no sin link : https://www.youtube.com/watch?v=K_jN-6F-i38  (disse blir oppdatert nærmere kampstart)

Medkila – Klepp ›

07.05.2017 13:00 – Harstad stadion

Norsk Tipping:  Medkila Klepp  2,40   3,60   2,20  (sjekk også andre tilbud på kampen)

Som vi ser av oddsen også forventes det en tett og jevn kamp, og jeg har vanskelig for å spå denne kampen, siden det er matchvinnere begge veier, lagene har variert i starten. På papiret er Klepp sterkere, men teori og praksis går ikke alltid hånd i hånd. Helgardering, med en outsider på H, er min magefølelse.

I fjor endte dette oppgjøret med hele 4-1 til Medkila, der Andreassen, Calderon og Matveeva(alle borte) scoret sammen med Linaker Dybvik. Maria Hiim scoret da trøstemålet for gjestene

TABELL

Plass Lag Kamper Hjemme Borte Total Poeng
V U T Mål V U T Mål V U T Mål Diff
1 Stabæk 3 2 0 0 11 – 2 1 0 0 2 – 1 3 0 0 13 – 3 10 9
2 Avaldsnes 3 1 1 0 2 – 1 1 0 0 5 – 1 2 1 0 7 – 2 5 7
3 LSK Kvinner 2 1 0 0 6 – 1 0 1 0 1 – 1 1 1 0 7 – 2 5 4
4 Trondheims-Ørn 2 1 0 0 3 – 2 0 1 0 2 – 2 1 1 0 5 – 4 1 4
5 Røa Fotball Elite 3 0 0 1 1 – 2 1 1 0 2 – 0 1 1 1 3 – 2 1 4
6 Arna-Bjørnar 3 0 1 0 1 – 1 0 2 0 4 – 4 0 3 0 5 – 5 0 3
7 Klepp 2 1 0 0 4 – 2 0 0 1 1 – 6 1 0 1 5 – 8 -3 3
8 Sandviken 2 0 1 0 2 – 2 0 1 0 1 – 1 0 2 0 3 – 3 0 2
9 Vålerenga 3 0 1 1 2 – 4 0 0 1 1 – 2 0 1 2 3 – 6 -3 1
10 Medkila 2 0 1 0 1 – 1 0 0 1 1 – 6 0 1 1 2 – 7 -5 1
11 Grand Bodø 3 0 1 0 2 – 2 0 0 2 3 – 9 0 1 2 5 – 11 -6 1
12 Kolbotn 2 0 0 1 1 – 5 0 0 1 2 – 3 0 0 2 3 – 8 -5 0

Toppscorer liste, med gule og røde kort, hvor så langt kun Andreia fra Avaldsnes er i faresonen på gule kort. På toppscorerlisten finner vi to bla blaa:

Bjånesøy på topp så langt sammen med Vicky fra Stabæk, men et kobbel jager bak, på toppscorer lista(foto NFF)
Navn Lag Mål Gule kort Røde kort
Melissa Linn Berman Bjånesøy Stabæk Kvinner Senior A 3 0 0
Victoria Ludvigsen Stabæk Kvinner Senior A 3 0 0
Guro Reiten LSK Kvinner Senior 1 2 1 0
Sophie Roman Haug LSK Kvinner Senior 1 2 1 0
Anne-Marthe Birkeland Grand Bodø KVI 1 2 0 0
Cesilie Andreassen Trondheims-Ørn Kvinner 2 0 0
Elise Hove Thorsnes Avaldsnes Damer Elite 2 0 0
Ingrid Byrøygard Kvernvolden LSK Kvinner Senior 1 2 0 0
Lisa-Marie Karlseng Utland Røa Fotball Elite Kvinner Senior A 2 0 0
Rakel Engesvik Trondheims-Ørn Kvinner 2 0 0
Amalie Vevle Eikeland Arna-Bjørnar Kvinner Senior A 1 1 0
Hege Hansen Klepp 1 1 0
Line Holter Røa Fotball Elite Kvinner Senior A 1 1 0
Trine Skjelstad Jensen Grand Bodø KVI 1 1 1 0
Aivi Belinda Kerstin Luik Vålerenga Kvinner Senior A 1 0 0
Alexandra Jean Quincey Medkila Kvinner Senior A 1 0 0
Andrea Wilmann Stabæk Kvinner Senior A 1 0 0
Andrine Tomter Avaldsnes Damer Elite 1 0 0
Cecilie Pedersen Avaldsnes Damer Elite 1 0 0
Francielle Manoel Alberto Avaldsnes Damer Elite 1 0 0
Frida Leonhardsen Maanum Stabæk Kvinner Senior A 1 0 0
Hanna Dahl Avaldsnes Damer Elite 1 0 0
Hanne Kogstad Klepp 1 0 0
Heidi Elisabeth Ellingsen Stabæk Kvinner Senior A 1 0 0
Ine Marie Thoresen Wedaa Arna-Bjørnar Kvinner Senior A 1 0 0
Ingrid Altermark Arna-Bjørnar Kvinner Senior A 1 0 0
Ingrid Østervold Stenevik Arna-Bjørnar Kvinner Senior A 1 0 0
Juliette Mikaela Kemppi Kolbotn kvinner senior A 1 0 0
June Roa Hammersland Sandviken Kvinner Senior A 1 0 0
Kirsty Lee Yallop Klepp 1 0 0
Krystina Iourdanou Medkila Kvinner Senior A 1 0 0
Linda Maria Sofia Ruutu Grand Bodø KVI 1 1 0 0
Marit Bratberg Lund Kolbotn kvinner senior A 1 0 0
Martine Johannessen Flakk Stabæk Kvinner Senior A 1 0 0
Siri Merete Nordeide Grønli Stabæk Kvinner Senior A 1 0 0
Sofie Skjelstad Jensen Sandviken Kvinner Senior A 1 0 0
Stine Hovland Sandviken Kvinner Senior A 1 0 0
Synne Skinnes Hansen LSK Kvinner Senior 1 1 0 0
Synne Sofie Christiansen Vålerenga Kvinner Senior A 1 0 0
Synnøve Rønquist Hafnor Grand Bodø KVI 1 1 0 0
Tameka Butt Klepp 1 0 0
Theresa Nielsen Vålerenga Kvinner Senior A 1 0 0
Tina Fremo Trondheims-Ørn Kvinner 1 0 0
Andreia Rosa de Andrade Avaldsnes Damer Elite 0 2 0
Anja Helen Rasmussen Medkila Kvinner Senior A 0 0 1
Teigen Jacqueline Allen Vålerenga Kvinner Senior A 0 1 1
Amalie Kristine Lillevold Johnsen Grand Bodø KVI 1 0 1 0
Arianna Jeanette Romero Tellez Vålerenga Kvinner Senior A 0 1 0
Daiane Limeira Santos Silva Avaldsnes Damer Elite 0 1 0
Gunnhildur Yrsa Jonsdottir Vålerenga Kvinner Senior A 0 1 0
Ingrid Katrine Buer Søndenå Vålerenga Kvinner Senior A 0 1 0
Ingrid Marie Karlsen Spord LSK Kvinner Senior 1 0 1 0
Karoline Heimvik Haugland Arna-Bjørnar Kvinner Senior A 0 1 0
Karoline Isabell Bakke Sandviken Kvinner Senior A 0 1 0
Lisa Fjeldstad Naalsund Arna-Bjørnar Kvinner Senior A 0 1 0
Maria Hiim Klepp 0 1 0
Maria Thorisdottir Klepp 0 0 1
Marita Holmen Iversen Røa Fotball Elite Kvinner Senior A 0 1 0
Meryll Krysteen Abrahamsen Avaldsnes Damer Elite 0 1 0
Sigrid Therese Helbostad Grand Bodø KVI 1 0 1 0

PS: Jeg gjør oppmerksom på at det kan forekomme feil, og at linken hos dagbladet.no på You Tube, enda ikke er oppdatert!

Jan Reidar 05.05.17

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest