Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Temperaturen i Toppserien så langt- Favoritter som forventet noen klare «sykdomstegn» så langt og ukens lag!

/
/
/
993 Views

3,5 serieomgang er ferdigspilt og til nå ser alt ut til å være normalt, med noen få unntak den i den positive kompass retningen, men også en vei som så langt har ført rett ut i hengemyra for noen. Man kan begynne å sette temperatur i årets serie, selv om «feberen» neppe er representativ for det som til blir fasiten til høsten etter så få kamper, men over 20 kamper har allerede fortalt oss noe.

Noen lag gjør som forventet andre skuffer, mens det på spillersiden alltid er nye ansikt som dukker opp, samt at noen leverer som man forventer. Denne serierunden hadde mye, en toppkamp med sluttdrama, nye kort/nivådømming i flere oppgjør, hockey resultat og andre momenter som er verd å ta i en oppsummering. Tre spillere deler toppen av toppscorerlista så langt, mens en studie av tabellen som sagt kun har få men enkelte store overraskelser så langt. Ukens lag, ukens spiller mm i denne saken om helgens kamper.

17 år og Toppscorer i ligaen med 5 mål på tre kamper, Sophie Haug. (foto NFF, Thomas Brekke Sæteren)

Utrolig frusterende sier Thorisdottir

I Harstad tok Klepp sin første seier noen sinne, og det med store sifre der Tameka Butt ble den store spilleren med hele fire mål. Men det flere husker, er situasjonen der Thorisdottir får gult kort etter 8 minutter av kampen, i en duell med McCarty hos hjemmelaget på vei igjennom. Dommeren løper rett bak og gir ikke tegn til å blåse, før linjedommeren vinker med flagget som det var 17.mai.

Nå har jeg snakket med Klepp spiller Thorisdottir som sier følgende:

  • -Jeg løper bak henne og hun snubler i føttene mine uten at jeg bruker armer i det hele tatt, forteller landslagspilleren meg. Dommeren blåser heller ikke før linjedommeren vinker og da blåser hun og forklarer meg da jeg får det gule kortet at det er for takling bakfra. 

Undertegnede har sett det flere ganger nå, og må nok innrømme at det ser vanskelig ut å se hva som er riktig og galt, men når dommeren løper rett bak de involverte og ikke blåser i første omgang og forklarer Maria det hun gjør ved det gule, så er jeg trygg på at det ikke er rødt kort, og kanskje ei heller frispark.

Maria Thorisdottir her fra tiden hun gikk lenge skadet. Nå er hun tilbake for fult. Og i fokus igjen men denne gang en riktig avgjørelse mener jeg, etter at det røde mot Lsk var klart, noe hun også forteller magasinet(foto privat for magasinet)

Hva med dommerne generelt og så mye kort til nå og hvordan de kommer?

  • -Jeg tok det opp i dommermøte vi hadde, om at de må tillate tøffere duellspill i kampene slik at vi er bedre rustet mot Europa, men det ser ikke ut til å ha hjulpet. Nå skal det sies at vi er avhengige av dommerne og mange av de er svært gode forteller hun, men det er til tider frustrerende å ikke vite hvilken list dommerne legger fra kamp til kamp, avslutter den sterke Klepp stopperen på tlf fra Jæren.

Etter å ha sett samtlige kamper så langt, så ser man uten tvil problemet og Thorisdottir snakker for de fleste i toppserien. Og etter på nytt å ha sett helgens runde, så er det vondt å se enkelte gule kort som deles ut, også med tanke på hvor avgjørende en liten dytt kan bli til høsten. Men teamet er det ikke noen vits å ta opp mer, man må bare registrere at de sier noe før seriestart og praktiserer annerledes. Får vondt i tarmen med tanke på når noen av disse møter de beste i Europa, og hvordan listen er der….

Uansett det sportslige i Harstad med 0-5, og et Klepp opp på tabellen, men ingen medaljesnakk på Jæren, sier Thorisdottir, som var godt fornøyd med matchen og hvordan de spilte spesielt de siste 45 minuttene.

Spilte et minutt og hadde et spark på ballen- matchvinner i toppkampen der Gjest Baardsen holde på å få regien.

Avaldsnes og Stabæk spilte toppkamp på Karmøy foran rundt 300 tilskuere, og det var aldri tvil om hvem det beste laget var i denne kampen. Bortsett fra det første kvarteret så var det hjemmelaget som styrte kampen. Og de gikk også til pause med en fortjent ledelse da Gielnik scoret sitt første mål i AIL trøya.

Etter hvilen var det kun landslagskeeper Hjelmseth som leverte hos bortelaget som ikke skapte en sjanse, og keeperen til de blaa hindret både en og to scoringer til, pluss treverket som hjalp gjestene. og det gikk mot en særdeles fortjent seier.

Synne Vatnem den store heltinnen på Karmøy(foto NFF)

Så dukket Stabæks toppscorer opp, da Liane slo et langt frispark inn i feltet, det ble mølje og Bjånesøy ble dagens «Gjest Baardsen» trodde mange, da det ble 1-1 3 minutter i overtiden. Så setter AIL innpå unge Synne Vatnem, rett før slutt. Og rett før dommeren skulle blåse av får AIL ballen inn i boksen, og der vinner 18 åringen duellen og setter inn 2-1, og dramatikken var et faktum.

Avaldsnes spilte en bra kamp, mot et skadeskutt Stabæk lag som måtte omrokere forsvaret på fredagen da det dukket opp to nye skader. Men det hadde ikke laget fokus på, men konsentrerte seg om de som var disponible. En full tropp uten om de fra J17 EM hos Avaldsnes, uten skader, hadde overskiftene på Thorsnes som var «skadet» før kampen, og ikke de 17 andre kampklare, noe rart, men slik er det ofte -og Thorsnes spilte hele kampen med tape over kneet.

Avaldsnes til topps, og der tror jeg det sterke laget blir fremover, med to tre lag som jager bak. Men per i dag ser Avaldsnes sterkest ut i Norge, og leder toppserien vel fortjent. (Kampfakta under)

Reiten og Haug show da Lsk holdt lekestue

Jeg anså Lsk som meget store favoritter i denne kampen, men hadde også tro på at Grand kunne forsvare seg til et hederlig resultat. Men der tok jeg skammelig feil. En leken og elegant Reiten, en midtbane som holdt kula i god fart, kanter som inviterte sammen med backer og spisser som scoret i bøtter og spann var nok til å sende Grand hjem med 9(!) mål i sekken og deres 20 totalt på fire kamper! Divisjons forskjell og Grand må opp i ringa å finne på noe nytt!

Reiten og Spord har tatt opp arven etter Mykjåland og Spitse(foto NFF)

Reiten var enorm i går men fikk også rom og plass man sjelden ser på dette nivået, men elegansen kan ingen ta fra henne. Kanskje rundens spiller?! En annen god spiller og spiss Sophie Haug scoret også hatrick og er nå toppscorer. Jeg skal slutte med å gjenta meg selv om et EM tidligere i vår, men nå har vel Haug svart med det som er best- med mål!(kampfakta under)

Andre kamper

På Røa banen hadde ikke bortelaget Arna Bjørnar vunnet på 16 år, men snudde den gamle negative rekorden, med å spile ut et svakt Røa lag i 80 minutter. Brochmann tilbake skaper ballanse på midten og når hun scorer i tillegg da er det mer en godkjent. AB hadde fart og mer kløkt i denne kampen og sjelden har jeg sett Røa så svake, etter å ha spilt tre meget gode kamper. AB er fortsatt ubeseiret og står med 6 poeng. (kampfakta under)

Elise Stenevik med nok en god kamp for AB, og er i kategorien årets unge så langt, med et par-tre til(foto Arna Bjørnar)

Vålerenga har nå spilt fire kamper, og står kun med to poeng etter 2-2 mot Ørn, og de var heldige som fikk med seg poeng. Ligaens dyreste lag mot ligaens billigste var sjanseløse i spillet og kun to minutter Hauge Magi reddet poeng. Her bør Ørn være kjempeskuffet, mens Gustad og hans elever må virkelig på skolebenken nå. (Kapfakta under)

Nora Eide Lie tilbake fra skade hos KIL(foto Urædd)

Sævik var i støtet da Kolbotn tok sine første poeng og seier da Kolbotn vant 2-1 borte mot Sandviken. En fortjent seier der Sandviken åpnet best, mens Kolbotn kom mer og mer inn i kampen. Først sender Sævik spissen Kemppi gjennom til 1-0 i 1.omgang, før hun selv setter inn 2-0 i starten av de siste 45 minuttene. Et tamt hjemmelag som har spilt bra til nå, fikk lite til mot gjestene som endelig har Nora Eide Lie tilbake, med sine første minutter for klubben. Sandviken reduserte på slutten ved Marina Jensen uten at det hjalp(kamp fakta under)

Kampfakta:

(1-4-3-2)

Hjelmseth(Stabæk)

Kvamme(Arna) Andreia(AIL) Gausdal(Kolbotn) E.Stenevik(Arna)

Sævik (KIL) Spord(Lsk)  Luana(AIL) Reiten(Lsk)

Butt(Klepp)  Haug (Lsk)

Ukens Joker: Synne Vatnem

Ukens kaktus: dommerne

Ukens spiller: Guro Reiten

Ukens prestasjon: Hjelmseths sin ene redning i andre omgang mot

Tabellen:

Plass Lag Kamper Hjemme Borte Total Poeng
V U T Mål V U T Mål V U T Mål Diff
1 Avaldsnes 4 2 1 0 4 – 2 1 0 0 5 – 1 3 1 0 9 – 3 6 10
2 Stabæk 4 2 0 0 11 – 2 1 0 1 3 – 3 3 0 1 14 – 5 9 9
3 LSK Kvinner 3 2 0 0 15 – 2 0 1 0 1 – 1 2 1 0 16 – 3 13 7
4 Klepp 3 1 0 0 4 – 2 1 0 1 6 – 6 2 0 1 10 – 8 2 6
5 Arna-Bjørnar 4 0 1 0 1 – 1 1 2 0 6 – 5 1 3 0 7 – 6 1 6
6 Trondheims-Ørn 3 1 1 0 5 – 4 0 1 0 2 – 2 1 2 0 7 – 6 1 5
7 Røa Fotball Elite 4 0 0 2 2 – 4 1 1 0 2 – 0 1 1 2 4 – 4 0 4
8 Kolbotn 3 0 0 1 1 – 5 1 0 1 4 – 4 1 0 2 5 – 9 -4 3
9 Sandviken 3 0 1 1 3 – 4 0 1 0 1 – 1 0 2 1 4 – 5 -1 2
10 Vålerenga 4 0 1 1 2 – 4 0 1 1 3 – 4 0 2 2 5 – 8 -3 2
11 Medkila 3 0 1 1 1 – 6 0 0 1 1 – 6 0 1 2 2 – 12 -10 1
12 Grand Bodø 4 0 1 0 2 – 2 0 0 3 4 – 18 0 1 3 6 – 20 -14 1

Toppscorer listen så langt:

Navn Lag Mål Gule kort Røde kort
Guro Reiten LSK Kvinner Senior 1 5 1 0
Sophie Roman Haug LSK Kvinner Senior 1 5 1 0
Tameka Butt Klepp 5 0 0
Melissa Linn Berman Bjånesøy Stabæk Kvinner Senior A 4 0 0
Cesilie Andreassen Trondheims-Ørn Kvinner 3 0 0
Ingrid Byrøygard Kvernvolden LSK Kvinner Senior 1 3 0 0
Lisa-Marie Karlseng Utland Røa Fotball Elite Kvinner Senior A 3 0 0
Rakel Engesvik Trondheims-Ørn Kvinner 3 0 0
Victoria Ludvigsen Stabæk Kvinner Senior A 3
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest