Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

To outsidere ut i årets første treningskamp kommende lørdag

/
/
/
361 Views

Melkesyren kjennes allerede i lår og kropp, hos flere utøvere etter de første øktene, og nå innledes også treningskampene denne vinteren, kommende helg. Der møtes to lag på hvert sitt nivå, som begge må anses å være i en utfordrer posisjon eller outsidere før kommende sesong. 

Både Fart med Frode Bekk i spissen og Vanja Stefanovic i Stabæk, som møtes lørdag, har flere nye navn i troppen, der også flere spillere er borte fra 2016. Det betyr i første omgang at målet med en slik kamp, blir å få jentene noe i kampmodus, for nye spillere handler det å bli kjent med nye spillsystem og bli noe varm i trøya. Jeg har også hatt en hyggelig prat på telefon med daglig leder Frode Dalseng, om klubbens virke og planer videre.

Fart 499 Marte Nyløkken Helseth
  Dorthea Mørkved Glorud og Fart her mot en annen outsider Lyn, ut i kamp mot Stabæk.

 

Fart vil klatre i 2017 med god organisering og nye vyer

Etter at Fart nesten er vinneren av overgangsmarkedet så langt i 1.divisjon, på tross at Kvernvolden(Lsk) og Lonkemoen(legger opp), er borte. Med Bredesen, Sagbakken, Richardsen, Hole på banen så er det alle spillere som har god erfaring fra Toppserien. Sagbakken er tilbake sammen med fem andre navn, og gjør klubben i mine øyne er en outsider til å havne godt oppe på tabellen, og i beste fall en medalje plass.

Men det er tidlig enda, og flere lag vil være godt forberedt før det braker løs. Men jeg er overbevist om at Hamar klubben kan nå målene sine, som er topp fem i årets sesong.

Fart Lene-Bredesen
Lene Bredesen sin comeback er et viktig moment av mange, her fra tidligere dyster, og i duell mot daværende Avaldsnes spiller Nathalie Utvik, som nå er i Røa

Frode Dalseng, daglig leder forteller meg fra Hamar at klubben nå har reorganisert seg, og har fått på plass en struktur som er godt forberedt på det som venter. Dette sammen med en meget sunn og god økonomi, kan gjøre at det er verd å følge litt ekstra med klubben i år.

Klubben har fått på plass et sportslig utvalg ledet av Magnus Sørensen, de har trenerne Frode Bekk, og assistent Svein Jota, keepertrener John Bennet, Inger Ane Hole som spillerutvikler, og ikke minst lagleder Mali Nyløkken. I tillegg til disse i ulike rollene har klubben fått på plass en ressurs gruppe, som har virket fra i fjor, og har allerede gjort ulike preferanser som har styrket utviklingen av klubben.

Stabæk også med fornyelse og er i en utfordrerposisjon

Stabæk har mistet gode spillere, som har lagt opp i Hauge, Enget og Stensland, mens det har forsvunnet et par andre navn som var aktive i laget i 2016, som Jonsdottir som hadde en god sesong for de blaa.

Sportsjef Jansen har ikke sovnet bak kaffekoppen, han har hentet inn nye spillere, også tre unge fra Lyn som kan få sitt gjennombrudd i år. I tillegg er spiss Jensen signert for 2 år, Østmo hentet opp fra Jr avdelingen, og Liane er ny fra Kolbotn.

Summen av dette, med ny trener Stefanovic bak spakene, gjør klubben til en outsider, der man ikke riktig vet hvor mye bedre/svakere de er en i fjor. Det handler også noe om hvor mye bedre eller dårligere de andre lagene blir -og slik sett, så er nok Bærum klubben kommet godt ut av vinteren, og kan få en god sesong om man bruker årets Silly Season, som et momentum.

Stabæk, Nodeide Grønli
Siri Nordeide Grønli er en spiller som snart spiller seg inn i historiebøkene, og blir nok en gang viktig for Stabæk, som får en god blanding av rutine og unge talenter(foto stabæk v Sundlo Foto)

Nadderud lørdag klokken 1200

Lørdag møtes Bekk og Stefanovic, med to nye ferske tropper, kun få økter i føttene etter nyttår, så det blir neppe en rysare av en kamp, men for lagene vil det garantert være godt å komme i gang, også med drakta på. Viktig for trenerne å sett spillere i kamp, i ulike posisjoner, øvd på nye momenter, formasjoner Og som vanlig i «første time» så blir dette en forsøks kamp, men jeg er sikker på at tross januar, så vil allerede spellera glede seg til å dra på seg de røde og blaa draktene sine.

Lyn 2-1 over Fart
To av flere nye og unge i Stabæk, her i Lyn drakt etter en seier over Fart med 2-1 – Andrea Wilmann og Hanna Maanum, som blir meget artig å følge, når de nå skal ta nye steg i karrierren(foto Lyn)

PS: Røa spiller kamp på søndag mot Bærums G16 lag, og kommer også tidlig i gang med årets øving i kamp.(kl 1600 på Kadettangen)

Jan Reidar, 12.01.17

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest