Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

To store favoritter og fire åpne kamper -her er alt om den 12.serierunden

/
/
/
303 Views

Lørdag og søndag går den 12.serierunden i toppserien ut av startblokkene, og runden har flere interessante oppgjør. To kamper er i utgangspunktet med et gitt resultat, om man ser lagene og årets resultater som begrunnelse. Urædd borte mot Avaldsnes er en av sesongens største favoritter, der Karmøy laget med serieledelse tar i mot Urædd uten poeng så langt. På Jæren tar Klepp i mot de gule fra Romerrike og er store underdogs før lagene møtes til dyst.

(Tabeller, statistikk, hele toppscorer listen med gule kort, odds med mer, nederst i artikkelen)

Ellers er de resterende kampene av det mer spennende slaget, der alle åtte lagene har poengmulighet, før kamplederne blåser igang oppgjørene. 

Betegnende for toppserien i år er at tilskuertallene har gått nedover, om ikke dramatisk, så viser statistikken at vi nådde årets bunnnivå i den 11.serierunden, med kun 114 tilskuere i snitt, et tall som ikke er bra for ligaen. Fra runde 1 og to da 276 og 272 tilskuere møtte opp på arenaene, så har det siden starten falt til godt under 200 per kamp i toppserien. Det beviser at produktet må intensiveres mot publikum slik at man får snudd den negative trenden.

(!)Del gjerne artikkelen til andre dere tror har glede av å lese

Sandviken 13254067_552774954895376_2095182422837783669_n
Sandviken har tildels imponert på hjemmebane med flere sterke resultater, som her i 1-0 seieren over Kolbotn, med kaptein Ingrid Spord i en duell.(foto Østlandets Blad)

Toppserien er delt i tre grupperinger

Etter 990 spilte minutter og 11.serierunder har det utkrystallisert seg tre grupperinger i ligaen. Fire lag kjemper i toppen om heder og glans, mens seks lag har innfunnet seg med kamper på midten av tabellen, og vil mest sannsynlig slåss om to av de seks ledige plassene som får en ekstra tur på treningsleir til Spania i vinter.

I bunnen ser Urædd og Medkila fortapt ut, og må snarest gjøre noe, om det bilde og tabell skal snu. Men det blir fort direkte nedrykk på enten Urædd eller Medkila, og først og fremst Telemarkingene. Medkila ser i øyeblikket ut til å kunne bøte enten Lyn eller Grand Bodø om en dobbelkamp om retten til toppseriespill neste år. Men husk at kun med 4.poeng mellom de to lagene, så er langt fra noe avgjort der.

medkila (1) Altermark, Dovlis
Ingrid Altermark og Ann Mari Dovland her etter borteseieren over Urædd, som deres eneste 3-poenger i år, må vinne på Stemmemyren, om ikke kvalik eller nedrykk blir et faktum(foto Medkila)

Serielederen mot bunnlaget

Dette skjønner de fleste at kan bli en meget tøff kamp for Telemarkingene, der de møter Avaldsnes som ikke har tapt siden 2.serierunde mot Kolbotn, og de selv ikke har vunnet en obligatorisk kamp siden de selv var i 1.divisjon i fjor. Bortelaget må også klare seg uten kaptein Lanner som fikk rødt kort sist, og deres playmaker Nora Eide Lie måtte gå av banen med skade, og er usikker til denne kampen.

Avaldsnes Andreia Rosa 3292929
Andreia Rosa en av Toppserien beste stoppere, er farlig på døballer og sterk i egen sekstenmester. Blir hun arbeidsledig mot Urædd?(foto Avaldsnes)

Men Cecilie Pedersen i front med 0.82 mål i snitt mot et Urædd lag som har scoret 4 mål på 11 kamper, er bare noe av ilustrasjonen på hvordan dette kan gå. Hjemmelaget hvilte flere i «walk over» kampen i NM mot Grei i midtuken(6-0), og bør stille sterkt, men uten Elise Thorsnes som er ute med skade. Avaldsnes har ikke hatt de helt store seirene i år, men den kan komme her.

For gjestene blir dette en ny øvelse i forsvarspill, og de har ingen annen mulighet til å parkere bussen bakerst. Spørsmålet er hvor lenge bussen står, før den åpner dørene for villige spillere på laget som kjemper om seriegull.

Odds: Norsk tipping starter med hele 5-0 som handicap på gjestene og har følgende odds:

(0-5)  H: 1.85   U: 5.50    B: 2.25

Stabæk søker hevn etter to sjeldne strake tap på rad

Men å slå et Trondheims Ørn som også har noe å hevne etter 0-7 på Romerrike sist, blir ikke enkelt, tross at Stabæk etter to 0-1 tap mot Avaldsnes og Kolbotn har i perioder spilt god fotball. Hjemmelaget med en god signering denne uken i Synne Jensen, to Dekkerhus søstre snart tilbake på banen er og blir en stor medalje kandidat. Men det betyr at seier her er det eneste som er godt nok om to av de gjeveste medaljene skal være en mulighet i november.

Trondheims Ørn har skuffet mange i år, og flere trodde de skulle være nær medalje striden. Så har ikke skjedd, og det er først og fremst i begge boksene det har sviktet. De har sluppet inn enkle mål, og ikke vært god nok fremover, noe landslagspiss Utland med kun et mål så langt, er et bevis for. Men potensiale hos Utland, Reiten og Engen er absolutt til stede, og med en sterk kamp og opp mot årsbeste så kan de med hell og dyktighet ta med seg poeng.

La Manga, Utland 332
Den sterke og målfarlige Lisa Marie Karlseng Utland, har hatt måltørke så langt. Vil det løsne for tanksenteren fra nord mot Stabæk? (foto Kvinnefotballmagasinet)

Men da må Stabæk og Øyvind Eide misse sin tredje kamp på rad, og det tror jeg neppe laget med så mange etablerte spillere gjør. De føler seg nok snytt etter de to siste kampene, og kun tre poeng her er godt nok i den blaa leiren.

Jeg tror det blir hjemmeseier, og at dette er begynnelsen på et lag som vil gi fra seg få poeng resten av sesongen, med et mannskap som det lukter medalje av, med de som er på banen, Jensen inn og skadede spillere tilbake.

Norsk Tipping sin odds taler sitt språk:   H: 1.35    U: 4.60    B: 5.25

Toppseriens mest variable lag mot «landslaget»

Klepp tar imot gjester som kommer med nesten hele 11-ren fra landslag, og er naturlige underdogs, og vil få en tøff opplevelse mot gullkandidatene. Klepp har fått mye pepper i større og mindre medier for Norheim saken, der de fikk stempel for å kaste en ung spiller til ulvene. Saken har vist seg å være av en annen trist karakter, mens Klepp har sportslig greid seg godt med spillere som har levert på banen med føttene og ikke munnen.

Klepp Gry 12924390_965026963573919_9200764545604353089_n
Greier Gry Tofte Ims, her med en utmerkelse fra Klepp i vår, og stå i mot topplaget med alle sine landslagspillere, sammen med Jær-laget? (foto Klepp)

Line Smørsgård og Susanne Vistnes har 12 mål så langt og har bevist en god vår, men kan få det tøft med å trenge gjennom et forsvar som hadde tre fra backrekka for Norge, mot Wales sist. Midtbanen til Jær-laget har variert, der Gry Tofte Ims ser ut til å ha funnet formen den siste tiden. Bakover har normalt gode forsvarspillere variert stort, og må før denne kampen lime igjen et til tider åpent grønt forsvar.

Noe annet en borteseier vil være en sensasjon, spørsmålet er mer om Klepp kan hindre et større tap i deres syvende kamp på hjemmebane.

Norsk Tipping:   H: 8.45    U:  6.20     B: 1.15

Kampen om Oslo

I Valhall er det invitert til Grillfest da Vålerenga tar imot Røa. To lag man med hånden på hjertet ikke kan si har prestert slik man hadde forventet. Begge lag var før sesongen tippet som kandidater til å kjempe om en tredje, fjerde, femteplass, og nå er det først og fremst 5.plassen som står igjen å kjempe om.

Røa har slitt med skadeproblemer, mens Vålerenga har slitt med resultatene og forsvarspillet i vår. Det siste har endelig David Brocken fått en sving på, og Enga ligner mer seg selv en tidligere i sesongen.

To fattige poeng skiller lagene etter 990 minutters spill, og det ligger i kortene at det bør bli jevnt i Valhall lørdag. Kaptein Gunhild Herregården har begynt i kunst kategorien og har scoret to maleri av noen mål på frispark med sin venstrefot for Røa. Ytreløper og en Sørlands produsert Ferrari, i Silje Blakstad har også begynt å røre på seg, og leverte også et mål i klassen med Herregården sist, og fikk sin scoring kåret til ukens mål.

Røa 13256142_1121500471205734_8865746139415220879_n
Røa glede på treningsfeltet. Blir det jubel etter besøket i Valhall i helgen….(foto Røa)

Sammen med Anne Lise Olsen hos Enga så kan Blakstad skape noe med sin fart. På motsatt siden har Synne Hansen på sitt beste vist seg som en matchvinner og sammen med driblefant Åsland, så kan hun gjøre livet surt i Valhall og ødelegge grillfesten til vertene. Det blir jevnt tror jeg, noe også Norsk Tipping mener:

Norsk Tipping:   H: 2.40      U: 3.50   B: 2.25

Klassisk oppgjør på Sofiemyr

Her er to av vårens mest positive lag, som møtes søndag til det som kan og bør bli en underholdende kamp. To lag som liker å spille fotball, og som gir motstanderen lov til det samme i perioder. Her finner vi flere unge spillere som vil prege toppfotballen fremover, og Vilde Bøe Risa hos Arna, og Karina Sævik hos Kolbotn er to av de største eksponentene for fremtiden på begge lag, i Norge.

Mange momenter i denne kampen, og et av de er toppserien mest effektive keeper, der Alyssa Gianetti har vært den beste poengredderen i toppserien så langt. I Bergen reddet hun ikke poeng mot Kolbotn, men reddet laget for å tape mer en 1-2 den gangen.

Man kommer ikke utenom Solveig Gulbrandsen, som er avskrevet av de lærde, på fotballbanen, men som blant oss andre og flere, blir imponert over ferdigheter og smartness. Tar man bort Lene Mykjåland i Norge, som er den som er mest korrekt å sammenligne med, tross deres ulikheter, så finnes ingen andre i Norsk fotball, som Sola. Den spilleren har vi enda ikke sett emningen av, så vi får håpe Sola skinner til en ny varme tar over i toppfotballen. «Mor» Gulbrandsen kunne vært mammaen til veldig mange på begge lag, når Toppseriens yngste lag kommer på besøk, mot et lag som også har mange unge i sin midje. Her er ikke innhentende store profiler og landslagspillere på begge lag, men lokalprodusert og med spillere som har tjent klubben i lang tid. Det står det like mye respekt av, en de som i dag leder an i norsk toppfotball, med spillere som er importert, etter at andre har produsert de frem som toppspillere.

Arna Bjørnar13512202_1046407298771273_5617014245433686642_n
Team building for Arna spillere og ledere denne uken. Vil de ha funnet nøkkelen til seier over Kolbotn? (foto Arna Bjørnar)

I denne kampen tror jeg på to lag som vil angripe, og søke motstanderens mål. Arna er mer direkte, har mer fart fremover i løpsretningen og lykkes ofte på overganger. Kolbotn er mer variable, liker mer å holde på ball og spille etablert angrep, men varierer også med å komme fort, både ut på kant og gjennom i midten. Denne kampen blir neppe uten mål, men hvem som vinner, er jeg mer usikker på.

Norsk Tipping:  H:  1.55    U: 4.00   B: 3.95

Medkila sin siste sjanse?

Med hele ni poeng opp til trygg plass, der blant annet søndagens motstander befinner seg, så må Medkila vinne på vanskelig Stemmemyren. Men Sandviken har så langt 1-0 mot Kolbotn, 1-1 mot Ørn, kun 0-1 mot både Stabæk og Lsk, resultater som viser at Sandviken er en av de vanskelige bortebanene i landet.

Medkila har kun seieren mot Urædd i skalp taska si denne sesongen, og jakter nå febrilsk en ny. Motstander Sandviken har vært solide i vår, om en falt noe av den siste tiden. Men 12 poeng er ikke ueffent og med sine sterke kamper med tildels gode resultat hjemme i Bergen, så bør dette gå mot hjemmeseier.

sANDVIKEN 2 ERVIK 5
Nøkkel kamp i Bergen, der Medkila må vinne, mens Camilla Ervik(bildet) og Sandviken med seier kan si takk og farvel til nedrykkstrid for godt(foto Kvinnefotballmagasinet)

Men jeg tror Cecilie Andreassen i Medkila som møter Ingrid Spord i Sandviken, begge kapteiner og begge med en strålende vår, kommer til sammen med begge lag å spille en jevn tett kamp, som vil ha mye nerve og kjemping, der finspillet er langt igjen på fiskebrygga i Bergen.

Norsk Tipping: 1.30   U: 4.75    B: 5.90

Tabellen så langt:

s Lag Kamper Hjemme Borte Total Poeng
V U T Mål V U T Mål V U T Mål Diff
1 Avaldsnes 11 5 0 0 16 – 6 4 1 1 9 – 3 9 1 1 25 – 9 16 28
2 LSK Kvinner 10 5 1 0 29 – 1 3 1 0 11 – 3 8 2 0 40 – 4 36 26
3 Kolbotn 11 4 1 1 8 – 2 4 0 1 9 – 3 8 1 2 17 – 5 12 25
4 Stabæk 11 4 0 1 9 – 2 3 1 2 10 – 6 7 1 3 19 – 8 11 22
5 Arna-Bjørnar 10 3 0 1 6 – 2 2 1 3 6 – 11 5 1 4 12 – 13 -1 16
6 Klepp 11 4 0 2 15 – 7 1 0 4 3 – 11 5 0 6 18 – 18 0 15
7 Røa Fotball Elite 11 3 2 1 13 – 7 1 0 4 5 – 10 4 2 5 18 – 17 1 14
8 Sandviken 11 1 2 3 5 – 7 2 1 2 9 – 9 3 3 5 14 – 16 -2 12
9 Trondheims-Ørn 11 2 1 3 5 – 6 1 2 2 4 – 11 3 3 5 9 – 17 -8 12
10 Vålerenga 11 1 2 2 3 – 11 2 1 3 4 – 8 3 3 5 7 – 19 -12 12
11 Medkila 11 0 0 5 4 – 12 1 1 4 7 – 15 1 1 9 11 – 27 -16 4
12 Urædd 11 0 0 5 2 – 15 0 0 6 1 – 25 0 0 11 3 – 40 -37 0

Kampene som alle streames på NFF tv

lørdag
Kl 14.00 StabækTrondheims-Ørn
Kl 14.00 Avaldsnes – Urædd
Kl 15.00 Klepp – LSK Kvinner
Kl 15.00 VålerengaRøa

søndag
Kl 13.00 Sandviken – Medkila
Kl 14.00 Kolbotn – Arna-Bjørnar

Toppscorer listen, med gule kort:

Isabell Lehn Herlovsen LSK Kvinner Senior 1 12 0 0
Cecilie Pedersen Avaldsnes Damer Elite 9 0 0
Emilie Bosshard Haavi LSK Kvinner Senior 1 7 0 0
Sherida Spitse LSK Kvinner Senior 1 6 2 0
Line Krogedal Smørsgård Klepp 6 0 0
Susanne Vistnes Klepp 6 0 0
Holmfridur Magnusdottir Avaldsnes Damer Elite 5 3 0
Elisabeth Jeppesen Røa Fotball Elite Kvinner Senior A 5 1 0
Juliette Mikaela Kemppi Kolbotn kvinner senior A 5 0 0
Victoria Ludvigsen Stabæk Kvinner Senior A 5 0 0
Ingrid Altermark Medkila Kvinner Senior A 4 1 0
Rachael Louise Axon Kolbotn kvinner senior A 3 1 0
Sofie Skjelstad Jensen Sandviken Kvinner Senior A 3 1 0
Amalie Vevle Eikeland Arna-Bjørnar Kvinner Senior A 3 0 0
Anne Lise Olsen Vålerenga Kvinner Senior A 3 0 0
Elen Sagmo Melhus Trondheims-Ørn Kvinner 3 0 0
Emilie Nautnes Arna-Bjørnar Kvinner Senior A 3 0 0
Hege Hansen Avaldsnes Damer Elite 3 0 0
Ingvild Stensland Stabæk Kvinner Senior A 3 0 0
Lene Mykjåland LSK Kvinner Senior 1 3 0 0
Lisa Fjeldstad Naalsund Arna-Bjørnar Kvinner Senior A 3 0 0
Synne Skinnes Hansen Røa Fotball Elite Kvinner Senior A 3 0 0
Cesilie Andreassen Medkila Kvinner Senior A 2 3 0
Nora Byom-Nilssen Røa Fotball Elite Kvinner Senior A 2 2 0
Stine Hovland Sandviken Kvinner Senior A 2 2 0
Stine Pettersen Reinås Stabæk Kvinner Senior A 2 2 0
Ingrid Marie Spord Sandviken Kvinner Senior A 2 1 0
Marit Bratberg Lund Kolbotn kvinner senior A 2 1 0
Solveig Gulbrandsen Kolbotn kvinner senior A 2 1 0
Therese Sessy Åsland Røa Fotball Elite Kvinner Senior A 2 1 0
Andrea Skjold Frøshaug Røa Fotball Elite Kvinner Senior A 2 0 0
Andreia Rosa De Andrade Avaldsnes Damer Elite 2 0 0
Ann Mari Dovland Medkila Kvinner Senior A 2 0 0
Gudmunda Brynja Oladottir Klepp 2 0 0
Gunhild Kvaalen Herregården Røa Fotball Elite Kvinner Senior A 2 0 0
Gunnhildur Yrsa Jonsdottir Stabæk Kvinner Senior A 2 0 0
Ingrid Moe Wold LSK Kvinner Senior 1 2 0 0
Maren Mjelde Avaldsnes Damer Elite 2 0 0
Marie Dølvik Markussen Stabæk Kvinner Senior A 2 0 0
Mimmi Matilda Löfwenius LSK Kvinner Senior 1 2 0 0
Pernille Velta Stabæk Kvinner Senior A 2 0 0
Simona Koren Medkila Kvinner Senior A 2 0 0
Vilde H. Øyri Sandviken Kvinner Senior A 2 0 0
Lina Jasmin Lanner Urædd Kvinner Senior A 1 0 2
Lisa-Marie Karlseng Utland Trondheims-Ørn Kvinner 1 3 0
Karoline Heimvik Haugland Arna-Bjørnar Kvinner Senior A 1 2 0
Karoline Isabell Bakke Sandviken Kvinner Senior A 1 2 0
Marie Bakke Klepp 1 2 0
Trine Rønning Stabæk Kvinner Senior A 1 2 0
Andrine Tomter Avaldsnes Damer Elite 1 1 0
Cecilie Liane Kolbotn kvinner senior A 1 1 0
Ina Gausdal Kolbotn kvinner senior A 1 1 0
Karina Sævik Kolbotn kvinner senior A 1 1 0
Lindy Melissa Wiik Løvbræk Urædd Kvinner Senior A 1 1 0
Line Hem Røa Fotball Elite Kvinner Senior A 1 1 0
Marit Clausen Trondheims-Ørn Kvinner 1 1 0
Marit Sandvei LSK Kvinner Senior 1 1 1 0
Mina Kjørum Stabæk Kvinner Senior A 1 1 0
Silje Blakstad Vålerenga Kvinner Senior A 1 1 0
Sunniva Lillestøl Sandviken Kvinner Senior A 1 1 0
Andrea Norheim Klepp 1 0 0
Andrea Segtnan Thun Kolbotn kvinner senior A 1 0 0
Anja Sønstevold LSK Kvinner Senior 1 1 0 0
Anne Myren Stenstvedt Vålerenga Kvinner Senior A 1 0 0
Celine Granli Stabæk Kvinner Senior A 1 0 0
Celine Kommandantvold Pettersen LSK Kvinner Senior 1 1 0 0
Elise Hove Thorsnes Avaldsnes Damer Elite 1 0 0
Gry Tofte Ims Klepp 1 0 0
Guro Reiten Trondheims-Ørn Kvinner 1 0 0
Hanna Dahl Avaldsnes Damer Elite 1 0 0
Ine Marie Thoresen Wedaa Arna-Bjørnar Kvinner Senior A 1 0 0
Ingrid Ryland Avaldsnes Damer Elite 1 0 0
Ingrid Syrstad Engen Trondheims-Ørn Kvinner 1 0 0
Isabell Bachor LSK Kvinner Senior 1 1 0 0
Jennie Nordin Vålerenga Kvinner Senior A 1 0 0
Johanne Fridlund Vålerenga Kvinner Senior A 1 0 0
Louise Normann Medkila Kvinner Senior A 1 0 0
Maja Maria Staubo Nordahl Kolbotn kvinner senior A 1 0 0
Maria Dybwad Brochmann Arna-Bjørnar Kvinner Senior A 1 0 0
Nora Eide Lie Urædd Kvinner Senior A 1 0 0
Oda Bolkan Fugelsnes Trondheims-Ørn Kvinner 1 0 0
Rikke Storrø Trondheims-Ørn Kvinner 1 0 0
Stine Andreassen Sandviken Kvinner Senior A 1 0 0
Anja Rasmussen Medkila Kvinner Senior A 0 2 0
Gabrielle Lemos Hoel Lie Røa Fotball Elite Kvinner Senior A 0 2 0
Kelsey Frances Hood Vålerenga Kvinner Senior A 0 2 0
Luana Bertolucci Paixao Avaldsnes Damer Elite 0 2 0
Maren Eithun Hauge Vålerenga Kvinner Senior A 0 2 0
Marita Holmen Iversen Røa Fotball Elite Kvinner Senior A 0 2 0
Renate Husum Urædd Kvinner Senior A 0 2 0
Tine Schryvers Vålerenga Kvinner Senior A 0 2 0
Vilde Bøe Risa Arna-Bjørnar Kvinner Senior A 0 2 0
Andrea Eimstad Haugstøyl Trondheims-Ørn Kvinner 0 1 0
Andrine Mo Arna-Bjørnar Kvinner Senior A 0 1 0
Anna Åsa Olivia Westerlund LSK Kvinner Senior 1 0 1 0
Cecilia Ngibo Nku Medkila Kvinner Senior A 0 1 0
Ellen Marie Wiersholm Urædd Kvinner Senior A 0 1 0
Fanny Andersson Kolbotn kvinner senior A 0 1 0
Ingrid Østervold Stenevik Arna-Bjørnar Kvinner Senior A 0 1 0
Karoline Surdal Klepp 0 1 0
Katrine Winnem Jørgensen Medkila Kvinner Senior A 0 1 0
Kristin Jondal Risnes Klepp 0 1 0
Lena Soleng Hansen Klepp 0 1 0
Leticia Santos De Oliveira Avaldsnes Damer Elite 0 1 0
Maria Hiim Klepp 0 1 0
Rakel Engesvik Trondheims-Ørn Kvinner 0 1 0
Rikke Bogetveit Nygard Arna-Bjørnar Kvinner Senior A 0 1 0
Sara Elisabeth Idris Urædd Kvinner Senior A 0 1 0
Sarah Alexandra Lilleberg Suphellen Trondheims-Ørn Kvinner 0 1 0
Sigrid Heien Hansen Arna-Bjørnar Kvinner Senior A 0 1 0
Sigrun Linaker Dybvik Medkila Kvinner Senior A 0 1 0
Silje Vesterbekkmo Røa Fotball Elite Kvinner Senior A 0 1 0
Siw Døvle Urædd Kvinner Senior A 0 1 0
Veronica Amundsen Urædd Kvinner Senior A 0 1 0
Vilde Anett Fjelldal Medkila Kvinner Senior A 0 1 0
Åsne Takle Eide Sandviken Kvinner Senior A 0 1 0

Jan Reidar/ 24.06.16

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest