Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

To store profiler i Norsk fotball – mot sin sjette tittel av seks mulige!

/
/
/
356 Views

Jeg fortsetter min lille reise før semifinalene og er nå kommet til de som leder Norges beste fotball lag, uansett kjønn!

Monica Knudsen og Hege Riise har en enorm fartstid i Norsk fotball, og er to legender i nyere tid. Lenge før jeg fulgte kvinnefotballen tett, herjet de på baner rundt i hele landet. Hege Riise har også vært en profil i Japansk og Amerikansk fotball, så det er ikke tvil om at vi her har med en duo som vet hva fotball og lagspill handler om, og har med sine referanser også gikk Lsk kvinner stor suksess de siste årene. 

Lsk trenere100_0742-1024x767
Her er dueon på La Manga i 2015(foto Kvinnefotballmagasinet)

Neppe mye «nonstopp» flytting på taktikk bordet.

Før semifinalen mot Kolbotn vil neppe Monica Knudsen som hovedtrener sammen med Riise, som overtar hovedansvaret etter sesongen, forandre mye på «nonstopp tavla til Nordli». Trenerne har innarbeidet en spillestil som ligger langt inn i sjelen på hver eneste spiller og utøver, både på banen og når bytter gjøres. Det er så gjennomført, det oser kontinuitet, og vi kjenner igjen spillmønsteret som Knudsen og co har tegnet for spillerne, gang etter gang. Sjeldent tilfeldigheter, der de har individuelle spillere tilpasset akkurat slik de ønsker. De har offensive backer som skaper mye og gjør at motstander noen ganger føler de spiller mot 20 motspillere.

Men det handler om gjentagelser, repitisjoner og øving på kjente mønstre i høyt tempo. Dette terper Knudsen og Riise på hver eneste dag.

Nå skal det sies at de rår over den beste spillerstallen i Norge, og kanskje den beste vi noen sinne har sett, kanskje med unntak av en Røa og Stabæk sesong, nyere tid. Men det betyr ikke nødvendigvis suksess å ha de beste spillerne, de må også fungere, kunne, vite hvordan trenerne ønsker å gjøre jobben ute på banen. Og her lykkes de til fulle.

Lsk mm968
Her et bilde fra Knudsen tidligere karriere som spiller, i en cupkamp mot Klepp(foto Jærbladet)

Inkluderende og selvgjorte

Både Knudsen(40), fra Arendal og Riise fra Lørenskog(47) har lang fartstid som spillere på høyt nivå, og dette har selvsagt stor betydning for å kunne vite, føle og skjønne spillere i alle situasjoner. De er inkluderende, de er ikke de som brøler høyest under kamp, og trenger naturlignok ikke heller, fordi spillet er innøvd og gjøres etter deres lærebok, så derfor mindre tilbakemeldinger en hos enkelte andre.

Lsk espnw_g_riise_sy_576
Her er Riise fra glansdagene som spiller, hvor hun ble kåret til verdens beste i 1995. 18 år senere var hun med å spilte five-side med U23, og imponerte

«Hun er jo helt rå»

I 2013 var Hege Riise med U23 landslaget på samling, og min datter forteller fra oppholdet at de under en trening skulle spille firkant. De manglet en spiller for å bli like mange på hvert lag, så Hege Riise steppet inn. –

-Hun er 44 år, og så er hun så rå med ball, og har fortsatt teknikk, og jeg mener hun ikke skulle trent mye for å spille i toppserien, sa min datter, etter å ha opplevd en Riise som fortsatt spilte fotball med godt tyngdepunkt på liten flate.

Dette er Hege Riise sin fotballhistorie som aktiv, før hun la opp etter 2006 sesongen. Og under er hennes aktive karriere som trener før hun nå tar over klubben.

19891995
1995-1997
19981999
2000
2001-2003
20042006
Setskog/Høland
Nikko Securities
Setskog/Høland
Asker
Carolina Courage
Team Strømmen
2006–2008
2009–2011
2011–
Team Strømmen
USA (assistent)
LSK Kvinner (sportssjef)

 

Monica Knudsen har mer å vise til som trener enn som spiller, men uansett imponerende på begge deler og er Olympisk mester.

Monica Knudsen  spilte for blant andre Asker, Donn og Fortuna Hjørring. Knudsen spilte 87 kamper og scoret seks mål for Norge og ble olympisk mester i 2000 i Sydney. Hun ble norgesmester i 2000 og seriemester i 1998 og 1999 med Asker.

Hun har trent LSK Kvinner til seriemesterskap i 2012, 2014 og 2015 og til andreplass i 2013. Hun ble tildelt prisen som Årets trener av Norsk Fotballtrenerforening i 2012, 2014 og 2015. Så vi har her med «tivolibamser» av største sort fra øverste hylle, som vi sjelden oppnår å oppleve.

Viktig også å ta med «sjefen» til disse unge damene Rigmor Johansen(63), som er i likhet med noen få, i en gruppe klubblegender, som er unike. Uten Rigmor sine bidrag hele uken, ville Hege og Monica gått i stå. En fantastisk hyggelig dame, og engasjert så det holder.

Lsk Hege Riise
Riisa tar over hovedtrener ansvaret etter sesongen, da Knudsen går over i annen jobb(foto Lsk Kvinner)

Kvinnefotballmagasinet

-har ofte snakket med Monica Knudsen og har et utrolig godt inntrykk av henne som person, noe jeg også tror har stor betydning for hennes rolle i en spillergruppe. Hege Riise er noe av samme kaliber, rolig, bestemt, inkluderende men ikke minst så er de begge godt faglig skolert og kan også vise til en enorm periode som spillere og nå som trenere.

De vant det double i 2014, de gjentok bedriften i 2015, og jeg er meget sikker på at de tar en trippel, og tar seks av seks mulige pokaler på tre år.

Mot Kolbotn er de så store favoritter, at jeg har sagt jeg skal sykle til Telenor Arena, om ikke Lsk spiller finalen på bekostning av Oppegård klubben. Tross min inhabilitet her, så er jeg realist, og ser dette med fotballøyne og med den bakgrunn i de to klubbenes prestasjoner, kontinuitet og ikke minst på spillermateriellet.

Tross favorittstempel, en enorm spillerstall, så skal de ledes av en duo, som sier seks.

Terningkast: 6…ikke i tvil!

Lsk sin vei til Semifinalen:

2.runde: Lier- Lsk   0-14

3.runde: Lsk- Molde   16-0

kvartfinale: Avaldsnes-Lsk 0-3

Med andre ord 33-0 (!!) i målforskjell i tre kamper, og tar man med at Lsk har scoret 69 mål i serien, så er det med andre og 99 mål så langt og sluppet inn 5, på 19 kamper. Ingen i Norge kan slå det laget i dag!

Jan Reidar  07.09.16

 

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest