Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Toppscoreren følges av sin mest ihuga støttespiller -Bestefar

/
/
/
652 Views

Overskriftene i alle aviser, tv og medier går hver dag og uke til de som ligger på topp og har kjente navn. Men vi som følger enda litt tettere vet at det er andre spisser utenom topplagene som presterer godt og kanskje enda bedre, og et navn har i år presentert seg enda sterkere en de som har et «kjent» navn fra før.

Anne-Marthe Birkeland står allerede i min historie liste da jeg skal ramse opp og huske 2017 sesongen. Toppscorere som Guro Reiten, Lisa Marie Karlseng Utland, Sophie Haug, all ære til de. Men de spiller på topplag og får sjansene til å score flere ganger i hver kamp, det gjør ikke Birkeland. Politikvinnen er i jobb hver dag, men scorer nesten også hver helg i Toppserien på per i dag Norges nest svakeste lag i ligaen, det står det respekt av.

Man kan jo stille spørsmål om Reiten, Utland eller Haug ville scoret 10 mål(9 seriemål) for Grand Bodø i år. Jeg vil si neppe. Og det spennende ville Østfoldingen scoret flere i en toppklubb -svaret er selvsagt ja. Også fordi hun er spissen som trenger 2-3 sjanser i løpet av en kamp, og i år har hun også scoret på sin ene sjanse i løpet av 90 minutter. Hun er toppseriens mest effektive spiss, langt foran navn som de over, samt store navn som Cecilie Pedersen, Melissa Bjånesøy, Elise Thorsnes, Emily Gielnik, Elise Grieghoff og flere. Flere av de har sogar full jobb med fotballen og fulldagsjobb med å score på mye bedre lag. Derfor er hennes prestasjon i mine øyne den største av de norske spissene i år.

Jeg blir meget overrasket om ingen av toppklubbene sender, eller allerede har sendt en forespørsel på Norges mest effektive spiss. Her står nok ikke høye lønninger høyest, men en jobb innen politiet, om hun skulle velge å flytte fra Bodø, noe jeg ikke snakket med Østfoldingen om.

Anne-Marthe(24) og Knut(88) Foto privat

Etterforsker på jobb og måltyv på fritiden

Birkeland er 24 år gammel, og studert toppidrett på St.Olav videregående samt Idretts-studie på Bali. Og er ferdigutdannet politi, med jobb som etterforsker på Bodø Politistasjon.

Berg IL er barndomsklubben hennes der det senere ble Skjeberg og Sarpsborg 08, for den lynraske spissen med real målteft. Noe 9.seriemål så langt er beviset, etter to sesonger med hele 38 mål i 15 og 16 sesongen.

Bestefar på tribunen.

Da jeg kontakter politietterforskeren, så fortellen hun om en ekstra ivrig tilhenger, hennes Bestefar, Knut Aagaard. – Han er tross sine 88 år meget sprek og følger oss barn, barnebarn og olderbarn med stor iver, og er med mamma og pappa så ofte som mulig, forteller 24 åringen fra Bodø. Når jeg ble uteksaminert fra Politihøgskolen gikk han bort å kjøpte ny dress og dro fra Østfold til Bodø, for å delta på min dag, det sier litt om engasjementet forteller Birkeland med respekt i stemmen.

Bestefaren som kan være forbilde for mange- Knut Aasgaard. Foto Privat

Birkeland forteller om å være privilegert i livet med drømme yrket, drømmehobbyen, det å være frisk og ha god helse og ikke minst en familie som er rundt henne, forteller en reiseglad nummer 22 fra Bodø til meg fra Nordland.

Magasinet ønsker Birkeland og Grand lykke til videre i kampen om kvalikplassen mot Medkila og Kolbotn. Et av lagene rykker rett ned, et må i kvalik, og laget nummer 10, redder plassen. Nå ser det ut som i øyeblikket at Grand og Kolbotn er de som skal gjøre opp.

En flott representant for Norsk toppfotball og Politiet!

Jan Reidar  25.09.17

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest