Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Vålerenga og Amazon Grimstad spiller klar for Spansk fotball og skole

/
/
/
632 Views

Kamilla Aabel, den høyreiste Birkenes jenta som spilte flere år i Lyngdal og 2.divisjon, som så dro til Vålerenga i fjor, men som har vært på utlån til Amazon Grimstad i sommer, er nå klar for Mallorca og Toppfotball.

Sørlandsjenta fyller i dag 20 år, når nyheten kom om at den 1.87 høye stopperen drar til Spania på Mallorca Toppfotball sin skole, og skal spille på et sammensatt lag av Norske og Spanske spillere.

Kamilla_Aabel_AKB
Her er Aabel i Vålerenga drakt , i debyen for Oslo klubben. nå drar hun til Spania. (foto Andreas Berge, som jobber på Mallorca Toppfotball)

6 måneder

Dermed mister Amazon Grimstad en av sine beste spillere siden låneavtalen med Vålerenga gikk i boks, der hun ikke fikk spilletid i toppserien, etter å ha vært god i flere treningskamper. Birkenes jenta var i flere år en av nøkkelspillerne i Lyngdal i 2.divisjon, og en stor årsak til at klubben hevdet seg godt. Med sin enorme rekkevidde på hode så er hun en spiller med meget sterke egenskaper i lufta, samtidig som hun har en god venstrefot, både på pasninger og tyngde i avslutningene.

KamillaE2119AC4-3288-4B7C-B66E-D2EA19629375-2005-000003950A657174
Her et gammelt bilde fra den tid Birkenes hadde et virkelig godt lag. Nede til venstre er Aabel, mens bak til venstre står Amalie Snøløs nå Amazon, og ved siden av henne også en tidligere spiller i Amazon og Gimletroll. (foto Privat

Hun skal etter planen være på skolen til den tidligere Vålerenga treneren Leif Tsolis i 6 måneder, med muligheter for forlengelse.

Undertegnede har selv fulgt Aabel siden hun var 13-14 år og trente henne også som talent i utviklingsgrupper, og hun viste allerede da prov på sine ferdigheter, i sin daværende klubb Birkenes, og som hospitant i Amazon og på kretslag.

Mallorca 10101010

Det blir en ny spennende tid for den høyreiste stopperen, og det blir artig å følge med både henne og andre Norske spillere som skal være på skolen. Jeg drar selv ned en periode i vinter, for å se på jobben som gjøres med å utvikle spillere, og se hvordan de trives med en annen utvikling i et annet land.

Det er fortsatt mulig for Norske spillere å melde seg på denne unike muligheten, der man kan velge mellom ulike perioder å være med på dette tiltaket. Men det haster!

Dere kan lese mer her:  www.mallorcatoppfotball.no.

Jan Reidar

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest