Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Ventetiden er over -her får du absolutt alt du trenger å vite om serieåpningen!

/
/
/
1491 Views

 

Det begynner å gjøre vondt  i magen, kvalmen kommer sigende på, og da er det gode tegn på at våren er i anmarsj og fotballnervene begynner å gro som gresset på plenen. Lagene er klare, publikum er spente og opplysningene og sendingene har aldri vært bedre. Noen klubber lever fortsatt i «olderlaugets» tid og greier ikke å formidle ut det som er viktig før kampene, men heldigvis begynner de klubbene å bli i mindre tall.

Her har jeg sett på klubbens omtaler av første seriekamp, fakta før kamp, direkte linker til tv kampene hos Dagbladet, samt tips i de enkelte kampene. Noen tips og odds til kampene følger også med i saken. Få også med deg intervjuene og alle overgangene i år, av hver klubb, der NFF har snakket med klubbene.

Vilde Hasund, Røa og Tuva Hansen, Klepp og de andre toppseriespillerne har mange sommerfugler i magen før seriestart

2 knalloppgjør i første race med blant annet to selverklærte gullvinnere

Det er en utrolig flott åpning vi får allerede i den første runden. Der skal to av de største favorittene ut, og også de eneste to lagene som sier de skal ta gull i år, Avaldsnes og Vålerenga. Det blir bare en utrolig match på Karmøy, som bør trekke mange hundre tilskuere. Vålerenga kommer med alt og alle og fikk sine siste spillere klare fra UDI siste arbeidsdag før påske. I Avaldsnes har de også flere som skal/har fått arbeidstillatelse, men fra klubbhuset på Avaldsnes har det ikke sivet ut noen nyheter enda, om alle er klare for spill. Dette tror jeg blir en virkelig knokkelkamp i første runde uten det fine spillet, der det laget som tar vare på sine få sjanser vinner -er min spådom!

Røa banen åpner også opp med to lag som vil kjempe om medaljer og her er det liten tvil om at begge lag vil gå for å vinne. Spillestiler er ulike i Røa og Stabæk, formasjoner likeså, men det er ingen av delene som vil avgjøre denne kampen. Det er til slutt hvordan begge lag opptrer i begge bokser, for det er innenfor 16 meteren kamper avgjøres, og her står lagene rimelig jevnt. Om det ender uavgjort her, så tror jeg neppe noen blir overrasket, ei heller om det blir få mål. Lagene møttes tidligere i vinter i treningskamp, og den endte 0-0….

Det er klart for kruttrøyk der flere vil skyte fra hofta, og sette sitt navn i «gullskrift» allerede i første runde…. hvem?

Ellers er det to spennende oppgjør i nord der ingen er de store favorittene, men begge Bergenslagene Sandviken og Arna Bjørnar må innfinne seg i å ha en liten fot foran før de begynner, i det som uansett et åpne oppgjør Harstad og Nordlandshallen, der Medkila og Grand Bodø er verter

I Lsk hallen tar vertene i mot Klepp i det som bør være en stor fordel Lsk, med den gode avslutningen på vinteren i form av et godt kollektiv og gode resultater. Men usikkerheten er der fortsatt etter å ha mistet hele «Hall of Fame», men Klepp har fått ny sterkere «grønnfarge» og stiller med nytt lag. Mange spenningsmomenter, der Lsk er favoritter, men med årets uforutsigbahet, så kan jo årets første «sensasjon » komme, om man kan kalle et Klepp poeng, for nettopp det, i en hall de har meget dårlige erfaringer fra før.

Man kaller gjerne noen kamper «6-poengsoppgjør», noe jeg ikke alltid skjønner, men dog. Dette er uansett et begrep man kan sett om oppgjøret på nye Lade stadion, når Trondheims Ørn og Kolbotn møtes til kamp. To lag som av noen er meldt å komme rundt midten av tabellen, mens andre tror de kommer nærmere bunnen. To lag som flere er usikre på når det gjelder nivået. Her får vi en smakebit på hvor sterke lagene er, der Ørn har nesten full tropp klar, mens det fra Kolbotn leiren ikke er meldt om noe før kampen om spillere og lag, bare at de gleder seg til å komme igang.

Vil Ina Gausdal og Kolbotn rocke når Ørn er motstandere i morgen?(foto Østlandets Blad)

Dagbladet sender kampene

Nytt av året er at Dagbladet sender alle kampene i Toppserien, utenom ti av oppgjørene som NRK sender i et større format med mer rundt oppgjørene. De fire første kampene til NRK er klare, og det første oppgjøret der kommer i 2.serierunde da Kolbotn tar imot AvaldsnesSofiemyr.

Her er linkene til morgendagens kamper:

Klubbene sier dette før 1.serierunde, eller holder kjeft

På tross av at det er serieåpning og stor spenning og at vi lever i 2017, så er det ikke slik at alle klubbene leverer ut informasjon om seg selv før de skal spille toppfotball i Norge. Noen lever fortsatt på 5.divisjons nivå når det gjelder websider, og det som blir skrevet der, eller det som faktisk aldri blir skrevet der….

Men noen klubber er flinke. Her er oversikten så langt om klubber som skriver om morgendagens kamper. Jeg vet Kolbotn har kommet til, men skriver bare om hvor «gøy» det skal bli, og nevner ikke et ord om troppen, skader eller annet som faktisk det publikum ønsker. Rett og slett stryk karakter til Sofiemyr!

Lsk kvinner er også kommet til etter denne oversikten, og de har skjønt poenget med å skrive om «før kampen» sak, men selv der er også opplysningene sparsommelige. Avaldsnes er meget aktive på sin Facebookside og er gode til å formidle om klubben. Når det gjelder kampen i morgen mot Vålerenga, så er det få opplysninger de har delt som jeg har fått med, om kampen i morgen. Mulig jeg har lett feil steder(?), men de bør formidle hvem som er klare fra UDI, skader på fks Cecilie Pedersen eller andre, men det kan også være et taktisk spill?- men stryk til toppklubben(med forbehold om at det er kommet opplysninger) og andre som ikke greier å følge med tiden…

Ellers ber jeg publikum å følge med på klubbenes websider i dag og i morgen for opplysninger før kampene. Det er dere som publikum som skal nyte godt av deres info, som igjen klubbene får igjen i interesse!

Kl 13.00 Medkila – Sandviken
Kl 14.00 Avaldsnes – Vålerenga
Kl 15.00 RøaStabæk
Kl 15.00 Trondheims-Ørn – Kolbotn
Kl 15.00 Grand Bodø – Arna-Bjørnar
Kl 15.00 LSK Kvinner – Klepp

Odds, tips, fakta, dommere:

TOPPSERIEN
17/4 kl 13.00
Medkila – Sandviken
Dommer: Fatemeh Zangeneh (Nordstrand IF)
Ass.dommer 1: Michael Wikestad Pedersen (If Kilkameratene)
Ass.dommer 2: Simen Albrigtsen Eilertsen (If Kilkameratene)
4. dommer: Andreas Bjerkeng (Fotballklubben Landsås)
Dommerveileder: Svein Sigurd Rist (Lødingen IL)

17/4 kl 14.00
Avaldsnes – Vålerenga
Dommer: Marit Buhaug Folstad (Buvik IL – Fotball)
Ass.dommer 1: Kjell Arne Lundin (Randaberg IL – Fotball)
Ass.dommer 2: Erlend Dalaker (Ferkingstad IL)
4. dommer: Aleksander Skjold Vermundsen (Kopervik IL)
Dommerveileder: Tore Kristian Nybø (Vaulen IL- fotball)

17/4 kl 15.00
Røa – Stabæk
Dommer: Emilie Rodahl Dokset (Bækkelagets SK)
Ass.dommer 1: Elisabeth Thoresen (Bækkelagets SK)
Ass.dommer 2: Alexander Sæthern (Nesøya IL)
4. dommer: Espen Ramiro Kallerud (Bækkelagets SK)
Dommerveileder: Nina Hedlund (Korsvoll IL)

17/4 kl 15.00
Trondheims-Ørn – Kolbotn
Dommer: Marte Sørø (Molde FK)
Ass.dommer 1: Amalie Nyeng (Flatås IL)
Ass.dommer 2: Eirik Gärtner Knutsen (Sjetne IL)
4. dommer: Payam Seyedzadeh (Ready)
Dommerveileder: Terje Rennemo (Verdal IL)

17/4 kl 15.00
LSK Kvinner – Klepp
Dommer: Ingvild Langnes Aarland (Malmefjorden IL)
Ass.dommer 1: Brage Marcus Leinan (Nannestad FK)
Ass.dommer 2: Malin Frantzen Øiseth (Fet)
4. dommer: Espen Pettersen (Frogner)
Dommerveileder: Bente Ovedie Skogvang (Elverum Fotball)

17/4 kl 15.00
Grand Bodø – Arna-Bjørnar
Dommer: Henrikke Holm Nervik (Trygg/Lade, SK)
Ass.dommer 1: Kristin Haugen (Junkeren IK)
Ass.dommer 2: Veronika Fjeldvær (Stadsbygd IL)
4. dommer: Eva Henriette Trondsen (Tverlandet IL)
Dommerveileder: Kjell Brækkan (Innstrandens IL)

Se videointervjuer og oversikt over spilleroverganger her:
Avaldsnes, Stabæk, Trondheims-Ørn og Medkila
Røa, Kolbotn, Sandviken og Vålerenga
LSK Kvinner, Klepp, Arna-Bjørnar og Grand Bodø

Norsk Tipping har satt opp følgende odds på toppserien:

  • Tips til i morgen:
  • Medkila Sandviken  2,90   3,80   1,87
  • Avaldsnes Vålerenga  1,50  4,35   4,10
  • Trondheims-Ørn Kolbotn  2,30  3,45  2,40
  • Skulle jeg valgt meg en dobbel her, så hadde jeg gått for denne:

Røa -Stabæk  U = 3.45 , Ørn-Kolbotn=U 3.45 =Sum 11.90

Kvinnefotballmagasinet ønsker alle ledere, spillere, klubber, dommere og publikum til lykke med en ny sesong 🙂

Jan Reidar, 16.04.17

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest