Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

De yngste landslagspillerne våre imponerer- fikk besøk av presidenten

/
/
/
268 Views

Norges J16 landslag vant 4-2 over Island i går, og fotballpresidenten Terje Svendsen var å besøkte være neste toppspillere, i Østfold.

Her er hva NFF skriver om siste kampen, med lag, innbyttere og målscorere:

j16_lagbilde_president
Norges lag samlet med president Svendsen, med jentene

God innsats

Det norske J16-landslaget fortsetter å imponere. I dag slo de Island 4-2 i åpent nordisk mesterskap i Råde idrettspark og er fortsatt ubeseiret etter oppstarten som J15-landslag i fjor. Men selv om det endte godt i dag tok det litt tid før det norske spillet satt som det skulle.

– Når kamputviklingen ble som den ble var det veldig artig å vinne til slutt, sier landslagstrener Børje Sørensen til fotball.no.

Gjestene fra Island var det beste laget fra start, men det var Norge som scoret målene. Naomi Griffin scoret allerede etter fem minutter og da omgangen var halvspilt hadde Silje Bjørneboe økt til 2-0. Island slo tilbake i den siste halvdelen av førsteomgang og sørget for at stillingen til pause var 2-2.

– Livet er noen ganger urettferdig og i førsteomgang var det urettferdig for Island sin del. Vi ledet 2-0, men de plaget oss og på det tidspunktet kunne like gjerne Island ledet med 2-3 mål. I førsteomgang var det mange ting vi ønsker å være gode på som vi ikke klarte å være gode på, konstaterer Sørensen.

– Vi gjorde noen vurderinger sammen i pausen, fikk ansvarliggjort spillerne og tok valg og gjorde justeringer som jentene gikk på banene for å gjennomføre i andreomgang.

 


Justerte og vant

Og etter pause fikk Norge i større grad kontroll på kampen.

– Fra start i andreomgang utviklet kampen seg inn i vårt spor. Justeringene vi gjorde, som jentene selv hadde foreslått, fungerte og når vi etter hvert satt inn to mål så er det klart vi er fornøyd, sier Sørensen som så Naomi Griffin og Jenny Røsholm Olsen score hvert sitt mål etter pause.

– Island plaget oss mer enn vi satt pris på i dag, men etter hvert fikk vi tatt ut deres nummer fire som strødde 70-meterspasninger og da stoppet vi strømmen deres. Vi prøvde å gjøre det før pause, men klarte det ikke før vi fikk justert litt i pausen.

Norge hadde flere debutanter i startoppstillingen mot Island.

– Det er en tøff uke med fire tette kamper og i dag fikk flere nye spillere kjenne på det internasjonale nivået. De presterte veldig godt når vi tenker på at de kom rett inn uten å kjenne konseptet vi har på J16-landslaget. I tillegg viste vi i dag at vi klarer å jobbe oss gjennom dårlige perioder og heve oss etterpå.

– I sum er dette en veldig bra dag for oss. Det er det ingen tvil om.

Da Norge spilte 1-1 mot Frankrike fredag kunne resultatet vært annerledes om de norske jentene hadde vært mer effektive før pause. I dag var uttellingen bedre.

– Det er gledelig at vi avgjør en sjansemessig ganske jevn kamp til vår fordel. På det området er det en del av jentene som har tatt steg. Det handler om å være rolige, kontrollerte og strategiske i avslutningsøyeblikket. Bruke innsiden og rive litt opp i gamle vaner som går på å klinke til hardt, sier treneren.

Møter Danmark på tirsdag

Tirsdag er Danmark motstander i den siste gruppespillkampen i Sarpsborg. Danmark har tapt 2-4 mot Island og 1-2 mot Frankrike denne uken, men var ubeseirede før turneringen startet.

– Vi vet fra før at Danmark er veldig gode. De har gjort mye bra tidligere og har slått store nasjoner. Vi har ikke møtt et lag som spiller som Danmark før så det blir en ny utfordring for oss. Vi tror Danmark vil passe oss bra. Om vi treffer på målsettingene våre og får til det vi ønsker skal vi stå bra til Danmark.

– Men kampen i dag viser at vi kan få problemer dersom vi ikke er helt der vi skal være.

Dagens tre andre kamper endte slik:
Frankrike – Danmark 2-1
Finland – Sverige 2-1
Tyskland – Nederland 3-2

Norge – Island 4-2 (2-2)
Råde idrettspark

Mål: 1-0 Naomi Griffin (5), 2-0 Silje Bjørneboe (22), 2-1 Sveindis Jonsdottir (32), 2-2 Hlin Eiriksdottir (33), 3-2 Naomi Griffin (60), 4-2 Jenny Olsen (70)

Norges lag (4-2-3-1): Kristin Rage – Martine Romsdal, Silje Bjørneboe (Oda Arnesen fra 41), Stine Osvold Muri, Sarah Gran (Vilde Austad fra 41) – Olaug Tvedten (Thea Bjelde fra 41), Kristin Holmen (Rikke Nygaard fra 53) – Ylinn Tennebøe (Inga Høston fra 72), Elin Åhgren Sørum (Jenny Olsen fra 53), Andrine Mo (Mathilde Rogde fra 53) – Naomi Griffin (Miriam Mjåseth fra 60)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest